Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Ivoshek

všechny recenze uživatele

Ani se mi to nějak nechce hodnotit hvězdičkama. Jako malej jsem to viděl v NDR v kině a byl jsem uchvacený. Přišlo mi to tehdy perfektní, napínavé, trochu strašidelné. Když jsem to teď viděl dvakrát v telce, byl moje pocity spíš rozpačité a radši jsem to nedokoukal, abych si nekazil tu pěknou dětskou vzpomínku. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Film jsem vlastně sháněl hlaně kvůli hudbě a nečekal od něj nic víc, než od Barbara Conana. Ze sledování se nakonec vyklubal nezapomenutelný zážitek a film zůstane v mé filmotéce v čestných pozicích. Nádherná hudba je jedna věc. Speciální efekty na svou dobu neurazí. Dle mého názoru skvělá kamera a venkovní prostory. A nakonec ze všeho dýchá přímo úžasná nostalgie. Scéna s pavučinovou vdovou je jedna z nejkrásnějších, které jsem kdy viděl. Samozřejmě víte, jak to všechno dopadne, ale... buďme dětmi :) Film mě dokázal chytnout za srdce. Po druhém promítání musím ještě jednou přehodnotit můj vztah k tomuto dílu a dal bych klidně i 6* kdybych mohl. Přímo úžasná spolupráce režie a hudebního skladatele Jamese Hornera. Při srovnání s kultovním snímkem Barbar Conan musím uznat, že Conan ač hudebně doveden k dokonalosti hodně chátrá po režijní stránce. Oproti tomu hudba i to co se v Krullovi děje na plátně, do sebe dokonale zapadá. Dokáže však zahrát jen na některá srdce. A to je velká škoda, protože celý tenhle film je podle mě jednou bezchybnou ódou na radost a na lásku. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pohádkový Krull, který samozřejmě nabývá v zámoří kultovního statusu, jsem nikdy v mládí neviděl. A je to škoda, protože je ukázkou skvělé zábavy právě pro dětské naivní diváky. Není tak upjatý jako Scottova Legenda, ale ani tak sofistikovaný jako Princezna nevěsta - dva snímky, které svojí atmosférou i vizuálním zpracováním připomíná Krull nejvíce. Btw: Nervydrástající scéna se stop-motion pavoukem je napínavá i po téměř třiceti letech - holt ty osminohý svině mají něco do sebe v jakémkoliv ztvárnění. 65 % ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Srdcovka z mládí boj s časem krutě prohrála. Kde jsou takové Star wars kouzelné, tam planeta Krull vypadá spíš odpudivě. Respektive interiéry a efekty hlavně v druhé polovině filmu. V první naopak na plátně čarují exteriéry, které jsou opravdu nádherné. I kostýmy jsou na dost vysoké úrovni. Hlavně jsem ale měl za to, že byl film plný emocí a hrdinství. Po skoro čtyřiceti letech už jsem z takový pocit bohužel neměl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mnou neskutočne milovaný fantasy. Vo svojej dobe prepadák, tento osud si však nezaslúžil. Je to skvelé, veľkolepé dobrodružstvo v tom najlepšom zmysle slova. Nádherná výprava, vynikajúce triky ( občas síce do očí bijúce, ale to je na tom to krásne ), grandiózna hudba od mladého Jamesa Hornera a hlavne pútavý príbeh, aj keď nieje vôbec originálny. A je tu toho ešte dosť, takže vám neostáva nič iné, ako sa týmto vydareným kúskom nechať uniesť. Aj keď máte iba malé sympatie k tomuto žánru. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama