Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (60)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Obrovská škoda, že když už se češi rozhodnou udělat vizuálně tak nabušenej film, že převálcuje snad všechny 2D animované snímky, co sem viděl, utopí ho v příběhu tak slabounkým a dementně podaným, že i sledovat zeď mě naplní víc. Přišlo mi, že scény na sebe navazují snad jen náhodně a děj prostě celkově absolutní slabota, kterou rádoby "finále" zarazilo hluboko do země, co to mělo bejt? Babička si zajde na procházku, dědeček se bojí a následně jí najde ve své chatičce. Miliony vražené do překreslování jednotlivých políček díky nimž vypadá film tak epicky a animace tak originálně a úchvatně realisticky i přesto že se jedná o 2D, zcela nevyužity, tohle si zkrátka tu technologii a práci vůbec nezasloužilo, lepší příběh by vymyslel snad i autista. Před grafikama co na tom pracovali hluboce smekám, je mi jen líto, že svůj talent věnovali příběhu o osamoceném výpravčím, který řeší problémy života a ne nějaké akční pecičce ve stylu sin city. Lojza Nebel by mohl příběhově sloužit leda jako speciální díl ordinace. Hodnotí se velmi těžko, jelikož vizuální stránka je za 5*, příběh za 1*

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Seriál mě sice už od začátku zaujal, ale že se z toho postupně vyvine taková řežba, že když v každém díle ukážou byť jen 5 minut z ostrova tak se budu klepat nadržeností jak malý Jarda zkoumající zákoutí svého těla jsem rozhodně nečekal. Prvních pár dílů se Arrow tvářil jako průměrný superhrdinný akčňák plný klišé, který nám toho moc nenabídne , ale čím víc se příběh ostrova a Olivera Queena poodhaluje, tím víc seriál žeru a žasnu nad promyšleností příběhu. Naprostá pecka a Mannu Bennet, pro mě nezapomenutelný Crixus je tady konečně ve svojí další zběsilé roli prostě geniální.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Příběhově docela fajn road movie, která se netáhne a slušně odsejpá. Postavy mi nelezly na nervy tak jak bych očekával od tak feministicky laděného filmu a po trailerech a plakátech- větší držky už do týmu k Harley sehnat nemohli? :D Z čeho jsem byl ale překvapen nejvíc je kulervoucí naprosto brutálně natočená akce plná zpomalovaček, promakané choreografie soubojů (Bravo kaskadéři z Johna Wicka) plné zapamatovatelných vizuálně cool momentů (fight v napůl zaplaveném vězení LIBOVKA). V rámci komiksovek to řadím na TOP místa filmů z nejlíp natočených akčních scén co jsem viděl a to si hvězdu navíc zaslouží. Styl vyprávení "po Quinnovsku" mi přišel svěží a zábavnej a ve výsledku to drželo pohormadě líp než volný předchůzce Suicide squad. Mít dost nízké očekávání se v tomhle případě rozhodně vyplatilo.

plakát

Čtyři pokoje (1995) 

Film poměrně originálně rozdělen na 4 části/povídky v kterém jako v žádném jiném pocítíte rukopis několika režisérů a v kterém je první povídka totální sračka a druhá dost špatná. Film se začne dobře sledovat až u povídky Rodriqueze, která má parádní šmrnc a dětičky jí táhli tak skvěle, že se mi možná líbila i o chloupek víc, než ta poslední na kterou jsem se těšil díky Tarantinově režii nejvíc. I ta byla výborně koukatelná a zdlouhavé dialogy zdálnivě o hovně v Tarantinově typickém stylu mě potěšily. Bohužel však musím hodnotit film jako celek kvůli první zlehka přijebnuté polovině filmu nemůžu jít výš než za lepší trojku.

plakát

Detroit Metal City (2008) 

Nikdy jsem se u sledování anime tak nezasmál. Příjemných pár minut sledování každého dílu způsobilo, že se hluchá místa vůbec nedostavila a mě osobně skutečně dělalo problémy neudusit se při sledování smíchy od začátku do konce. Hlavní postavu si nejde nezamilovat a hudba samotná už je na 5 hvězdiček. Pro všechny fanoušky death metalu a stupidního humoru je tohle povinnost vidět, protože každý v sobě máme svého Krausera. Mad MONSTER!

