Reklama

Reklama

Red Force 4

  • Hongkong Wong ga si je ji IV: Jik gik jing yan (více)

Obsahy(1)

Příběh začíná v Seattlu, kde místní policie dostane posilu z Hongkongu v podobě inspektorky Madam Yeung Lai-Ching (Cynthia Khan). Nedobrovolně má s inspektorkou spolupracovat i seattleský policista Donny Yan (Donnie Yen). Mají za úkol sledovat a zatknout hongkongské drogové dealery. Pátrání nečekaně dopadne tak, že inspektorce Yeung hlavní šéf drogového gangu (Yuen Shun-Yee) uteče a Donnyho parťák Peter Woods (Blaine Lamoureux) je zabit při přestřelce. Do přestřelky se ve špatné době a na špatném místě nechtěně zaplete dělník a dlouhodobý imigrant Luk Wan-Ting (Yuen Yat-Chor). Ten se stává hlavním podezřelým jak pro policii, tak zároveň jako nepohodlný svědek a hlavní terč i pro mafiány, kteří na něj pošlou zabijáky s cílem za každou cenu svědka umlčet. Lukovi se podaří před ostatními utéct a ze strachu se vrací do Hongkongu, kde žije jeho matka (Lisa Chiao). Tam je ihned po příjezdu dopaden inspektorkou Yeung s Donnym. Po nečekaném útoku nájemných vrahů, kterým se tentokrát podaří Luka postřelit, takže skončí v nemocnici, dostane Madam Yeung podezření, že někdo v řadách policie je zrádcem, který vyzrazuje informace mafiánům. Tvrdohlavý Donny však této teorii odmítá uvěřit a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. (tequilla)

(více)

Recenze (57)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čtyřka byla opět vydařenou podívanou. V mých očích lepší než dvojka a trojka. Cynthia Khan se mi tu líbila více, skvěle jí doplňoval i Donnie Yen a nešťastník Yat Chor Yuen. Dokonce se mi líbil docela i samotný scénář. Akční souboje měli taky slušnou úroveň, potěšil i návrat herce z jedničky Michaela Wonga a letištního bitkaře ze dvojky Eddieho Mahera. Nepostrádalo to ani klasický asijský humor, ani několik silnějších momentů a dobrou choreografii. V mých očích po jedničce zatím druhý nejlepší díl a nadprůměrná podívaná. 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Doslova kvintesence bojového akčního filmu. Famozní choreograf i zdatný režisér martial art Woo-ping Yuen zcela minimalizoval svůj smysl pro čínský humor a předkládá bezkonkurenční řežbu ve velkém stylu. Cynthia Khan už rozkvetla do krásy, Donnie Yen ukazuje, proč se stal jednou z hvězd number one svého žánru a hezounek Michael Wong v netradičně záporné roli. Jak jinak než skvěle choreograficky promyšlené souboje jsou snímány rukou zkušeného kameramana a díky tomu se mění v elektrizující podívanou. Neexistuje nic, co bych tomuto filmu vytýkal, pokryl všechny mé receptory dokonalé filmové zábavy, kterou jsem v daný okamžik očekával. Zatloukám pět zářících hvězd. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

od Woo-ping Yuena bych teda čekal ještě větší akční masakr, zejména co se týče choreografie, jinak akce je tu v podstatě nepřetržitě od první do poslední minuty a jestli jsou nějaký menší prostoje, tak je to fakt jen otázka pár minutek, jinak to tu Cynthia Khan, Michael Wong a zejména Donnie Yen řežou téměř neustále a dokážou otupit i hodně trapnej scénář, ale od Yuena jsem už zažil daleko lepší filmy ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Woo-pin Yuen udělal to co se od něj očekávalo. Ukázal super akci. Vždycky dokázal dát tolik akce do děje,aby to nepřišlo nudný nebo aby to nebylo moc. Hodně mě bavilo ta akcička Donnie Yen proti tomu střelci na motorce jak se s ním popere v té temné uličce. Jak dělá ty zmatené zvířecí pohyby a ta bitka s tím černochem na střeše jak do prsou chytne pěst je výborná. Po dvojce ten nejlepší díl s tou nejlepší akcí. A v závěru tu máme tři bojovné dvojice. No co víc dodat. S U P E R B O M B A ! ! ! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný kung-fu, akční nářez. Nikdy jsem o týhle serii nevěděl a ani mě moc nezajímala, přeci jen mám doma dost ještě nezkouklých kung-fu filmů či jiných bejkáren z Hong Kongu, ale přeci jen po dvou letech přišla řada i na tenhle film, no a byla to paráda, jen škoda že nemůžu sehnat všechny dily. Tohle je paráda skvělá a pěkná Khanová, sympatický Yen a úžasná choerografie dodává tomuhle filmu pořádnou šťávu, jen škoda toho nedomrlího konce mohl být o něco více akčnější, ale i tak za mě palec nahoru. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama