Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (386)

plakát

G. Donizetti: Roberto Devereux (2016) (divadelní záznam) 

Fenomenalni Sondra Radvanovsky. I ostatni role jsou ovsem vyborne obsazene a celkove toto predstaveni pusobi jeste o kousek lepe, dynamicteji nez predchozi dve Donizettiho "anglicke" opery (Anna Bolena a Maria Stuarda) ze serie Met HD prenosu.

plakát

Dvořák: Rusalka (2014) (divadelní záznam) 

Skoda jen te ne zrovna idealni vyslovnosti (s vyjimkou Cecha Chmela v roli hajneho), zvlast kdyz to libreto je tak krasne. Kostymy/kulisy a pevecke vykony jsou ovsem jinak fenomenalni, predevsim Renee Fleming v titulni roli.

plakát

Olympijská láska (2019) 

Slusna romantika natacena primo v olympijske vesnici behem zimnich her 2018. Krome nahlednuti do zakulisi je celkem zabavne zkusit vypozorovat co nejvic slavnych sportovcu (v "mluvicich" rolich krome Kenworthyho a Schild take naprikald Jamie Anderson, Nico Porteous, ci vtipny Manfred Moelgg; mihne se zde ale i Sablikova behem medailoveho ceremonialu a dokonce Ondrej Moravec!). Evidentne dost improvizovane (ne nahodou je hlavni herecka dvojka uvedena i mezi scenaristy), coz bohuzel cini velkou cast dialogu ponekud banalni. Prekvapenim na konec je pak odkaz na Felliniho CABIRIINY NOCI v poslednim zaberu.

plakát

Waldheimův valčík (2018) 

Perfektne sestrihany, informacne hutny pohled na rakouske (ne)vyrovnavani se s vlastni nacistickou minulosti. Idealni dvojprogram bud s COLD CASE HAMMARSKJOLD (tajemnici OSN) ci NA HRANE DEMOKRACIE (silne osobni zensky pohled na politickou situaci ve vlastni zemi). Vsechny tri snimky navic dokazuji, ze dokumentarni film jakozto pouhy sled mluvicich hlav je uz prezitkem.

plakát

Modelář (2020) 

Scenar, ktery byl evidentne vic nez deset let v supliku a tam take mel zustat. Neaktualni, neverohodne (videl Zelenka nekdy byt jenom fotku Cheneyho?), zoufale naivni, ale i naprosto dramaturgicky nezvladnute. MODELAR prakticky postrada dej a nedostatecne zprostredkovava motivace svych postav, nemluve o cele rade naprosto nesoudnych scen (kozy na moste, koncerty).

plakát

Pardon, nezastihli jsme vás (2019) 

Cekal jsem, ze jeste holce diagnostikuji leukemii, vystehuji je z domu, a pak celou rodinku prejede double decker. Trochu vic zivota by to chtelo do toho umirani, pak by to mohlo byt aspon trochu vic verohodne.

plakát

Vlastníci (2019) 

Obstojny sitcom, jenz mohl byt daleko lepsi nebyt neprijemne archetypalnich postav a az absurdniho "cechackovstvi" (i pres pritomnost anglickych titulku primo v promitane kopii opravdu lituji jinych nez ceskych divaku, pro ktere snimek musi byt naprosto, ale naprosto nesrozumitelny).

plakát

Gangster, policajt a ďábel (2019) 

Obstojna zanrova zabava na jedno pouziti. Ale zaroven prehlidka vsemoznych klise korejskych policejnich filmu--prakticky nonstop zde nekdo nekoho mlati, na nekoho krici, nebo nekomu nadava.

plakát

Zasněné oči (2019) 

Pro Victora Vu se po dvou zanroveji pojatych (a o neco vlazneji prijatych) snimcich jedna svym zpusobem o navrat k megahitu ZLUTE KVETY V ZELENE TRAVE. I zde jde o adaptaci popularni novely, i zde dominuje vyrazna estetizace venkovskeho zivota (extremni sviceni a barvy), casove posuny, sentiment. Ovsem i pres divacky uspech, jemuz se snimek tesi ve sve domovine, lze tezko ocekavat podobne nadseni v zahranici. Prave vyrazna esteticka stranka (hranicici s kycem, ne-li sebeparodii), ponekud staromodni pohled na lasku/vztahy, a tendence divaka az prilis vodit za ruku (valna cast vypraveni je citelna hodne dlouho dopredu) z filmu cini vysostne vietnamskou zalezitost - ovsem nebyl jsem jediny, kdo se cas od casu neubranil sarkastickemu smichu. I tak je to odvypraveno ve slusnem tempu a za zminku stoji i atraktivni prostredi nejkrasnejsiho vietnamskeho mesta, Hue, i solidni pisnickovy soundtrack (jehoz texty distributor z nepochopitelnych duvodu nechal bez prekladu).

plakát

Smrt přichází v bílém (2003) 

Rodinne psychodrama prevlecene za levny horor. Je to bohuzel az prilis sterotypni, komorni, a predevsim jsem tomu ani na vterinu neveril (prikladem budiz napriklad naprosto nonsalantni postoj, jenz zucastneni maji ke vsem tem umrtim).