Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době vynikající akční seriál, který ničím nijak nevynikal. Co díl, to napínavé řešení zapeklitých případů a ještě přitom pátrání po komplotu a vrahovi milované. Bohužel, každým dílem ale kvalita klesala. Největší rána byla, když se zcela bez vysvětlení vytratila sestra Bobbyho Sixkillera Cheyenne Phillipsová. Nejdříve jako někam odjela a záhy už tam byla jiná. Bulvár ví, že představitelkou byla Lamasova životní partnerka Kathleen Kinmontová, se kterou se během natáčení rozešel a tak odešla i ze seriálu. Tvůrci to ale mohli alespoň nějak vysvětlit. I po letech se však dá na toto dílo, hlavně na první sérii, dívat a i spolu s vypravěčem si odříkávat pravidelný text o psanci, který loví psance. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Na to, jak beznadějně zoufalou pitomost ve své době tenhle seriál představoval, má velmi vysoké hodnocení, za které vděčí věkovému profilu členů CSFD a nostalgii. Už první řada představovala hromadu klišé a stereotypů, další řady dílo zkázy završily přežvýkáním a vykrádáním sebe sama. Celkový dojem 10 %. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Býval vždy průměrným hercem, ale spáchal ten nejhorší hřích když si naivně myslel, že pozvedne svět televizní tvorby na novou úroveň. Sebeúcta ho měla včas varovat. Místo toho zarazil poslední hřebík do své skomírající kariéry. Obviněn z urážky kinematografie, nyní sedí na zadku ve svém čalouněném sofa zcela zapomenut. Lovec Zlatých malin a sběratel plastických operací - Lorenzo Lamas. Reno Raines je tak drsný, že i do té nejdivočejší akce nabíhá vždy s odhalenou hrudí a skrytým větrákem puštěným na plné kule, který bez přestání čechrá jeho divokou kštici. Je tak drsný, že má za parťáka Indianského elegána v sáčku s jágrovským mulletem na hlavě a tím nejdrsnějším příjmením na světě. Bobby Sixkiller - to má prostě grády! Je tak drsný, že odvahu reprízovat Odpadlíka dnes nemá ani Prima Love. Za doprovodu táhlé harmoniky a kvílivých tónů Stratocasteru, projíždí na své motorové hapině tamějším krajem a rozdává své smrtící otočky ve stylových zpomalovačkách. Svůj sexy úsměv si drží i při frajerské palbě od boku doběla rozpáleným kuláskem, který na jeho anticky tvarovaném břiše rozehrává nespoutané mexické vlny. Jeho dravý pohled dokáže přivést do varu i fyziologický roztok uvnitř silikonových výplní blonďaté žáby, co se kolem něj dychtivě natřásá celých pět seriálových sezón. Svorně přiznávám, že i já jsem byl v dětství infikován mužným šarmem Lorenza Lamase a s kbelíkem pod televizí se snažil zachytit odkapávající testosteron v naději, že ze mě po aplikaci bude stejný "badass". ()

fleker 

všechny recenze uživatele

s tím honzou čenským jako psancem na motorce to vopravdu trochu přepískli ,,,je to stejně úsměvný, jako když tarzana daboval daniel dítě...včera se mě jeden takovej lovec lidí pokoušel předjet ve stokilometrový rychlosti a štrejchnul mě přitom do lejtka....následně jsem použil můj oblíbený prstoklad a přidal jako pozdravení ZHEBNI TY Č**ÁKU JEDEN ZAPAŘENEJ, VOLE a hned za zatáčkou PRDHO a sejmul ho kombík :)...tak sem zastavil a koukal na ten koncert,,,,z kombíku vyběh takovej padesátiletej pupkáč a řítil se k tý hordě skroucenýho masa.....vedle mě stála nějaká mamina asi s šestiletým prckem za ruku...MAMÍIIIII , CO MU TO TEN PÁN DĚLÁ........TO NIC KUBO, ON MU ZACHRAŇUJE ŽIVOT.......A OPRAVDU? , otáčí se to hloupé dítě ke mě , aby si ověřilo máminu verzi HM, povídám .... A NEBO SE PROSTE JENOM LÍBAJ ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mluvené motto seriálu bylo jasné. Vzpomínáte?„Býval dobrým policistou, ale spáchal nejtěžší hřích: svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Pokusili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval..A takto pořád dokola snad až po nějakou pátou řadu. Poprvé jsem to hltal asi jako každý mladý kluk, to je ostatně jasné. Něco nového, hemerika, akce, vzrůšo, sexy baby atd. Po druhém-jen namátkou. Po třetím, čtvrtým však už ani ránu..Člověk si přeci jen uvědomil, že to ve své podstatě byla jen trapnost nad trapnost podobně jako třeba Walker Texas Ranger, kladný a nikým neohrožený hrdina, který ještě neuměl ani pořádně hrát. A nejen on, ale takřa celý ansábl. Život se může změnit v jediném okamžiku, ale ten můj se sledováním tohoto stokrát ohraného klišé změnit nikdy nemůže:-) Ta jedna hvězdička je jen za toho sympatického indiána Bobby Sixkillera. Typická záležitost komerční televize Nova. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama