Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 1

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 304)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je to nepochybne zklamani, i kdyz v kontextu s epizodou II uz i Skryta hrozba vypada jinak, nez se na prvni pohled zdalo. Tezko rict, co se podelalo. Co mi na ep. I vylozene vadi, je Jar-Jar Binks, diky kteremu TPM vypada jeste vice jako pohadka pro deti, nez pohadkova saga s emocionalni hloubkou pro dospele, jak tomu drive bylo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

3D zazitok v kine sice nedopadol tak, ako som si ho predstavoval, ale to neovplyvnilo skvely zazitok v kine hlavne vdaka subojom, akcnym zaberom a kvalitnemu zvukovemu vybaveniu. Uz som na tuto prvu epizodu takmer zabudol a bolo prijemne si ju pripomenut po tolkych rokoch nie doma v obyvacke ale priamo pred velkym platnom a som rad, ze som mal tu moznost. Ako fanusik fantasy a sci-fi nemozem dat ine, ako plne hodnotenie. Star Wars som mal vzdy radsej, ako Star Trek a asi to tak aj navzdy zostane. _________ Liam Neeson - (Qui-Gon Jinn) +++ Ewan McGregor - (Obi-Wan Kenobi) +++ Natalie Portman - (Kralovna Padme Amidala) +++ Jake Lloyd - (Anakin Skywalker) +++ Frank Oz - (Hlas Yody) +++ Terence Stamp - (Supreme Chancellor Valorum) +++ Samuel L. Jackson - (Mace Windu) +++ Sofia Coppola - (Sache) +++ Keira Knightley - (Sabe) +++ Produkcia: George Lucas, Rick McCallum +++ (Videl v 3D kine 12.02.2012) +++ ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jestliže tahle sága měla někdy nějaké charisma a kouzlo (kouzlo sci-fi pohádky pro dospělé), tak v nových dílech ho definitivně ztratila - respektive bylo nahrazeno dokonalými počítačovými efekty a filmovými triky. Z dospělácké pohádky se stala vizuálně dokonalá filmová infantilnost... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna z filmových legend říká, že mezi třemi nejvlivnějšími filmaři 70. let, tzn. mezi Spielbergem, Coppolou a Lucasem byl zásadní rozdíl v přístupu ke světu filmu. Zatímco Spielgerg a Coppola filmem doslova žili, do vysílení sledovali ve filmových klubech představení uznávaných filmových klasiků, hluboko do noci vášnivě diskutovali s podobně postiženými o kinematografii a snažili se svět filmu někam posunout, Lucas byl nadšeným čtenářem pokleslých komiksů, divákem televizních space oper 50. let a filmová teorie mu byla bytostně cizí. Zato dokázal lépe než kdokoli jiný vystihnout podstatu popkultury a proměnu filmového diváka od 40. do 70. let minulého století, kdy se věk průměrného návštěvníka kinosálu stále snižoval. Zároveň docházelo díky sociologickým procesům a zbohatnutí společnosti ke změně pohledu na film. Plně se projevila infantilizace a vítězil koncept rodinného filmu zprůměrovaného k nižšímu standardu, aby ho pochopily co nejširší vrstvy potenciálních diváků. Tak vznikly Hvězdné války, kdy se pohádka obalila kosmickou technikou a žvásty tehdy populárního hnutí New Age. Lucas to celé natočil co možná nejvíc barvotiskově v infantilním duchu a naivně a právě proto to mělo tak pronikavý úspěch. To, co má úspěch, přitahuje pozornost a snahu o napodobování a v jisté fázi, kdy se stane kultem, už je prakticky nezpochybnitelné a samo o sobě to má punc kvality bez ohledu na podstatu. Viděl jsem první tři filmy slavné série ve věku, kdy už mi přišly motivy i zpracování a zejména ta "myšlenková nadstavba" k smíchu. Jinak to má ten průběh, že poprvé to vidíte tak v 8-9 letech a pak se železnou pravidelností, která se blíží někdejšímu vysílání ruského Mrazíka v naší televizi, opakovaně, takže s tím vyrůstáte a má to pro vás emocionální a nostalgickou hodnotu. I kdybych na tom vyrůstal, stal bych se prakticky s jistotou spíš příznivcem seriálu Star Trek, který přes svou šablonovitost, naivitu a myšlenkovou základnu, která vychází z multikulturalismu, představuje poctivý kousek žánru sci-fi. Hvězdné války mají s žánrem sci-fi společné jen ty vesmírné kulisy. Je to pohádková fantasy, která není ani chytrá ani objevná ani skvěle zrežírovaná. Pozdější 3 díly série jsou nabité triky, bombastické, ale stejně a spíš víc infantilní a navíc v nich ani není ten sebevědomý ironický nadhled, který čiší z každého šklebu Hana Sola. Ten v podání Harrisona Forda trošku připomíná daleko výrazněji uplatňovaný nadhled Indiany Jonese. Osobně mi celá série nemá co nabídnout a i když mezi jednotlivými filmy jsou pochopitelně významné nuance, to, co mi vadí, jako je zběsilé máchání zářivkami, žvatlání o síle a roztomiloučcí plyšáci okolo coby mimozemšťané, jsou typické pro všechny díly. Proto tento komentář platí pro všechny kousky série Hvězdných válek. Celkový dojem: 20 % za kulisy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorsi film ze serie Star Wars, ale presto to neni zas takovej prusvih. Jsou tu dva hlavni problemy. Neni tu zadna poradna zapamatovani hodna scena a i kdyz tu je neco zasadnejsiho, jako boj s Darth Maulem nebo zneskodneni lode ovladajici droidy, je to odbyty dost rychle a nezustane z toho zadnej hlubsi pocit. A druhej problem je, ze je film dost infantilni. Hlavne ve scenach s Anakinem a s Jar Jar Binksem mi to misty prislo skoro trapny. Co potesi je fakt, ze se tu setkame s nekterejma mladejma postavama, jako je Obi-Wan, C-3PO atd. a vime jak vse zacalo ( i kdyz Lucas precejen moc nevysvetluje a spoleha, ze znate starou trilogii), do toho tu je docela dost souboju a perfektni hudba. Nikdo z hercu se nijak nevyvysuje nad ostatni a odvadi svuj dobrej standart, jen me prekvapila Natalie Portman, kdyz byla nalicena, tak vypadala silene nasrane. Akorat se musim zminit o Yodovi, triky ma film celkem slusny a nechapu, proc ho udelali jako loutku, ale vypadal naprosto otresne. Sice se to ani zdaleka nevyrovna starejm epizodam a v podstate ani dvema dalsim novejm, ale presto to neni zkazenej film, kterej na ty 4* bude. Jen bych stejne vic uvital jeste vzdalenejsi historii, kdy se jeste bojovalo se sithama. ()

Galerie (291)

Zajímavosti (171)

  • Battle droidi mali byť pôvodne bieli ako stormtrooperi z pôvodnej trilógie. (klayman)
  • Rasa Dartha Maula (Ray Park) sa volá Zabrak a pochádza z planéty Dathomir. (Bukysh)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama