Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Je to silná hvězdička. Je to Polárka. Je stále půl osmé. Kdyby tak aspoň ty mrtvolky ukázali... Nechápu, že se film drží v červené barvě, ale tak proč ne. Každému se líbí něco jiného, mně tohle ne. Příběh? Vždyť to bylo nelogické! A když se u hororu najednou začnete zajímat o nelogičnosti, asi něco není v pořádku... Doufám, že jsou lepší horory. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako môže dýchať so zakrytou tvárou?“ – „Nestarajte sa.“ Režijný debut dvoch neznámych mladých francúzskych režisérov a scenáristov, ktorí v Hollywoode nakrútili svoj vysnený projekt (ako sa dozviete z bonusov na DVD). Ak prehliadnem čudný koniec (priznám sa, ja som začal tušiť niečo už keď sa čierna limuzína scénou mrazivo pomaly prešla prvý raz) a určitú monotónnosť jednej a tej istej cesty (viem, že je to pointa, ale aj tak ma to časom začalo nudiť), stále zostane ukážková strašidelná atmosféra jednej veľmi zvláštnej noci (a silný výkon Raya Wisea). Čítali ste Kingovu poviedku „Ten pocit, ktorý sa dá opísať len tými francúzskymi slovami"? Ak áno, pri pozeraní tohto nezávislého americko-francúzskeho hororu si na ňu často spomeniete. Nie je to dokonalé, miestami to dosť nepríjemne stagnuje a keby som mal byť spravodlivý a „sám za seba", dám lepších 60%. Ale atmosféra je vážne nepríjemná (v dobrom) a to je pre dobrý horor NIEKEDY lepšie, ako dobrý scenár a oscarové herecké výkony. A tiež ma potešilo, že po sérii tínedžerských slasherov máme zasa konečne dočinenia s poriadnym, plnokrvným a vážnym „dospelým" hororom (ale zopár morbídnych vtipov, ako je tá s uchom, náušnicou a mobilom, sa nájde). ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Mno... tak já se teda nebál a bohužel ani nesmál. Přiznávám, občas mi na tváři uklouznul úšklebek, ale jinak mě všeobecné nadšení minulo a z vtípků typu - 55 letej chlápek neví kdo je Marilyn Manson se jednoduše do křečí nedostávám. Navíc celou rodinku jsem začal nenávidět už z počátku a nejradši bych je povraždil sám. Nějaký tajemno v tomhle polopatickém dílku s pointou průhlednou jako 30 let starej pauzák taky nikde nevidím a pokus o nádech mystična s papírkem v samém závěru mě neohromil, naopak tady jsem se konečně pousmál. ; ) Nicméně Dead End v bílém rozhodně neurazí a hlava rodiny pozornost udrží. Průměr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dost silná jízda v jednom autíčku po vašich nervech. Sledoval jsem tento filmek o půlnoci, když jsem byl sám doma a opravdu... opravdu to není nejlepší nápad :). Filmek jenž výborně vypiplává atmosféru. Výborný depresivní pohled z výšky na les a cestu po které jede jediné auto (no to protože je Štedrý večer). Další depresivní pohled pro mě je pohled na projíždějící auto v němž je váš příbuzný... Opravdu zajímavá cesta. Slušné herecké obsazení na jistě béčkový horor. Možná je tento horor opravdu béčkový, ale budete u něj vyděsení mnohem více než u jakéhokoliv normálního ne-B hororu. Pár hnusných vtípků a jedna cool líbačka. Stojí za shlédnutí!!! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

V podstatě se přetiskuju komentář jiného uživatele z fb, se kterým souhlasím na 100%: Potencial filmu byl celkem velky...atmosfera paradni, napad paradni, navíc vše správně temné a děsive. Ale hodně to sráželi herecke vykony podivné WTF rodinky v hlavní roli....SPOILER např: zemre pritel dcery, za chvilku uz zase vse v cajku, zemre člen rodiny, hned vše zase úplne v klidku. A všichni vtipkují, smějí se. Tahle odtrženost od reality (když mi umře někdo blízký, tak se chovám snad úplně jinak) mě hrozně iritovala. Takhle si černý humor nepředstavuju. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)

Reklama

Reklama