Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Asi nejkrásnější a nejsmutnější film, co jsem kdy viděl. Je právem umístěn na vrcholu žebříčku. Vynikající Tom Hanks a Gary "poručík Dan" Sinise. Je až k neuvěření, kolikrát navštívil Forrest Bílý dům a kolik zažil atentátů na prezidenty USA

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Rozhodně jeden z nejlepších komiksových filmů všech dob, a tak to i nejspíš zůstane. Uvidíme, co s tím udělá Nolan ve třetím Batmanem. Skvělý, mrazivý výkon Hetha Ledgera. Škoda, že odešel v době, kdy se jeho talent nejvíce projevil.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Jeden z nejlepších dobrodružných filmů vznikl v době, kdy byl na vrcholu svých režijních sil Spielberg, kdy Lucas měl pořád dobré a smysluplné no-sci-fi nápady, a kdy se z Harrisona Forda stala pravá herecká megastar. Navíc okořeněná o Seana Conneryho, který všechny své scény očividně užíval.

Sunshine

Sunshine (2007)

Parádní katastrofický film se skvělou atmosférou. První Boyleův film, co jsem viděl a myslím, že zatím i jediný. "Kanedo, co vidíte"? P.S. Bože, proč jsem to tady jen zapomněl dodat! Úžasná muzika v podání Johna Murphyho. A nebojím se říct, že bude podobně ikonická jako SW, ST a další.

Sociální síť

Sociální síť (2010)

Je jen hrstka režisérů, kteří dokážou z materiálu na maximální délku půl hodiny vytvořit dvouhodinový konverzační trhák, který ani na sekundu nenudí (Tedy alespoň mě). Fincher mezi ně opravdu patří, scénarista udělal vynikající práci a nezbývá nic jiného, než si odškrtávat oscarové nominace ze seznamu. Mile mě překvapil svým hereckým výkonem zakladatel "Facebooku" Jesse Eisenberg. Ještě bych chtěl závěrem připsat poznámku o vynikající hudbě, jejíž hlavní Theme ve mně evokovala "Joker´s Theme" z Temného Rytíře. Jeden z nejlepších filmů roku 2010.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Naprostá ultimátní vánoční romantika, každý si v ní najde něco, ten film je prostě pro každého. Pobaví například zábavná kreace Rowana Atkinsona nebo třeba americké drobrodružství mladého angličana. Nechybí příběhy o nevěře, tajné školní lásky. Richard Curtis předvedl, že má také skvělý cit pro režii, film se spoustou hvězd se mu nerozpadl pod rukami. Scéna s tabulovým vyznáním je už teď hodnocen jako jeden z největších filmových momentů a po právu.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1994)

Nejspíše nejkvalitnější film Rolanda Emmericha, který započal Stargate mánii trvající už přes 15 let, a která stále trvá. Russell je sice skvělý, ale před seriálovým RDA musí blednout. Velmi pěkná hudba s již slavným hlavním tématem.