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

1. série: 95%: Seriál mě naprosto dostal, skvělý start a představení hlavního hrdiny, shlédnuto za dva dny 2. série: 100%: Druhá série absolutně vrcholila, stíhání Dextera mě moc bavilo a napnutý jak kšandy jsem byl téměř nonstop. 3.série: 60%: Dobrá sračka. Série totálně o ničem s otravným a pro pěst zrozeným Miguelem Pradou. Chybí pořádný záporák, měl jsem co dělat dokoukat a pokračovat v seriálu, ještě že jsem tak ale učinil jelikož... 4. série: 95%: Výborná série, která mě nádherně osvěžila po katastrofální třetí. Bezpochyby to táhnul geniální nejlepší záporák ze seriálu Trinity. Navíc nejlepší finále ze všech sérií po kterém jsem čuměl s otevřenou pusou do zdi hodinu po skončení. 5. série: 75%: Poměrně fajn psychouš Jordan Jase, avšak veliké vřídky a touhy o prokopnutí lebky ve mě vzbuzovala histerická a nechutná kravka Lumen. Příšerná postava. Fuj. 6. Série: 80%: Mysteriózní nádech slušel a velmi zajímavý Travis především díky jeho chorobě, jejíž odhalení mě dost překvapilo a potěšilo. Navíc dost fajn finále. 7.Série: 100%: Absolutní pecka. Vyšetřování Dextera se vrací a to se mi moc moc líbilo. Vývoj vztahu Debry a Dextera perfektně vrcholí. Nová Dexterova kost je velice sexy a i když je to svině a zasloužila by si vykrášlit několika ranami do jejího krásného ksichtíčku stejně jako Lumen v pětce, ovšem tady velice pomáhal fakt, že to nebylo oslizlé monstrum, ale převelice kundózní prdelka na kterou se moc pěkně dívalo, takže i jí beru jako plus a oživení série. Menší návrat seržanta Doakse, kterého jsem miloval díky přinášení napětí v prvních dvou sériích byl třešinkou na výborném dortu. Finále nemělo chybu a na osmičku jsem nadržen jak malý Jarda.

plakát

Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 

O dost lepší než dvojka, o něco horší než trojka, no a jedničce to samozřejmě nesahá ani po paty. Z nádherně dojemného filmu s mnoha morálními poučeními a humorem pro celou rodinu se stala záležitost opravdu už jen pro děti. S tím jsem se ale smířil už ve dvojce a od té doby do Doby Ledové nejdu s tím co dřív. Je to škoda, ale děti se baví, do trapnosti to zatím nespadá a animace je nádherná, takže příjemná podívaná, která snad nikoho neurazí. A musím pochválit casting dabérů, především Peter Dinklage v roli opičáka Gutta neměl chybu, naprosto dokonalý hlas. Závěrečná píseň nazpívaná všemi dabéry a zároveň výtečnými zpěváky a zpěvačkami je parádní :)

plakát

El Gringo (2012) 

Proč se jen vždy těším na film se Scottem Adkinsem v hlavní roli, když mu pak dají do ruky zbraň a když už se dostane k nějaké ruční potyčce, nastříhá jí slepý, bezruký stážista tak, aby nebylo vidět absolutně nic z jeho nádherného nadgravitačního umění boje. Jinak to ale byla docela sušná jednohubka s místy zajímavými vizuálními prvky, příjemným mexickým prostředím, prsatou, na pohled příjemnou Yvette Yates a jednoduchým, stravitelným dějem pro méně náročné diváky.

plakát

Frozen (2010) 

Film, který si na nic nehraje a už téměř od první minuty začíná hlavní dějová linie bez zbytečných odboček, či flashbacků. I když sledujeme hlavní hrdiny přes hodinu pouze na lanovce, nudná chvilka se nedostaví a s napětím jsem sledoval každou minutu strhující akce a o nervy v kýblu nebylo nouze. Prožíval jsem děj opravdu silně a kdykoli se objevili vlci doslova jsem si musel hlídat trenky, zda se neobjevily nežádoucí tekutiny. Takhkle jsem se nebál snad u žádného hororu, co jsem kdy viděl. Atmosféru zvládl režisér naprosto dokonale, silně doporučuju!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Proč jen nejde dát filmu dvakrát pět hvězd. Přesně takové mám totiž nutkání po druhém shlédnutí ve 48 fps. Film desetiletí, jemuž nekonkuruje nic a jasných 5 je už jen za výpravu a vizuální orgasmy při každé scéně. A ti tříhvězdičkáři a podobní třešínkáři, kterých je tu k mému absolutnímu nepochopení kurevsky mnoho, by si měli skočit ve volném odpoledne po Gilmorkách na tomograf, jelikož jim něco zřejmě omezuje používání jejich přijebaných hlavinek.