Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

anderson 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy so zmutovanými zvieratami, nakoľko mi vždy prišli málo strašidelné, ploché, prvoplánové a neinvenčné. Ani rozďavená papuľa akéhosi krokodílieho kríženca na plagáte ma príliš nelákala. Až kým ma nezaujalo meno scenáristu filmu. Ten totiž dominuje v iných než hororových žánroch. A takto k filmu treba aj pristupovať. Nejedná sa totiž o "čistokrvný" horor ale o akúsi komediálne ladenú sondu do života kryptozoológov a podobných dobrodruhov. No a babka čo kŕmi svojho domáceho miláčika je absolútnym vrcholom filmu. :-) (18.3.2005) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednoduchá zábava s hladným prerasteným krokodílom. Postavy sú dobre obsadené, každá má jasný a rozdielny charakter a z toho vzniká množstvo zábavných rozhovorov plných sarkastických poznámok a podpichovaní. Film si teda udržiava zábavu aj vtedy, keď na scéne nie je ozrutný šupinatý plaz. Scény s krokodílom majú svoju atmosféru a aj keď sa nejedná o nič hrôzostrašné, príjemný humor a prekvapivá brutalita niektorých scén to vynahradí. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vydařená kroko-eko-hororová komedie. Funkčně se v ní snoubí odlehčený situační humor s akčnějšími polohami, jen je trochu škoda, že tvůrci nezahrnuli do filmu více momentů, jako je Kellyin výstup při nalezení lidské hlavy ("Pořád na mě padají hlavy!"). Obsazení rolí je rozporuplné, od extrémně nevýrazného Billa Pullmana, přes standartní Bridget Fondovou až po skvělé duo Oliver Platt & Brendan Gleeson - pošťuchováni se dvou posledně zmíněných tvoří nosník humorného elementu. Krokodýl se ve filmu objevuje až ve druhé polovině a ačkoliv na obrazovce nijak moc času nestráví (snad s vyjímkou závěru), jsou chvíle s ním perfektní. Hned první scéna s požíračkou medvěda zavře všem pochybovačům huby - pod trikovou stránkou je podepsán sám mistr Stan Winston a digitální monstrum je prakticky bezchybné, stejně jako jeho zapasování do reálného světa. Mezi zápory bych uvedl pomalejší rozjezd, naznačený románek mezi Pullmanem a Fondovou, kde ta míra odlehčenosti pošilhává směrem k trapnosti, a především scény s babiznou žijící u jezera - zbytečné a blbé. Celkově dobrý a nenudící nadprůměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem si myslel, že jediná zubatá věc v Maine je Pennywise.. Monster movie, které nad hladinou drží nadhled a zodpovědný suchozemský výkon šest stop a jeden palec dlouhého krokodýla irského s rezavou pigmentací. Následujících pět televizních sequelů to už jen zoufale luhuje, stejně jako se při odchytu luhoval skot paní Bickermanové.. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Začnime tým, že mám tento film veľmi rada, takže moje hodnotenie pri ňom nie je až tak objektívne a možno si toľko hviezdičiek nezaslúži...Ale, ak si odmyslíme, že je to zaradené žánrovo aj k hororu, je to celkom slušná komédia s jednou z najlepších scénok, aké som kedy vo filme videla - krokodíl + kamión v záverečných titulkoch:)) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 81. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama