Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (602)

plakát

Kluci v akci (2005) (pořad) 

Dávám lepší hodnocení pro smělost a originalitu. Měli zajímavý hlas a nápady nebyli k zahození. Jinak ale brak, který se pravděpodobně v cizině nemá šanci uchytit. I když neznám sledovanost dopolední pořadů, protože radši spám nebo studuji.

plakát

Crash (2004) 

Krása a úžas mě vzali při tomto filmu. Jsem rád Zbyšo, že jsi mi ho ukázal. Nejvíce se mi líbil tolerantní černoch hluboce před ostatními. Černoši se cítí utlačováni, snad jim v tom pomůže nový americký prezident Barrack Obama. Tento film patří do těchto dob. Ale rychle jsem na něj zapomněl a vypařil se mi z hlavy. P.S. Dojel jsem na letních kolech dobře, ale zapadl jsem a museli jsme tlačit. A to přebylo ten zážitek...

plakát

Metropolis (1927) 

K, K, K jako kvalita a nejpřednější film, před kterým se skláním. Dokonalé vyjádření budoucnosti a bolesti. Masovosti mas. Hra se světlem, která nemá obdoby ani v dnešním dokonale přetechnizovaném světě. Pane Langu, pane kouzelníku...Škoda, že se ztratily ty záběrym ale naštěstí se film tak nějak složil. To mu však přidává ještě více na tajemnosti. Ani Spiellberg nedokázal předčit tento film a legendu všech dob. Jak budete číst komentáře 100 procent je optimální hodnocení. A já se k tomu s rokou na srdci zcela přikláním. Musel jsem si to videopřečíst a taky jsem to udělal. Jinak by mě chyběl základ vzdělání tohoto světa přes bolestnou budoucností.

plakát

Gauneři (1992) 

Velice zajámavý snámek vyprávěný tak trošku druhým směrem. Quentin předvedl krátký, ale hezký skeč. Podle mě na to nemá obličej, je příliš průměrný a nemužský. Ale za kamerou si vedl. Uříznutí ucha a maso, které bylo vidět mě dostalo. Další z jeho filmů Pulp Fiction se tomuto velmi podobá, ale je vykreslen v mnohem krásnějších a přirozenějších barvách. Je více namyšlený. Tohleto byl teprav začátek. Dostal mě ten infiltrovaný policista, jak se snažil ostatní oblbnout až do poslední chvíle. Jediný s diamanty nakonec odešel ten co je schoval. Závěrečné rozdání karet a rozstřelka byla tvrdá a neměla téměř chybu. V dnešním světě mi přijde ale tak trochu průměrná a přehnaná. Více bych tento film vidět nemusel. Ocenuji příspěvek do mého vzdělání. Díval jsem se na film u bábičky v Sumrakově v posteli.

plakát

Vetřelci (1986) 

Epocha, která ještě přijde se velice kvalitně znázornila pod jménem James Cameron. Ze začátku jsem trpěl, nebyl jsem zvyklý na tento typ příběhu a vyprávění. A pak jsem jednou na to začal mít chut. Pustil jsem si to ve vaně a díval jsem se a díval. Ponořil jsem se do nebezpečného světa a začal mít chut na celou ságu. Další přišel Alien I a ten mě totálně dostal. A bylo to částečně i díky tomuto, protože jsem si na tento svět nejprve musel zvyknout. A pak se nechat uchvátit a strhnout do proudu bolesti a nebezpečí budoucnosti. Kdy vše ovládá pár korporací a lidé jsou pouhými nástroji moci. Skvělý, ale nepozitivní pohled do budoucnosti. Stále však se zřetelem k přirozenému lidskému chování, ke skrývání lidských chyb, co způsobily. Upřednostnuji jedna. Tento však ode mě dostane pouhé tři. Kvalita totiž přišla až krátce ke konci.

plakát

Výměna manželek (2005) (pořad) 

Nejlepší reality show světa přišla do našich luhů a hájů a já ji ještě musím utvrdit ve vyjímečnosti. V čechách tomu dala něco extra. Bylo to opravdové, bolestné, krásné a napínavé. Vedle tohoto bledne vše ostatní, včetně superstar. Tohle je špička začátku 21. století. Všem vřele doporučuji. Něco jako sociální experiment naživo. Nemohu dostatečně vychválit. Jsem ovlivněn krásou a dojetím.

plakát

Pohotovost (1994) (seriál) 

Tak tihle frajeři se s tím neštvou. Jedna z nejlepších a nejnapínavější skoro reálných... Nemocnice, tak jak má být. Napínavá a plná všech nejrůznějších nemocí a krve. Napětí, nebezpečí a smrt podána ve správných dávkách. Já jsem snad nikdy nechtěl víc. Jenom jezdit jako řidič se sanitkou. Ale budu na to potřebovat 3 roky studia, nebo jít někam na východ. Co oceňuji tak zdůraznění emocí, které z toho jenom srší.

plakát

Ve jménu otce (1993) 

Mohu říci, že celý film je průměrný až mi to tady lámalo větve před domem a nerozuměl jsem proč tady vůbec je. A proč tady někdo říká, že je to nejlepší film o IRA. Pak tedy ostatní musí být špatné. Takový byl reálný náhled. Upřednostnil bych Midnight Express, který již bohužel mezi dvoustovkou není, ale drzostí a hloubkou tento převyšuje několikrát. Tady není cítit pocit a emoce, tak jak jsem to potřeboval. Naštěstí poslední asi půhodinky ukázala, proč být mezi 200. Byl jsem naštván a cítil jsem se v proudu filmu. Chtěl jsem bojovat proti těm zavšiveným angličanům. Byl jsem taky znechucen. Mohli bychom tady vést nekonečné debaty o tom, jestli je správné že lidé jsou takoví, ale tím, že na to budeme naštvaní s tím nic neuděláme. Lidé mají strach a už se nikdy nezmění. Je to film o přirozenosti ať jsme naštvaní nebo ne. Pro poslední půlhodinku a vlez do filmu dávám 4 hvězdy. Na více to nemá...a herec Daniel Day není tady jak je popisovaný. Je to herec, zahrál to, ale necítil to a já mu to nevěřil. Neovlivnil mě. Škára, bohužel.

plakát

Demolition Man (1993) 

Výborně zvládnutá budoucnost, i když cítíme, že má ještě své umělé body a herci jsou z téhle civilizace a necítí se tak nějak úplně přirozeně. Auta, vany, chování. Muži a ženy. Stále stejná neivita, žádná změna. Dávám 3 hvězdy. Zajímalo by mě kolik dám příště.

plakát

Nebezpečná rychlost (1994) 

Ano, ano a právě jsem se ve svém hodnocení dostal k jednomu nezapomenutelnému filmu. Šílenec připevňuje bomby a hraje si se svým sluhou, kterého má tak nějak v oblibě. Nezapomenu na ty nádherné barvy, v jakých je vykreslen. Nápad zajed na letiště a skok s autobusem přes dálnici, která neexistuje. Nebezpečí na každém objezdu ranveje. A nakonec, novinář, máte zakázáno obletět přes letiště. To napínavé, drné a tajemné a všechno tady v tomto filmu. Zajímalo by mě, jak zastavili provoz na letišti, aby zvládli tady to. Protože i když je to nezapomenutelné, tak stále mi to srší tak trošku námětovou průměrností a chabostí. Více jak tři hvězdy nedám. Dávám 2. Sandra Bullock i přes odvahu vypadá otřesně.