Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Okara 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejztřeštěnější komedie, co jsem kdy viděl, a to nejen námětem, ale i výčtem hereckého obsazení a originálním zpracováním. Tak do očí bijícím paradoxům a nelogičnostem se zkrátka člověk i proti vůli usměje, neboť pohled na běžícího Owena v trenkách běžícím před armádou rudovlasých Lucií je vážně k popukání. Bohužel bylo dle mého názoru přespříliš závodníků, a tak se všem dostalo času jen pomálu, což mi vadilo především u Atkinsona. Nick by měl být kapitán. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapivá taškařice, ve které to jde i bez tělesných tekutin, s relativně ucházejícím humorem. Šílený milionář si usmyslel pro své stejně ulítlé přátele hru, ve které jde o dva milióny dolarů a o partu rozdílných lidí, kteří jsou ze stejného světa jako my a ty prachy prostě chtěj!! Stejně jako by jsme je chtěli my!! I když ne právě povedené situace převažují, najdou se i místa, hodná zapamatování (cameo Kathy Bates coby veveřčí královny, hitlerovo muzeum, váleční vereránové aj.). Herci na malém prostoru dělají, seč jim síly (a pneumatiky) stačí, místy přehrávají, místy jsou vyloženě trapní (Meyer a Smart), jiní jsou žalostně nevyužití (Atkinson, Cleese).. Tvůrci kultovních záležitostí prostě tuhle zlatou žílu dostatečně nevyždímali!! A někdy až moc, ale na špatných místech!! ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se milionáři nudí tak buď znásilňují a zapalují holky, nebo pořádají debilní sázky a závody. Scénář samozřejmě stojí za hovno, ale to je tak asi to poslední, co kdo od tohohle filmu čekal. Je to prostě jednorázová veselá blbost, kterou není problém dokoukat do konce, ale zas divákovi nic moc nepřinese. 60% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Opravdu od srdce jsem se zasmál jen u brilantní scénky s Lovitzem, divoce gestikulujícím na pódiu před válečnými vetarány a pár dalších fórů bylo taky slušných. Ale když už jsem si říkal, že bych ten film i vzal na milost, přišel konec, který byl tak odporně sentimentální a hloupý, že nic tupějšího k tomu připlácnout nemohli. Smutně neuvyužitý potenciál mnoha výborných herců. Zejména bohů jako je Cleese a Atkinson... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Já jsem někde mezi 3* a 4*. Je tam vidět bláznivý Zuckerovský rukopis, což mi obvykle sedí. Třeba Aiplane, Hot Shots nebo Naked Gun mám fakt rád. Potíž s milionovým závodem je, že ze šesti týmů funguje jen část. Židovská famílie je asi nejlepší, zvlášť jejich návštěva Barbie muzea a následná účast na sjezdu válečných veteránů. Docela fungují ti dva tupí bratři , Breckin Meyer i Cuba Gooding. Naopak ne moc vtipná je Whoopi s dcerou a úplně mimo je Mr. Bean, kterého tu udělali full retard v míře, která už je jen trapná. Četl jsem tu kritické ohlasy na konec filmu. Moc rád bych se k němu taky vyjádřil, ale cca 20 minut před koncem jsem usnul a probral se až ráno. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pôvodne mal vo filme krátke cameo aj profesionálny zápasník Dallas Page, jeho scénka však bola vystrihnutá, pretože nedokázala zaujať testovacie publikum. (misterz)

Reklama

Reklama