Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (402)

plakát

Muž ve stínu (2010) 

Tak u tohoto filmu si budou mnout ruce hlavně filmoví fajnšmekři a znalci, jelikož je velice zajímavě natočený, řekl bych v takovém oldschoolovém stylu, mne osobně ale nijak zvlášť neoslovil, přišel mi příliš dlouhý a málo napínavý, takže bych jej trillerem nenazval. Ewana McGregora mám rád, ale jako Ghost writer se moc nepředvedl a v příběhu, byť promyšleném, jsem se místy ztrácel (ale to je jen moje chyba, nemám koukat na filmy v polospánku). Snímku však nejde upřít zajímavá atmosféra (výborná hudba + hnusné počasí, to funguje vždycky) a působivé rozuzlení. Možná po dalším zhlédnutí půjdu s hodnocením výše. Možná.

plakát

Labyrint lží (2008) 

Cynická sonda do cynického světa moderní špionáže (sem tam je obětován úplně nevinný člověk - v zájmu národní bezpečnosti, samozřejmě) odehrávající se převážně v exotickém prostředí Blízkého východu, kde CIA (s malou pomocí Jordánské tajné služby) pořádá hon na muslimské teroristy, popřípadě teroristi pořádají hon na západní agenty a jejich "přisluhovače". A to všechno se super hudbou (Patton + Tankian), vynikajícím Ridleyho vypiplaným vizuálem (akční scény jsou zdrcující) a trojlístkem super-herců (STRONG, DiCaprio, Crowe) v čele. Opět nechápu nízké hodnocení, u mě s přehledem za 4 *.

plakát

Predátoři (2010) 

Scénárista se snaží urazit divákův intelekt seč to jde, ale parádní práce režiséra mu to kazí. Na totální kraviny zde narazíte opravdu na každém kroku - výběrem „lovné zvěře“ počínaje a podivným finále konče. Z kopírování scén z původního Predátora jsem na rozpacích, nápad to není z nejhorších, ale většina zmiňovaných scének ani náhodou nebyla tak působivá, jako ty původní a u některých se skoro nabízí slovo "parodie". Herecký ansábl byl slušný, ale stejně jako většina uživatelů, i má výtka směřuje k Bordymu, který, ač dobrý herec, prostě není ten typ drsňáka běhající s kulometem po džungli. K tomu rychle dodávám, že mi vadilo málo prostoru pro Dannyho Treja a postavu L. Fishbourna bych nejradši z filmu úplně vyškrtnul (na predátoří serepetičky se prostě nešahá!!!). PREDATORS nejsou úplný průser, nicméně jsem přesvědčen, že kdyby se Antalovi dostal do rukou pořádný scénář, mohlo to být MNOHEM lepší, takže jsem, vzhledem k očekáváním, spíše zklamán.

plakát

Orphan (2009) 

Esther je velmi plaché, bojácné a citlivé děvčátko, které prochází VELICE složitým obdobím. Je také mimořádně chytrá a velmi výřečná. V současné době potřebuje hlavně trpělivost a pochopení. O horor nejde, spíše triller, který sází na psychologickou stránku a v této oblasti se mu to, na pár výjimek, slušně daří. Vyzdvihuju tradičně skvělou Veru Farmingu a hlavně často měnící mimiku v té době cca dvanáctileté Isabelle Fuhrman, která malou nezbednici Esther zahrála s grácií. Co ale snímku hodně ublížilo je dosti podivný scénář. Esther má sice vše dobře promyšlené a umí i improvizovat :), ale vše ji hraje tak dokonale do karet, že se tomu až věřit nechce, navíc je zde dost situací, ve kterých se aktéři chovají nelogicky. Naprostým fiaskem bylo samotné finále, které nepostrádá všechny možné klišé, které si jen lze představit. Žasnu nad svou naivitou, protože jsem se opravdu (mylně!!) domníval, že prvek jako např. zlosynovo trojité vstání z mrtvých, již dnešní filmaři vypustili ze svého repertoáru. P.S. Vřele doporučuju vyhnout se traileru, neboť je to jeden velký spoiler.

plakát

Planeta Krull (1983) 

Ani pár dobrých nápadů, ani pár dobrých dialogů (nekecám, fakt tam jsou) nic nezmůže proti toporným hercům a idiotskému, lineárnímu příběhu, který jako by vypadl ze špatné počítačové hry. Ano, je to brak.

plakát

Suspiria (1977) 

I přes značnou nevoli až averzi ke starším filmům, potažmo starým hororům jsem si Suspirii o jednom temném večeru pustil, protože mí oblíbení uživatelé na ni pěli jen samou chválu až pětihvězdy létaly. Teda, jediné co mě zaujalo byl skutečně pěkný vizuál a patřičně úchylná hudba, zbytek lautr nic - příběh, herci, mordy, absolutní nuda ...a to i tolik opěvované scény s pejskem či červíky. Ke konci už sem to nemohl vydržet a abych promrhaný čas nějak zužitkoval, tak sem si při filmu čistil zuby. Jsem rád že jsem to viděl, protože mě to nadobro přesvědčilo, že klasické horrory vůbec nejsou pro mě a na doporučení nedám, ani kdyby mi jednoruký ručník na okno klepal.

plakát

Barva kouzel (2008) (TV film) 

Bylo sice hezké vidět Zeměplochu na vlastní oči, ale jako mi není blízký humor Terryho Pratchetta, není mi blízký ani tento film, navíc herecké výkony podle mě dost pokulhávají a to včetně Mrakoplaše, jehož představitel tady předvedl velké hovno.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Zajímavé téma, pěkně natočené a s krásnými záběry africké přírody, jediný problém - od začátku jsem naprosto přesně věděl, jak to skončí.

plakát

Solomon Kane (2009) 

Ano, po hoooodně dlouhé době se nám tu objevila slušná dark fantasy, ale šeď, špína, temnota a drsnota nejsou ani zdaleka všechno. Býval bych mnohem radši, kdyby film zůstal věrnější předloze, která měla vynikající atmosféru, jenž je zde potlačována ve prospěch akce (i když musím uznat, že se našly velmi světlé chvilky). Navíc každý dobrý vyprávěč ví, že největší strach jde z monstra ukrytého ve stínu, menší strach pak z mosntra, které vidět lze a nejmenší strach divák cítí, když je bubák na každém kroku, což je, želbohu, tento případ...Jinak James Purefoy mi tam vyloženě seděl, ne žeby podával kdovíjaký výkon, ale měl tu ponurou, neustále zamračenou tvář, přesně takovou, jaká se na Solomona Kanea hodí. Kdyby se do příště zapracovalo na scénáři, ubylo akce a přibylo atmosféry, byl bych v sedmém nebi.