Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 428)

plakát

Anguish (2015) 

Nebylo to úplně marné, ale opravdu hodně pomalé. Tvůrci asi chtěli dát filmu větší psychologickou rovinu a nezdržovali se s nějakým strašením či akčnějšími pasážemi. Tentokrát bohužel trochu na škodu. Lekaček je málo a atmosféra je budována postupně a spíše pouze v náznacích něčeho zlého. Závěr je celkem povedený, ale celkový dojem, kdy si film prostě znovu již nepustím, zůstává.

plakát

Ďábelský dům (2015) 

Ze začátku celkem příjemná duchařina, z které se vyklube dost divočina, směsice žánrů a nakonec i celkem originální film. Celé to sice působí poněkud amatérsky, masky, triky a herecké výkony průměrné, ale i tak jsem se bavil.

plakát

Marťan (2015) 

Ridley je ve vesmíru jako doma a když má k dispozici dobrý scénář a herce, tak dovede vykouzlit opravdu dobrý film, který si budete ještě dlouho pamatovat. U Marťana se to povedlo. I přes delší stopáž film nenudí a pořád se něco děje. Matt Damon je můj oblíbenec a i tentokrát mě potěšil. Prostě jsem mu věřil i naději a hrabání v hovnech i bezradnost. Závěrečný "odchyt" mi nějak připomněl Interstellar, kdy jsem také napětím nedýchal. No, fakt se mi to líbilo.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Velice nepříjemný film, který s divákem hraje stejnou hru, jako drogové kartely s policií. O co víc se snažíte do něj proniknout, o to víc vám to v závěru nandá. Po filmové stránce naprosto perfektní, ústřední herecké trio naprosto bez chyby, přičemž Benicio Del Toro je prostě neuvěřitelný. Ani nevím, kdy naposledy mě nějaký film tolikrát ve svém průběhu překvapil. Syrovost některých scén je způsobena ne tím, co je explicitně ve filmu vidět, ale co právě vidět není a co si ani nechceme představovat. Silný zážitek, u kterého si tu pátou hvězdu nechávám na druhé zhlédnutí. Věřím, že ji potom přidám.

plakát

Sinister 2 (2015) 

Co mohli chudáci tvůrci udělat, aby napodobili první díl? No asi nic jiného, než udělali. To znamená ubrat tajemna a přidat brutality. Teda to tajemno asi neudělali schválně, prostě jim to nevyšlo. To se ale dalo čekat. Nejpůsobivější na celém filmu jsou filmy, které pouští průhledné dětičky. To je teda maso, hlavně krysy. Potěší rovněž opět zajímavá hudba. Jako Sinister si to víc jak tři hvězdy nezaslouží. Kdyby to byl ale samostatný kousek, je určitě nadprůměrný.

plakát

Domácí péče (2015) 

Komorní a příjemný příběh o ženě, která rozdává pomoc a radost a sama ji neumí přijímat. Výborné herecké výkony hlavně Mihulové, ale potěšila mě i Vilhelmová a Polívka. Potěšil mě i závěr, kdy jsem čekal, jak to teda celé dopadne, jestli tvůrci nesklouznou k nějakému lacinému dojáku. Dopadlo to nad mé očekávání. Pěkné.

plakát

Deep Dark (2015) 

