Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (525)

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Konečně jsem se dostala k tolikrát zmiňované klasice z období počátku filmu. Mélies byl evidentně puntičkář - s každou scénou si do detailu vyhrál. Nicméně jen z úcty plný počet dávat nebudu. Video na youtube

plakát

Jeho dívka Pátek (1940) 

Po třetím zhlédnutí jdu s hodnocením nahoru. Náročné na soustředění, ale neúprosná kadence ironických replik a chemie mezi Grantem a Russell jsou přesně to, co jsem postrádala v Na titulní straně.

plakát

Talentovaný pan Ripley (1999) 

80%... Napínavý psychologický thriller při své stopáži poněkud ztrácí na tempu, jakmile z obrazovky zmizí charismatičtí Jude Law a Philip Seymour Hoffman. Matt Damon je v roli podlézavého sociopata přesvědčivě odporný a celkové výborné obsazení hollywoodskou špičkou by už dnes asi nebylo možné. Téma a chladnokrevný tón filmu jsou ale na můj vkus odpudivější než v kdejakém brutálním hororu, takže nemyslím, že bych ho kdy chtěla vidět znovu.

plakát

Petrovi přátelé (1992) 

80% ... Ačkoli námětem a téměř absencí děje připomíná The Big Chill, Briti opět ukázali, v čem mají navrch. Z průměru film vytahují dialogy (pronášené tou dokonalou britskou angličtinou, které se tak těžko odolává, chce-li člověk předejít zamlžení úsudku :) a samozřejmě výkvět britské kulturní scény. Snad až na Alphonsii Emmanuel (Sarah) podávají všichni brilantní výkon. Body navíc za pěvecká vystoupení a Stephena Frye (ach, jak ti rozumím, Maggie). Peter's Friends je tím druhem filmu, který jen pomalu plyne a nechá vás vychutnat si na krátký čas upřímnou a lidskou společnost herců a tvůrců, které můžeme Spojenému království leda závidět.

plakát

Luther (2010) (seriál) 

80% ... Ach, Idris Elba... nejpřitažlivější černoch vybavený odzbrojujícím britským přízvukem. Jeho charisma táhne bez potíží celý seriál nahoru. Nicméně Warren Brown jako sympatický "dr. Watson", tradičně syrový výkon Stevena Mackintoshe i krásná psychopatka Ruth Wilson silně přispívají k nadprůměrnému dojmu z dalšího klenotu, kterým se může BBC (opět) pochlubit. Dodatek: Tak už vím, proč mi byla Ruth Wilson tak povědomá! Dvojnice Michelle Monaghan jak vyšitá :).

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Po druhém zhlédnutí nadšení opadlo, hlavní kvality nadále spatřuji jedině v úžasné výtvarné stránce a práci kamery. Těm taky náleží čtvrtá hvězdička. Jinak by příběhu z mého pohledu prospělo radikálně prostříhat, protože jsem měla problém udržet pozornost (tedy v situaci, kdy už jsem věděla, co očekávat). Škoda.

plakát

Rabbits (1893) 

Ladnosti kočky možná tito pokusní králíci při dopadu nedosahují, ale nechápu ty nářky zde - zjevně se jim nic nestalo, možná pak jen měli o čem vyprávět příští generaci králíčat.

plakát

Falling Cat (1894) 

Nemůžu si pomoct, ale je to zajímavé, přiměřeně dlouhé vzhledem k tématu a ke všemu i perfektně exponované, což musím ocenit, jelikož i s dnešní technikou se ne vždy zadaří. Video na youtube