Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Herečka tisíciletí (2001) 

Kromě bujné a detailní animace je v jádru tohoto filmu vzkaz o snech a o tom, jak nás udržují naživu, ale více ostentativně o tom, jak je koncept snění téměř důležitější, než samotné dosažení onoho snu. To, že se tvůrci rozhodli protkat filozofické vlákno mezi prospekt herečky, která si ulevuje od své kariéry, přičemž rozmazávají linie mezi skutečnými sny a cinematickými sny, vyzdvihuje tento film vysoko nad průměr a vytváří poutavou romantickou historku, která by mohla apelovat širokému publiku.

plakát

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 

Je na čase mumii pohřbít, a již navěky. Postavy jednoduše nejsou dostatečně hezké na to, aby si zasloužili jakékoliv další dobrodružství, a humor s akcí začaly indukovat povzdech. Jakmile se ukážou mluvící sněžní muži, aby vás zavedli do Shangri-La, uvědomíte si, že je na čase to zabalit.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Million Dollar Baby je emocionálně nahý film s mnohem větším srdcem a duší, než kterýkoliv jiný Hollywooďák toho roku. Je to ten typ díla, který mi připomíná, proč jsem se zamiloval do filmového umění. Od prvního shlédnutí jsou jeho obrazy stále se mnou. Nezapomenutelný snímek!

plakát

Voják (2006) 

Je to fajn. Když se to prodává, tak jim dejme to, co chtějí. Nepředstírejme ale, že akční film nemůže být vytvořen bez srdce mezi všemi svými explozemi. Bojové scény nemohou být okořeněny momenty emociálního realismu, ne tam, kde je komplexnost a gravitace války potvrzena. Ano, John Rambo existuje. Ale pouze v našich vzpomínkách.

plakát

Ranaři (2001) 

Zatímco všechno ve scénáři nám mělo ukázat komplexnost a bohatost Rickyho i Bobbyho postavy, nakonec jsou oba pěkně jednoduší chlápci. Takže všechen ten vnější materiál, který je nám o nich dán, se téměř stává přehnaným počtem informací, a v jiných případech nedostatkem informací. A ačkoliv Favreau a Vaughn na obrazovce opravdu září, Ranařům prostě něco chybí.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Jak jednou trefně pravil můj učitel češtiny, co se odehraje v příběhu musí být překvapivé, ale očekávané, a Nolanův přístup k Temnému Rytíři toto tvrzení maximálně ztělesňuje. Dává vám přesně to, co chcete, ale dělá to tak dobře, že se mu podaří vás kompletně šokovat, když to příjde. On ale opravdu není lepší způsob, jak popsat tento film, než ho nazvat výtečnou uměleckou prací, jelikož nejen přesahuje hranice filmových adaptací komiksů, ale dokonce i charakterizuje dobrou filmařinu jako takovou. To, co Nolan a spol. vytvořili, nefunguje pouze jako vzrušující jízda nebo dokonce i ohromný film, spíše to funguje jako podstatné a filozofické prozkoumání důvodů, proč potřebujeme hrdiny, a když je tedy potřebujeme, co vůbec znamenají.

plakát

Dopisy z Iwo Jimy (2006) 

Dopisy z Iwo Jimy ukazují režiséra, jež pokračuje v dokazování jeho schopností, a který stále má skutečné, zajímavé a dynamické příběhy na vyprávění. Watanabe suveréně komanduje obrazovku a jeho kohvězdy nabízejí úžasně dráždivý portrét té opačné strany konfliktu, se kterou se všichni cítíme důvěrně familiární. Ale i přes natáčení v Japonsku, tohle je od začátku do konce Eastwoodova šou, protože jen on má dostatek komerčního a kreativního svalu na dosažení takové vize bez kompromisu nebo obětování. Pracovat bez sítě je něco, co Clint získal, byť jen díky tomu, že jeho talent - mnohem méně jeho legenda - je větší, než síť samotná, a Dopisy z Iwo Jimy dokazují, že dokonce i druhořadé nápady mohou uspět, pokud se jich ujme prvořadý filmař.

plakát

London (2005) 

London je velmi jednoduchý charakterní kousek, který nebude chutnat každému. Doporučuji tento film, ale rozhodně očekávám, že mnozí mě ve jménu mého doporučení budou po shlédnutí proklínat. Co na to můžu říct? Toto je přimočarý charakterní snímek, které slouží jako excelentní předváděčka třech herců a slibného mladého autora a režiséra. Kromě toho, v roce přeplněném těmi nejhoršími cinematickými svinstvy, které si můžu představit, London je milá alternativa pro ty hledající osobnější film, která pravděpodobně zavrhne zajímavé post-filmové debaty o sexu.

plakát

Poslední polibek (2006) 

Tento film je rozhodně provokativní. Dokonce i během tiskového turné se debaty mezi žurnalisty rozzuřily nad volbami učiněnými postavami ve filmu, pravděpodobností oných rozhodnutí, a jak film odrážel jejich vlastní zkušenosti. Jděte a zkoukněte ten film o samotě a objednejte se na terapii. Mohli byste to potřebovat.

plakát

Poslední dny (2005) odpad!

Kromě toho, že jsem sám byl neuvěřitelně znuděný sledováním tohoto filmu, vypadalo to, jakoby i herci byli znudění tím, že v tom musí vystupovat. Nevěděl jsem, co mám u všech čertů sledovat a je očividné, že oni nevěděli, co mají dělat. Van Sant naprosto ztratil jakýkoliv spojení se svým publikem s Posledními Dny. Vzal to nejtenčí vlákno nápadu, shromáždil obsazenstvo a začal natáčet. Je to experiment, jehož výsledkem je holá nicota.