Ani taková díra ve zdi nechce být sama, a tak uloví téměř krachujícího "umělce" a navzájem si pomůžou. No, blbý je to až hrůza. Je na tom ovšem pozitivní, že když člověk moc nepřemýšlí o tom, co se tam zrovna děje, je to docela dobře natočené, ohudbené a zahrané. Hlavně první polovina filmu je rozhodně dobrá. Pak ale přichází filmařská krize, která do konce filmu nepomine. Málo nápadů, invence, odvahy. Samotný závěr nestojí už za nic. Nad režisérem bych ale hůl nelámal, uvidíme, co předvede dál. Mohl by víc vychytat scénář a dodat si trochu odvahy.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Ten Tarantino je fakt magor. Vždycky si říkám, že tohle už fakt přehání, aby to u dalšího filmu přehnal ještě víc. A to je na tom ta největší zábava. Hodinu a půl se divák skoro modlí, aby se něco dělo, aby se další hodinu a půl modlil, aby se tempo trochu zklidnilo a chvilku to byl "normální film". Nedovedu si představit, jak dlouho Tarantino celý film promýšlel, jak skládal jeden střípek mozaiky za druhým, jak se mazlil s každým detailem a jak se nakonec cítil, když byl film hotov. Myslím, že kdyby bylo na něm, přidá do filmu další scénu a pak ještě jednu, protože tolik nápadů se jen tak nevidí. Nejsem vyloženě režisérův fanda, ale tohle je fakt lekce nejenom režisérská, ale jako vždy i scenáristická, kde každé slovo a pohyb mají své místo. Herci jsou bezezbytku perfektní, no nejvíc překvapí asi Jennifer Jason Leigh, kde se až divíte, co z ní Quentin dokázal udělat a pro mě neznámý Walton Goggins, který je v podstatě ústřední postavou filmu. Je taky moooooc dobře, že si konečně Tarantino plácl s božským Morriconem, který, ač ve stísněných podmínkách interiéru, vykouzlil nezapomenutelnou hudbu. Je strašně málo režisérů, kteří točí filmy v podstatě podobného ražení, aby byli s dalším filmem ještě lepší, ještě přitlačili na pilu a přitom nevykrádali nebo neparodovali sami sebe. Těžko se to popisuje, to se musí vidět. Zcela vážně uvažuji, že donutím moji křehkou a romanticky založenou ženu film zhlédnout. Vím, že ji tím znechutím a pochvalu si nevysloužím, ale to se prostě MUSÍ vidět. Ten Tarantino je fakt magor.

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Bella idea. Nová vánoční pohádka Jirky Stracha má kupu velice pěkných momentů. Za prvé je to přehršel originálních nápadů: princezna rozumějící matematice, tatínek král vynálezce a z toho pramenící všemožné vtípky a narážky (plesnicivin, pohyblivé obrázky, parní stroj), výborná kamera (krásné přelety kamery nad vory a řekou), dobrá hudba a sympatičtí herci. Teda Jirka Mádl je kapitola sama o sobě. Né že by nebyl sympatický, i hrát si myslím, že umí, ale ruku na srdce milé princezny, je fakt tak přitažlivý, okouzlující a neodolatelný? A navíc, proč ho ta princezna vůbec chtěla - lempl, který sekl s kuchařinou, duchem prostý a když se teda má předvést jako plavec či vorař, tak se zabije... To takový Trojan charisma vyzařuje daleko za hranice daného království a zde vystřihl další ze svých nezapomenutelných rolí. Je rozhodně nejvýraznější postavou celého filmu a klidně mohl být v záběru častěji. Mám v podstatě pouze dvě věci, které mi ne zcela pasovaly. První je příběh, který se odehrává v podstatě na jednom fleku a který mi nepřipadá až zas tak košatý, aby diváka neustále držel v napětí a obavě o hlavní postavy. A druhá je podle mě zbytečná karikatura nápadníků. Proč Rus, Němec, Angličan a k tomu Jack Sparrow (jinak výborný a ovládající se Pavel Liška)? Své charaktery mohli nápadníci předvést i jiným způsobem, než oblečením a přízvukem, přestože děj pohádky a příběh jako takový jejich postavy až na Lišku celkem nikam neposouvaly. Naštěstí tady máme pana Režiséra, který celý Svatojánský věneček svázal pevně dohromady, takže se nerozpadá, příjemně voní a tu a tam na něm jde najít nejedno krásné kvítečko, kvůli kterému si pohádku příště zase nenechám ujít.

plakát

Skautův průvodce zombie apokalypsou (2015) 

Bohužel přesně to, co jsem čekal. Hodně ujetý, málo vtipný a málo krvavý. Chybělo mi tam víc nápadů, více exteriérů i interiérů. Takto to byl jenom lineární posun z místa A, kde se vybíjí zombíci k místu B, kde se pro změnu likvidují zombíci. Nicméně herci jsou sympatičtí (obzvlášť hérečky) a celé to pěkně odsýpá. Na jedno zhlédnutí ujde.