Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Komedie

Recenze (11)

plakát

Ochránci (2017) 

"Triky jako z Asylum"?? To jako vážně?? Bez prdele bych rád viděl, jak by teda Asylum pomachrovala v některých pasážích, třeba průjezd vysílací věže městem + další fakt slušné triky. Takže - vizuální stránka dost slušná. Pravda, polomedvěd "Míťa" byl občas fakt blbě vizualizovaný, hlavně při chůzi. Ovšem zbytek hodnotím po vizuální stránce na 75% a to beze srandy. Co se týká příběhu, tak tam je znát, že Rusové zkrátka mají co dohánět. Když už to má být akční film, tak to musí trochu mít švih. Tohle, co předvedli, bych nazval "uspávacím relaxačním cajdákem na motivy akčního filmu" a vyloženě se tam víc kecá, než by zdaleka vůbec bylo nutné. Tady mi opravdu chybělo to, co je v pořádných akčních filmech, kdy vás akce pohltí a nepustí až do konce. Takže vizuál slušný, jen to chtělo víc akce, míň keců. Výběr hlavních čtveřice + velitelky se povedl. Za mě dobrý film, který trochu uspává, ale dívat se na něj dá a rozhodně neurazí.

plakát

Mistr hypnózy (2014) 

Krásné vyprávění o tom, jak měl psycholog pacientku přesně tam, kde ho ona sama chtěla mít "o)) A mimochodem - dost se to tu přirovnává k "šestému smyslu", ale rovnou říkám, že ani pacientka, ani psycholog nejsou mrtví, spíše občas pořádně obživnou, div si sem tam nedají pár facek. Píšu to tu proto, že jsem trochu naletěl na ty kecy o šestým nesmyslu a část filmu furt dumal, jestli, když teda je ten dochtor možná tuhej, jak si může telefonovat a jak jej může vidět ta jeho sekretářka a jak může dělat přednášky. Tak abyste nedopadli podobně "o) Krásně zahráno a super dějová linka s překvapivým koncem, kterému předchází trochu polopatického vysvětlování. Ale to je ok, protože Asiati v tom myšlení mají trošku jinou lajnu a je fakt, že někteří neasiati by se v tom ději mohli i ztratit. Za mě to má smysl (i šestý) jako celek naprosto všechno, i ty vysvětlivky. A mimochodem - měli tam hezký duhovky. Ty už jsem od dětství taky neviděl.. "o)

plakát

Vzorce (2017) 

Krásná prolínačka minulost / přítomnost vs. konstelace a zánik hvězdy na obloze a co všechno tenhle super-mišmaš dokáže způsobit. A pozor - pokud jste se narodili 18, tak to budete mít ještě o to pikantnější "o) Speciálně určeno všem, kdo si myslí, že nic se neděje náhodou a že to, co skončí v jeden čas, může pokračovat zase v čase jiném. A perlička - hlavní představitel se kupodivu taky narodil 18-tého :o) Naprosto dokonalá oddychovka, která nutí aspoň trochu přehodnotit naše běžné vnímání všednodenní reality.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

No tak v první chvíli, když tam naběhli ti dva jistí chobotnatci, co byli tak velcí, že by sundali Konga z lebečního ájlendu, tak mě napadlo, že to už hodně řádně kdosi přestřelil a že se to k Artušovi a jeho legendám snad ani nehodí. Jenže víte vy co? Přesně jak tu píšou už jiní - pokud se naladíte na správnou vlnu a přijmete to jako fantasy stajling budoucího krále hrdé země Albionu, zjistíte, že se najednou do toho děje sami vžívate a začínáte tomu "bastardovi z nevěstince" i pořádně fandit. A když sem tam bojové a napínavé scény podestře temná hudba na motivy starých syrových nápěvů z různých oblastí této země, pak se sami nutně musíte zeptat - kde že sakra zatraceně dnes je, ta kdysi hrdá země kde vládli mocní králové a... Ale víte co? Zkoukněte tohle dílko a nebudete litovat. Král Artuš je legenda. A jako každá legenda si zaslouží i pořádný příběh. Od kultovního Excaliburu uplynulo hodně let. A je to znát takřka na všem. Hrdinové se s ničím a s nikým neserou a taky ani s nimi se nikdo moc nepárá, akce jsou skvělé, efekty slušné, zpomalovaček je nepočítaně a nedej bože, když Artur z nevěstince drapne ten svůj Excalibřík oběma rukama - to se pak začínají teprve dít věci. Trošku mi to připomělo sem tam i "300" u Thermopyl. Skvělá fantasy akční jízda a dokonce i postavy mají přece jen svůj děj a smysl a ne, že ne. Takže vážení - užijte si skvělou jízdu. Fakt to stojí za to "o)

plakát

John Wick 2 (2017) 

