foto

James Badge Dale

  • nar. 1.5.1978 (39 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec James Badge Dale se narodil 1. května 1978 v Beverly Hills. Oba jeho rodiče byli herci, takže nebylo pochyb, že se James vydá v jejich stopách.

Po filmování LORD OF THE FLIES v létě 1988, se Badge objevil v reklamě na džíny Levi's a později hostoval v několika televizních seriálech jako byly THE WONDER YEARS a THE GOLDEN GIRLS. Potom měl přijít Nekonečný příběh, film s mnoha speciálními efekty a velkým rozpočtem. Ale Badgeova role byla nakonec v říjnu 1990 přepsána a dána Elijahu Woodovi. Badge potom přestal na čas hrát.

James také hrál hokej za juniory v Utah Valley Golden Eagles, kde byl brankářem. Po zranění přestal hokej hrát. Zůstal v New Yorku, kde studoval herectví a psaní divadelních her, ale školu nedokončil.

V roce 2002 pokračoval ve své herecké kariéře. Hrál v nezávislém filmu NOLA a v krátkém filmu BUMS IN THE MIST. Objevil se také v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK. Popularitu mu přineslo učinkování, v dnes již kultovním seriálu, 24 HODIN. Ve 3. sezóně ztvárnil postavu agenta a parťáka Jacka Bauera (Kiefera Sutherlanda) Chase Edmundse.

andrii

Herecká filmografie

Filmy

2018 Hold the Dark
2017 Granite Mountain
2016 Spectral
13 hodin: Tajní vojáci z Benghází
2015 Echoes of War
Muž na laně
2014 Miss Meadows
Šofér
2013 Iron Man 3
Nemocnice Parkland
Osamělý jezdec
Světová válka Z
2012 Let
2011 Mezi vlky
Stud
2010 Konspirátor
NoNAMES
Polish Bar
2007 Fort Pit (TV film)
2006 Skrytá identita
2005 The Naked Brothers Band: The Movie
2004 Cross Bronx
2003 Nola
2002 On_Line
1990 Pán much

TV seriály

2010 Rubicon (TV seriál)
The Pacific (TV seriál)
Home (E10)
Peleliu Airfield (E06)
Peleliu Landing (E05)
další epizody (7)
2007 The Black Donnellys (TV seriál)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
Zachraň mě (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 12:00 p.m.-1:00 p.m. (S03E24)
Day 3: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S03E23)
Day 3: 10:00 a.m.-11:00 a.m. (S03E22)
další epizody (16)
2003 24 hodin (TV seriál)
Day 3: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S03E08)
Day 3: 7:00 p.m.-8:00 p.m. (S03E07)
Day 3: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S03E06)
další epizody (8)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
Taxík (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

Dokumentární

2010 Making of 'The Pacific', The (TV film)

TV pořady

2003 Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace