Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (885)

plakát

A co dál... (1979) 

Velmi příjemné úsměvné sportovní drama o dospívání. Ukazuje tady americkou mládež z jiné stránky, než jak jsme zvyklí, tedy z té normální, věrohodné. Žádné hromady tupých amerických fotbalistů a roztleskávaček, kteří jsou všichni stejní. Tento film je vážně úplně úžasný a svůj děj nám podává bez zbytečného patosu a klišé, jak bývá u tohoto typu snímků zvykem (vyjma konce, ale tam to tak muselo být) a každopádně se jedná o jeden z nejlepších rodinných filmů všech dob.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Nemůžu se zbavit pocitu, že kdyby to skončilo špatně, mělo by to tu mnohem vyšší hodnocení. Musím uznat, že mě tento film strhl i přesto, že je tak jednoduchý.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Opět jeden z filmů, které jsem hodnotil zpočátku mého působení tady na ČSFD, ač jsem jej snad nikdy pořádně neviděl a pamatoval si jen mlhavé útržky. Takže jsem to teď napravil. Addamsova rodina je snímek s jádrem rodinného filmu, avšak ověnčený černým humorem a korunovaný pěknou dávkou vcelku stravitelné morbidity. Kdo mě trochu zná, tak ví, že já takováto témata dovedu ocenit. 70%

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Na české poměry opravdu mimořádně zdařilá komedie. Tři nejvýznamnější postavy této steampunkové detektivky byly svými představiteli zahrány opravdu bravurně. Škoda jen, že tento trend retrofuturistických dobrodružství už u nás začal později vymírat, i když dobří herci a filmaři vlastně taky.

plakát

Adios Django (1966) 

Vůně špaget je pro mě u Westernů lákavější, než vůně hamburgrů. Italské westerny mi přijdou osobitější a hlavně se můžu spolehnout na perfektní hudební vložku, v tomto případě Antón García Abril. Obsah filmu uvedený zde není přesný, byl to přece otec jenom jednoho z nich, pochopitelně toho mladšího! Adios Django je vynikající film se sice nepříliš originálním dějem, jednotlivými prvky, které už možná byly někde jinde, ne tak s výbornou simulací mexického prostředí a pozoruhodnou kamerou. Tyto složky je nutno taky vyzdvihnout.

plakát

Advokátka Věra (1937) 

Asi je fakt, že je to podobné mnoha filmům té doby a je tam velká dávka toho otřepaného klišé, ale mně se to strašně moc líbilo. Nejspíš mi už měkne mozek :-)

plakát

Aenigma (1987) 

Dotek medůzy jsem neviděl, ale i tak si myslím, že je Aenigma originální. Fulci zde vytvořil docela rozsáhlý příběh a taky zase nějaké ty celkem originální vraždy, viz. šneci, nebo uškrcení sochou, to se jen tak nevidí. 70%

plakát

Air Force One (1997) 

Co ti amíci s germánama ještě nevymyslí, prezident USA se samopalem v ruce. Emocionálně vypjaté a napřeháněné až hanba, ale tak to přece u těchto filmů máme rádi, nebo ne? Chtěl bych ještě pochválit Glenn Close za výkon.

plakát

Akce B (1951) odpad!

Tady postavy, které mají být definitivně záporné působí mnohem sympatičtěji, než banda komunistických robotických klaunů...a to už je hnus!