Bylo, nebylo.. Za devatero řekami a horami.. Ále prd! Víte vy co? Když se vám řekne, abyste nesrali furt "Džonyho Strašáka" Wicka, tak se asi moc dobře ví, proč se vám to říká, nebo jste se snad nepoučili v jedničce? "o) Chudák Džony už si myslel, že bude v důchodu krmit nějaké ty labutě (a pak je nechá vychytávat tím svým statným pséčiskem), jenže zas si jeden blb umanul, že mu Džony dluží službu a ne a ne ho nechat na pokoji. Takže milý Džony sice zase zabetonoval bouchačky a ty zabijácké "Krugerendy" ve sklepě, kde má ten svůj "řbitov zvířátek a jiných legrácek", jenže stejně je nevybíravým způsobem donucen zase "pracovat". A ta "práce" - to je vám takový zabijácký balet - radost se dívat. Nádherné a ladné zabijácké vychytávky. Džony je samozřejmě nesmrtelný a kosí jednoho chcípáka za druhým takovou rychlostí, že být to ve hře UT, tak by slyšel pořád "Monster Kill". Myslím, že tohohle Džonyho poslat na blbečky z "daesh", tak budou ještě ten den hledat azyl v OSN. Teda těch pár, co by to přežilo (a ano, to sem nepatří, ale víte, když já nemohl jinak, no..) Po celou dobu sledování téhle ladné akční nádhery, kdy se různí blázni jenom hrnou pod ruky Džonyho, aby spokojeně chcípli díky jeho vychytávkám, jsem trochu zavzpomínal na doby, kdy dávní rekové, jako Arnie, Sly, Chuck a další, nemilosrdně toporně kosili hordy nepřátel a musel jsem uznat, že choreografie akčních scén je opravdu o několik levelů výš. Občas to sice trochu vypadalo jako instruktážní video pro A-tým a speciální jednotku a za některé doslova chirurgicky precizní trefy by se nemusel stydět ani ten nejlepší střelec na světě (a mimochodem - když už máte nůž zaražený přesně v aortě, tak si ho sami nikdy nevytahujte, jinak vykrvácíte a umřete. To vám radím z profesionální zdvořilosti "o) Akční balet na jedné straně je trošičku dehonestovaný občasnou absurditou některých "padouchů", kteří se na Džonyho hrnou zcela bez rozmyslu, jen aby ho dostali za každou cenu. Také nesmrtelnost Džonyho mě přivedla k jedné konspiračce - že Džony je nejspíš bájný Herkules, který se znovu narodil do Džonyho podoby a místo svalů získal cit pro ladné zabíjení pomocí většiny palných zbraní a také určitě má v těle asi Adamantium, protože ty krkolomné několikanásobné pády a kutálení se po schodech, kdy normální smrtelník by byl okamžitě ochrnutý a měl přeraženou páteř - tak tohle ten Džony "Herkules" dává s naprostým klidem, včetně dalších legrácek, jako je třeba.. (víte co? Nebudu spoilerovat, jo?) Pokud máte rádi akční filmy - myslím, že uvidíte jeden z akčních hitů sezóny. Pokud chcete hrát "kántrstrajk" a nebo COD4 třeba - je to pro vás skvělé instruktážní a "nabuzovací" video. Pokud chcete vědět, jak to dopadne, když zabijáka nenecháte odejít do důchodu - mrkněte, jak se umí Džony řádně nasrat. Jednoznačně dávám plný počet a těším se na trojku.

plakát

Bitevní loď (2012) 

No samozřejmě.. Ulítlá JůEsEj póza, všichni hrdě umírají pro vlast, staříci se starou rachotinou sundají největší emzácké eso na hladině, milion neskutečných nesmyslů a klišé.. jenže víte vy co? Já se fakt skvělě bavil a zdá se, že hodně lidí zapomíná na to podstatné - že u takových filmů máte vypnout mozek a.. prostě všechno a jen se skvěle bavit :o) Jasně, že v reálném lajfu by se s náma emzáci nesrali. A už vůbec by s námi ani nebojovali, takže všechny tyhle "BlokBááástry" jsou opravdu jen filmová fantazie a imaginární poměřování jistých částí těla s emzákama, kteří zase mají jiné části těla "o) je vám jasné, že taková extraterrestriální hovada by nás nejspíš nechala vychcípat dřív, než by sem dorazili jejich první "osadníci", že? Stačil by jim jediný nepozemský agresivní virus.. Ale k filmu - i přes ty všechny pozérské úsměvné srandičky má tohle dílko říz. Na nic si nehraje a je to téměř komicky komiksově dokonalé. Hrdinští pozemšťané opět zvítězili, důchodci dokázali, že se s nimi dá počítat, burritový cvok sbalil největší kočku z filmu a člověk se najednou cítí aspoň chvilku spokojeně, že všechno dobře dopadlo a že dobro opět zvítězilo, jak to má ve správné pohádce být. Ano, jsou lepší filmy. Ale za tu srandu tohle stálo a už za to pozitivní nadšení pozemšťanů přežít - dávám plný počet. Prostě nádhera a díky!

plakát

Polda (2016) (seriál) 

