Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

drexik 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ho dost žral, dnes spíš s podivem co jsem na tom viděl. Každý díl je na tom skoro stejně. Reno chytá zločince, někomu pomůže (rozumějme nějaké ženské), ta se do něj zamiluje ale on to nemůže opětovat. Ob díl ho zatknou a zjistí identitu, ale protože vypadá jako dobrej chlap tak ho místní šerif pustí. No a do toho všeho ještě kibicuje parťák Bobby ze sérgou a hlavní nepřítel federál - poručík Dutch. Vypadá to, že mám na odpadlíka spadeno, ale opak je pravdou a když k tomu přidám i pomyslnou nostalgickou slzu tak to mám za 3*. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hmm, závan nostalgie, vracím se do svých středoškolských let, kdy TV hovNOVA byla ještě čerstvá a svěží v zatuchlých vodách dlouhodobě okupovaných nudnou veřejnoprávní ČT. Nemohla jsem se nabažit svalovců s meči, svalovců s kulomety, svalovců s tvrdými pěstmi a efektními kopy (věříte, že jsem si nikdy nehrála s panenkama?:-)). Jó, sladké, blbé mládí. "ODPADlík" si okamžitě získal mou pozornost, ale kupodivu to nebyl ztepilý rváč s žůžo culíkem a nadupanou mašinou Lorenzo, díky komu jsem seriál pár měsíců pravidelně sledovala. Ani ta rádoby kung-fu blondýna z Londýna (tolik jsem si přála, aby ji nějaký zločinec kuchnul, ať tam pořád nezaclání, slepice). Ano, tušíte správně, mým favoritem byla ona vyžraná indiánská atrapa v nemožných růžových oblečcích, bože odpusť, připadal mi vtipný ten domorodý hulibrk. Dala bych 4*. Po letech jsem se s Wastemanem, pardon - Renegátem, na pár minut setkala na polské televizi znovu a výsledek byl dle očekávání: co mě na tom, holly shit, kdysi bavilo? Neházím "Odpadlíka" do odpadu, pro příznivce akčních seriálů to může být stále špica seriál, leč mně už nestačí ke štěstí tvrdé pěsti, efektní kopy, dlouhé přestřelky a ještě delší automobilové honičky. A z tria hlavních hrdinů už mi nepřijde sympatický vůbec nikdo, tlustý indiánský komikoň ze všech nejmíň. Dvě hvězdičky bych nad "Odpadlíkem" možná uronila. Zprůměruju si teda stav předtím/potom a vychází mi přespříliš laskavé 3*. 50% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Reno Reins :-D Boží skladba při úvodních titulkách, fajnový humor a slušné bitky, to vše vystihuje Odpadlíka. Každopádně celkově to nic nového nepřináši a svým způsobem to připomína Walker Texas Ranger. No ale co. Já jsem Odpadlíka jistou dobu sledoval, relaxoval u něj a fandil mu, takže 3 hvězdičky mu dám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Reno Raines a jeho trampoty zo zákonom, samozrejme nezapríčinené svojou vinou a tak sa musí vydať na vlastnú cestu spravedlnosti aby pomstil svoju zabitú snúbenku... Lorenzo Lamas v celku podarenom seriály ako nenápadný motorkár vypomáhajúci dolapovať zločincov na ktorých je vypísaná odmena, fajn úlohy si popri nom zahrali indian Branscombe Richmond a sympatická blondínka Kathleen Kinmont. V celku dobre sledovateľný seriálový priemer čo fajn vynahradil nudné chvíľky. Pre Lamasa asi najzaujímavejšia úloha potom už klesol len do céčkovej produkcie. /55%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou." To bývaly časy, kdy vlasáč Vince alias Reno lovil zločince, policajti zase naháněli jeho a v každém druhé epizodě někdo odhalil jeho krutopřísně utajenou totožnost. Mě to tehdy celkem bavilo, něco jsem se s ním na tom Harleyi najezdil, ale pak mě začal bolet zadek z toho, jak je to pořád na jedno brdo a tak jsem sesedl. Nicméně naivní vzpomínky na vítr ve vlasech, které mě od té doby zbaběle opustily, ty mi zůstanou napořád. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)

Reklama

Reklama