Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Tento film je nevyhnutné vidět v kině. Výborná hudba, několik zajímavých symbolů, a velmi zajímavá atmosféra.

plakát

Romeo a Julie (1996) 

Velice svěží, inovátorské, originální. Má to šťávu. Skvělé výkony ústřední dvojice. Když jsem viděla tolik opěvovanou Zeffirelliho verzi, byla jsem k smrti znuděná a Olivia Hussey mě tím svým skuhráním a hlasitým vzlykáním (s pořád STEJNOU intonací) přiváděla k šílenství. Tady jsem ústřední dvojici věřila jak tu čistou, nevinnou, hlubokou lásku, tak to naprosté zoufalství, byli dokonalí. Plus naprosto úžasná hudba. A ten závěr byl vygradovaný tak precizně, že by i samotný Shakespeare musel uznanlivě kývat hlavou :-)

plakát

Navždy spolu (1995) 

Zcela subjektivní hodnocení.Tento roztomilý snímek jsem viděla v době, kdy mi bylo plus mínus tolik, co hlavním hrdinkám v jejich dětském věku a možná je to tím, že pro mě bude tento film vždycky jeden z nejlepších, které jsem viděla. Působivá atmosféra, hmatatelné citové vazby, zajímavý a lidsky velice pěkný příběh, to vše obalené v závoji přijemné nostalgie. Film, který nám ukazuje, jak vypadaly 60. léta v malých amerických městečkách a zároveň nás naplní dobrým pocitem, že přátelství může být věčné.

plakát

To (1990) (TV film) 

Tento film nemůžu hodnotit objektivně. Viděla jsem ho jako dítě, asi v 10 letech a nikdy předtím, ani potom, jsem z ničeho nebyla tak zes.... strachy (hodně se tomu přiblížil Kruh, viděn v mých +- 22 letech. Když jsem se na něj podívala v 15 letech, říkala jsem si, že už se přece nebudu bát, protože jsem velká holka. Omyl. Když se na ten film podívám dnes, spíše než horor vidím prvky parodie a nechápu, čeho jsem se tak bála. Není to žádný zázrak, předloha ostatně taky ne, herci spíše špatní (kromě samotného klauna), příběh nic moc. Ale nápad jako taký je zajímavý a Tim Curry válí. A Eddie spaghetti forever!

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Bohužel kvalita s dalšími a dalšími sériemi klesá jak kámen hozený do studny..Veliká škoda, protože první série byly skvělé.

plakát

Napříč vesmírem (2007) 

Zajímavý počin. Mě to docela oslovilo, byť neoslnilo.

plakát

Zavři mi oči (1991) 

Fantastické herecké výkony, zejména Alan Rickman (koho by to ovšem překvapovalo, že ano), kterého postava je důveryhodná, dojemná a na konci odehrána s takovou přecizností, až z toho člověka mrazí. Co se hodně nepovedlo, je scénář. Naprosto mě nepřesvedčil o tom, že ti dva (sourozenci) mají důvod to všechno dělat. Proměna sourozeneckého vztahu v milostný je v naší společnosti naprosté tabu a zlomit ho potřebuje silnější důvod, než to, že ti dva zůstali bez rodičů. Navíc jsem z filmu absolutně nepochopila, proč se postava Saskie Reeves na svého bratra tak vytrvale vrhá a proč on posléze tak vytrvalo v tom "vztahu" chce zůstávat. Nevysvětlené motivy, chybějící hloubka. Dvě hvězdy za božského Alana, jedna za výkon Clive Owena a Saskie Reeves.

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Příjemný film, dobře se na to dívá a má to moc pěknou, kouzelnou atmosféru. Pro mě tento film znamenal vstup do světa Harry Pottera, až po shlédnutí jsem si přečetla knížky. Takže míň než 3 hvězdy dát nemůžu už jen kvůli sentimentu, který se pro mě k němu váže. A samozřejmě - Alan Rickman, který stojí za pět hvězd sám o sobě!

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

První série brilantní, zbylé už poněkud zbytečné a vyčpělé. Obzvláště mě otravovalo, jak mu pořád někdo šel po krku. To Američani skutečně nedokážou přenést přes srdce, že by projednou byl hrdinou asociální psychopat? Musí ho scénáristé neustále "trestat" tím, že mu za zadkem pořád a pořád slídí nějakej polda? Ze strany Michaela C. Halla skvelé herectví, postavy jsou také vykresleny velice zdařile .

plakát

Angel (1999) (seriál) 

Slušně se na to kouká.