Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (421)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást. Kosinski si tentokrát nepřipravil neonovou pastvu pro oči. Jeho cit pro vizuál se mu samozřejmě ani zde upřít nedá a oheň jakožto živel vypada v jeho filmu impozantně a místy možná až příliš krásně. Zároveň zásahy hasičů tu jsou nejednou velmi zkratkovité a zjednodušené. Jenomže Only the Brave útočí v emocionální rovině a diváka si získá pečlivě budovanými charaktery, rodinou drobnokresbou a správně chlapackým army feelingem, který je jak na začátku při výcviku, tak na konci při zásazích. A pozor ! Závěr se povedl na jedničku. Záběr po záběru. Vynikající herecká parta, primárně Brolin, který s ohněm má zkušenosti ze svého mládí a Jennifer Connelly, kterou prostě chcete vidět hádat se. Mainstreamové obsazení, ale snímek vyhýbající se velkohubému patosu a tradiční nabubřelosti. Kluci si nemohli přát lepší poctu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přemrštěná stopáž by se dala možná snést, ale ty hodně špatné triky už nikoliv. Neočekávám, že hasiči budou intelektuálové studující postgraduál, ale zde jsou vyobrazeni jako tlupa buranů, jež je schopna se věnovat pouze práci, sexu a alkoholu. Film se snaží věnovat více mezilidským vztahům jednotlivých postav, než samotné akci. Vzhledem ke kvalitě vizuálních efektů je to asi i dobře, bohužel takhle více vyniknou klišé. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa Hrdinovia ohňa dokázali v miere pátosu udržať na prijateľnej hranici a je zrejmé, kam až to mohlo v nesprávnych rukách dospieť. Je veľká škoda, že našich distribútorov nepresvečilo ani hviezdne obsadenie, pretože v televízii Hrdinovia ohňa strácajú mnoho zo svojho čara. Nejde síce o dokument ani o reportáž, ale do istej miery je jasné, že tvorcovia si dali námahu s prípravou scenára a jednotlivé scény sa očividne snažia kopírovať skutočné požiarnicke zásahy pri takto monumentálnych požiaroch, z ktorých panoramatické zábery máme občas možnosť vidieť v niekoľko sekundových útržkoch v správach, ale" vo co gou", o tom nemáme ani poňatia. Súkromné dejové línie nie sú vôbec otravné, čo je zásluhou aj výborných hercov. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film začíná ve sto třináctý minutě a ve sto osmnáctý končí! Těch pět minut inferna je sice naprosto fenomenálních a strhujících, všechno co se stalo před tím a pak už je ale naprosto nicotná výplň, aby se z jedný krátký události dal natočit celovečerní film. Postavy jsou navíc sice uvěřitelný a dobře zahraný, ale z hlediska charakteru nenabídnou nic, kvůli čemu by se měl divák emočně vyčerpávat. Nuže ačkoliv událost to byla tragická, na poli sto třiceti minut ničím nezaujme a spíš unudí než strhne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající filmový zážitek opřený o působivou skutečnou událost. Valná část snímku je založena na budování vztahů v rámci požárnické skupiny, ale též na osobní život některých postav, což může být pro mnohé diváky nudné, avšak mě osobně Kosinskiho počin zaujal od samého začátku. K akci tu dochází neustále, rodinné životy hlavní hrdiny polidšťují a jsou důležité pro finále příběhu. Každý, kdo nezná události požáru v Yarnell a nepídil se po spoilerech k tomuto filmu, musí být na konci Only the Brave značně překvapen a rozčarován. Emotivní a vskutku působivý snímek. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)
  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama