Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VRAZIL JSI ĎÁBLOVI KUDLU DO ZAD!…“ /// Jonathan je zpátky a podstatný je, že za sebou nechává hromady mrtvol. Nejde jen vo akci, baví mě i ty povídavý pasáže. Zřejmě jsem Johna přijal za svýho geroje, takže zlo spáchaný na něm… A vo to jim jde! Donutit mě furt mu fandit! A já kretén fandím… Příběh má dobře položenej základ, takže dál rozvíjí pravidla z „jedničky“. Film se stejně bude hodnotit podle akce. Je jí dost. Vobčas baví parádně, místy „jen“ vyplňuje děj, protože do něj patří. Nesralo mě žádný vykecávání. Reeves to kosí na počkání a mě mrzí, že to nemá vyšší rating (PG+15). Auta, pistole, nože. Tohle by klíďo mohla bejt kniha! Asi budu mít trochu strach z pokračování. Z prostýho důvodu – aby to nedokurvili! Já tady našel akci, zábavu i emoce. A to je v poslední (filmový akční) době nedostatkový zboží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se porušit assassinský pravidla. 2.) Jedu jen filmy o pomstě. 3.) Je na mě vypsaná odměna. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čím je druhý díl Zátahu ve vztahu k tomu prvnímu, tím je druhá kapitola Johna Wicka k té první aneb kterak se tvůrci poučili z vlastních chyb. Pěkných pár uherských let se nedalo na tuzemských plátnech kochat tak přehlednou, rozmanitou (ty tam je jednotvárnost akce z jedničky) a především nápaditou kompozicí, estetikou i choreografií poctivých kontaktních akčních scén. A když k tomu navíc i "povinný dějový rámec do počtu" vlastně není zase až tak do počtu, tak co víc ještě po nekompromisním přímočarém akčňáku ze staré školy žádat? Snad jen pomyslnou třešinku na dortu v podobě vygradování památné finální přestřelky v galerii také neméně památným soubojem jeden na jednoho; třetí kolo "Wick vs. Cassian" si o to přímo říkalo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať se mi do cesty postaví kdokoli, zabiju ho." A je jedno jestli je to houslistka, sumista, slečna Němá nebo bezdomovci. Všichni dostanou jednu sem, druhou tam, dvě kulky do hlavy a jde se dál. Já mám takovou přímočarost rád a nevadí mi ani nesmrtelnost hlavního zabijáka, kynologa a zedníka v jednom. Mně vadí, že když se nenápadně dostane až k cíli, tak místo elegantního vypaření se, odchází hlavním vchodem za doprovodu ohňostroje. Ale jinak je to fajn a služby hotelu Continental asi brzo využiju. Musím si pokecat se someliérem a rozhodně si chci nechat ušít oblek s taktickou podšívkou. Bez něj už střety s drzou sousedkou nezvládnu. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Po ruské skupině organizováno zločinu, zaťal John Wick alias Baba Jaga drápek -(projektily, ostří nože, pěsti, nohy, občas hlavu či tužky) do italské skupiny, rovněž organizovaného zločinu. Asi se mi to líbilo o něco méně než jednička. I když třeba návštěva hotelu Continental Roma je pěkná. Zvlášť otázka ředitele v roli Franca Nera: ,,Pane Wicku mám na Vás jednu otázku. Sei qui per il Santo Padre? (Jste tu kvůli Svatému otci?)" Odpověď Johna Wicka: ,,Ne." Ředitel: ,,Užijte si pobýt v Římě." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ukážkové pokračovanie, ktoré má všetko, čo bolo v jednotke, krát tri. Stále by sa tu dalo čo to vystrihnúť (napr. celé intro) a plynulosť rozprávania Stahelski ešte nemá úplne zmáknutú, ale i v tom je oproti jednotke veľký krok vpred. No vrcholom sú akčné scény, ktoré len ťažko nájdu obdobu - sú maximálne štýlové (kostýmy, kamera, osvietenie, strih, zvuk...), majú vynikajúcu choreografiu, no najmä sú prehľadne nakrútené bez epileptického strihu, či trasľavej kamery. Vizuálna pastva pre oči. A k tomu bohovský casting a kopec suchého čierneho humoru. Ultimatívna jazda. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Technika střelby, kterou John Wick (Keanu Reeves) používá, odpovídá technice Mozambique Drill. (Matt_CZE93)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama