Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Hodně nudný film přeplněný trapnými fóry a rádoby vzrušujícími momenty. Ale restekpuju ho.

plakát

Batman začíná (2005) 

Často se stává, že se někdo rozhodne natočit remake nějaké starší klasiky nebo zcela nový díl, je to ovšem vzácným jevem, aby tento remake nebo nový díl dosáhl kvalit originálu, nebo je dokonce i překonal. Nejlepším batmanem pro mě zůstává ten s tučňákem a kočičí ženou, který mě jako jediný stoprocentně pohltil a uchvátil, nicméně toto dílo překonalo všechno ostatní, co jsem zatím z této série viděl.

plakát

Bohové a generálové (2003) 

Pokud chcete vědět, jak to bylo v občanské válce, jdětě a sežeňte si Civil War od Kena Burna. Bohům a Generálům se ale raději vyhněte, protože jinak možná, stejně jako já, ztratíte čtyři hodiny života, které vám už nikdy nikdo nevrátí.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Film, jehož datum vzniku se datuje do stejného roku, kdy jsem se já narodil a možná i to má za následek, že se jedná o naprosto srdcovou záležitost a moji nejoblíbenější horrorovou komedii vůbec. Pasáž v parku s tím malým a konečný masakr se sekačkou na trávu (co je oproti tomu nějaká přisraná motorovka?) jsou geniální a naprosto nezapomenutelné kousky tohoto uměleckého díla, který si pouštím jednou měsíčně již zhruba tři roky a pokaždé sleduji každičký záběr s dolní čelistí na podlaze.

plakát

Byl jednou jeden král... (1954) 

Nejlepší česká pohádka, kterou jsem kdy viděl. Zábavná, vtipná, inteligentní, Werich a Burian jako vždy a všude excelují a jako v každé pohádce, i zde je nakonec moralizující výrok. Je to srdcová záležitost, kterou jsem pustím vždycky, když mám chuť na pořádný český dílo.

plakát

Cashback (2006) 

Toto je jeden z nejkrásnějších filmů, který jsem v poslední době viděl. Vnikl do mé duše, aniž bych si toho stačil všimnout, manipuloval s mými smysly a přinutil mě tak cítit každičký záběr přesně tak, jak bych ho cítit měl. Britský humor zboňuji od malička a ani na komické stránce film nepostrádá, ačkoliv čistokrevná komedie to rozhodně není. Je to velice příjemný a hřejivý snímek, který vykouzlí úsměv na tváři a hromadu myšlenek v hlavě. Nádherně osobitý a originální zážitek, který má své čestné místo v mé sbírce a bez váhání skočil do mé TOP 20 filmů všech dob.

plakát

Cesta za vítězstvím (2006) 

Glory Road je dobrý sportovní film. Děj je předvídatelný, ale udržuje si zábavnost. Herci i režie jsou solidní. Chemie mezi členy týmu funguje reálně a jejich interakce jsou vždycky zábavné a přesvědčivé. Ani omylem z něj však nebude klasika, na to je prostě příliš světský. Gartner si většinou hraje bezpečně a když poprvé dojde na myšší dýchání na váš krk, Gartner nespadá do chytlavosti, a taková situace často vynáší. Obecenstvo bude mít Glory Road rádo, a na jeho specifika rychle zapomenou. Favorit je pravdivý příběh o muži jménem Texas Western, který Glory Road poctivě vypráví. Je to důležitá část hnutí za občanská práva v Americe. Pokud si divák z toho filmu vezme znalost toho, co Texas Western udělal roku 1966, pak film splnil svůj účel.

plakát

Constantine (2005) 

Constantine má u mě významné plus díky tomu, že jsem od tohoto snímku vlastně čekal ryze běčkovou řezbu s démony dobrou na jedno podívání. Tím spíše jsem pak byl překvapen, jak napjatým mě dokázal v kině udržet! Škoda jen té občasné nudy a hodně natahovaného závěru. Pokec s ďáblíkem je super, ale byl by ještě lepší být trochu kratší.

plakát

Daredevil (2003) 

"Můj táta býval boxer" buch, buch..."pak jsem viděl něco, čemu bych jen těžko mohl rozumnět ale stejně jsem radši začal zdrhat" a pak ten hoch oslepl, a hned po probuzení začal více méně vidět zvuky. Pravil, že všechny ostatní smysly zesílily. To znamená, že i jeho tělu se dostalo celkovému zesílení, a za neurčitou, každopádně ale velice krátkou dobu se naučil salta, sjížděl po tyčích a zachránil dědu před jedoucím autem. Zjevně to tedy nejsou pouze zvuky, co ten chlapec viděl. Náhle je dospělý, koupe se v tmavé místnosti, vidím ho v soudní síni, pak ho vidím u něj doma před svým oblečkem a maskou (jen tak by mě zajímalo, jestli si ho udělal sám?) a pak přichází velice trapná akce zahrnující ošklivý 3d model daredevila, který je zde přímo krkolomně rozpohybovaný. No a od tohoto momentu to jde z kopce. Seznámení s Elektrou, šíleně hloupá fackovačka na dětským hřišti, Colin v roli Bullseye docela selhává (ale ten jeho kabát se mi líbil). Elektra se nasírá na Daredevila. Říká si, že ho musí zabít, a tak tu máme asi minutovou sekvenci, ve které Elektra hbytě cvičí proti pověšeným pytlům a na samotný "efektní" závěr se náhle sám od sebe objevuje ten největší pytel s pěknou kresbou. Když příjde na ten moment pomsty, Elektra se chce předvést a pokouší se chytit vlastní zbraň, ovšem neúspěšně. Pár zdlouhavých záběrů, pár keců, bitka v kostele, několik slov od Bullseye před smrtí, ještě si Dare odskočí za Kingpinem a důvtipně mu docvakne, co má dělat zrovna v ten moment, kdyby ho Kingpin zabil. Och, jak šokující a napínavé. Bla bla bla a je konec. ZKRÁTKA dost možná nejhorší adaptace komiksu, jakou jsem kdy viděl. Na druhou stranu mi to pořádně utkvělo v hlavě. A za to ta jedna hvězdička.