Až na první díl, kde během dvou minut Matásek po dvaceti letech v limbu najednou hopsá, jak pěnkavice nezbednice - je to jinak vcelku dost dobrý seriál a upřímně mi poopravil pohled na naši domácí tvorbu, protože jsem nevěřil, že ještě umíme i slušně udělat seriál. První díl neměli ze začátku tak rychle odfláknout. Ostatní díly jsou tak za 4 hvězdy s přehledem.

plakát

Spectral (2016) 

Tak.. ..rozhodně to není nějaké upocené béčko. To v žádném případě, aby bylo jasno. Ale čisté áčko to taky není. Je to něco mezi tím. Ovšem to vůbec nijak nedehonestuje tuhle velice povedenou a zajímavou podívanou. Nápad výborný. Doslova lahůdkový, který tu samozřejmě nebudu spoilerovat. Trikové a technické provedení minimálně na 1- a když přihlédnu k tomu, že rozpočet určitě nebyl bůhvíjaký, tak říkám, že přímo výborné. Kostřáčiska, co se mají podobat těm loutkovým srandám ze Švandova Dudáka - to myslíte vážně?? "o)) Ale kdo ví, třeba se tvůrci inspirovali. Každopádně si s tím vyhráli a je to poznat. Takže - máme tady rozhodně jedno z velkých a myslím, že i nečekaných překvapení roku 2016. Film má vcelku spád, není přeakčnělý, ani není přetrikovaný, jak je dnes zvykem, zkrátka tyhle ingredience má tak akorát a vůbec si nemyslím, že by postupem času nudil - spíš naopak - hezky graduje. Je jasné, že pokud budeme rozmazlení áčkovými nadupanými fláky, tak že tohle nám může připadat trošičku rozvláčnější a obyčejnější, ale pokud by TOTO mělo být béčko, tak sakramentsky šlape áčkovým titulům hezky na paty. K ději - výhoda těchhle "béček" je, že si na nic nehrají. Žádné nastavované a unylé dialogy, žádné filozofování - prostě to tady jede hezky přímou lajnu, žádné přílišné tajnůstkaření. Pár úsměvných nelogičností se samozřejmě najde a MacGyver kdyby viděl, jak se v podstatě ze šrotu a z ničeho dá poskládat artilerie plazmových pušek a jakýsi "UV světlomet", tak by se asi hodně divil :o) Ale já to tomuto krásnému "béčku" rád odpouštím. Jak nemám rád takové ty válečné filmy, kdy si tam každý hraje na híroua a jak nesnáším kulisy zničeného města a rádoby duchařské horory - tak TOHLE se mi přesto líbilo, protože všechny tyhle ingredience nám tvůrci namíchali přesně tak akorát. Hírouové tady jsou opravdu jenom nadupaní vojclové, kteří rozhodně nemusí přežít všechno, kostřáci se s nikým a s ničím neserou a vztah jistých dvou protagonistů se obešel bez typické áčkové "lávstory". Dávám plný počet stársů díky skvěle namíchanému akčně-hororově-sci-fáckému ději. A mimochodem - fakt si myslíte, že tady nějací dušáčci budou útočit na vojáky? No.. tak to se nechte překvapit. Upřímně - taky jsem byl nakonec překvapený tou pointou. Samozřejmě, že mile :o)

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Hurá! Hurá!! Hurá!!! Vážně nemůžu uvěřit tomu, že jsem se dočkal regulérního pokračování Evil Dead a dokonce jako seriálu!!! :o) Teda - ono to spíš jede lajnu Evil Dead II a Army of Darkness, ale i tak nádhera! Už při prvním díle bylo hned jasné, že TOHLE nebude žádný "remejk", ani jiná napodobenina a že když se sejdou staří známí bardi, tak že se bude na co dívat a taky že ano! Absolutní filmové nebe pro fanoušky kultu "Chaty", "Lesního ducha"... prostě pro všechny maniaky filmu Evil Dead od Sama Raimiho, Bruce Campbella a mistra zvuků Josepha LoDucy! Doufám, že bude nejen druhá série, ale i další lajny, protože tahle "EvilDýdková" kulťárna si to fakt zalouží :o) A vy, co jste to ještě neviděli, tak... ... JOIN US!!! "o))

plakát

Predator Dark Ages (2015) 

:o))) Co blbnete lidi? Kdyby Nimród Antal dostal jen takový rozpočet, jako tihle nadšenci, myslíte, že by natočil něco lepšího? Myslím, že ani ne. Na to, že je to fandovská záležitost, je to hodně dobrý! Konec samozřejmě posrali, protože pochybuju, že by se ten ufošmejd jen tak nad někým slitoval a když už jsme u toho "predátora", tak mohli jednak víc kostým vytunit a taky ho navléct na chlapisko aspoň o hlavu většího, aby to mělo šmrnc. Ale i tak dávám 4 hvězdy. Líbilo se mi to! Tak nějak si představuju amatérský film! Až příště budou plánovat někde tam ti hlavouni v "Halyvůdu" další díl Predátora, tak by tuhle partičku nadšenců určitě měli do projektu nějakým způsobem zapojit!