Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (116)

Sancty 

všechny recenze uživatele

Kung-fu a humor, poznávacie znamenie Jackieho Chana. V detstve som podobné filmy žral, pravidelne ich sledoval na nemeckých kanáloch alebo na VHS. Teraz, po viac ako dvadsiatich rokoch, som opäť narazil na Hada v tieni orla a bavil ma rovnako (len sa už nedostavovalo nutkanie robiť uzle rukami a skúšať kopy z otočky). Vidieť aj nedostatky (nešikovné strihy) a chyby (v jednom zábere má postava doráňanú tvár, v ďalšom ani škrabanec), ktoré detské oči vo väčšine nepostrehnú. Dialógy sú miestami tiež poriadna amatérčina. Ibaže to vôbec nevadí, choreografia súbojov a osudy postáv sú solídnou protiváhou spomenutým nedostatkom. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný kung fu snímek s Chanem. Drunken Master byl mnohem vypilovanější. Hrají zde prakticky stejní herci, ale rozdíl je dosti patrný. Je s podivem jakým progresem procházejí Jackieho snímky, ta úroveň s jakou se zvedá kvalita nelze přehlédnout. Když bych šel postupně tak PĚSTI SMRTI (1976) hrozná nuda, KŘÍŽOVÁ CESTA ŠAOLINEM (1976) začíná probleskovat místy humor. ŠKOLA HADA (1978) ještě stále to není ono a je zde cítit hrozná nevyrovnanost. Místy vtipné (tlustý chlapec s pihou), MISTRŮV SYN (1978) jasně nejlepší Jackieho film první dekády. MLADÝ MISTR (1980) už představuje prakticky sázku na jistotu. Což by se dalo říct i o jednom z posledních Šaolinských filmů PÁN DRAKŮ (1982). Pak už se Jackie pomalu přesunul z vesnice do města. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých filmov s Jackie Chanom čo som videl, dokonca som vtedy ani nevedel že je to Jackie (myslím že v titulkoch bol pod iným menom). Ináč klasika, mladý učeň robí výtržnosti, zlý kváziučiteľ sa po ňom vozí, na scénu sa dokotúľa starý, somrák, v skutočnosti samozrejme majster kung-fu, ktorý ho zachvíľu naučí bojovať tak, že porazí zlého majstra. Humor, akcia, pohoda, teda až na to, že Jackie prišiel o zub vďaka perfektnej kopacej technike jeho protivníka. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V predhollywoodskej tvojbe Jackieho Chana mám veľké medzery, no po tomto filme si ich určite doplním! Vidno, že Jackie hral vo filmoch vždy hravé kung-fu, posplietané s komickými bojovými scénami a že ich v tomto filme bolo od začiatku až po samý koniec! Opäť príbeh úplne jednoduchý, no bojovo komickým scénam, plných extra chmatov sa nedá odolať! 80%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jeden z Jackyho prvních (a nejlepších) filmů. Jednoduchý nicméně ne primitivní příběh je samozřejmě jen záminkou pro ukázky různých stylů kung-fu. Jacky hraje Čien Fua, chudáka, kterej dělá otloukánka v kung-fu škole. Jednoho dne potká mistra Paj Čeng-Tiena (Siu Tien Yuen), který ho naučí styl Hadí pěst. Po mistrovi jde ale zákeřný lord Šeng Kuan (Jang Lee Hwang), který používá styl Orlí spár. No a poté, co se hlavní hrdina dostatečně naučí bít, musí se Šeng Kuanovi postavit. Jak prosté:) Komediální prvky obstarává například tlustý klučina s obří pihou, který se chce také stát bojovníkem, nebo bitky mistra Paj Čeng-Tiena, který používá v boji například misku a jídelní hůlky... A nesmím opomenout zajímavou postavu pravoslavného kněze, který v příběhu také sehraje svou roli. PS: Později v tom samém roce natočil Woo-Ping Yuen ještě úspěšnější film Drunken Master se stejnými herci a velmi podobnou zápletkou. I v něm hraje režisérův otec Siu Tien Yuen učitele hlavního hrdiny. Drunken Master prostě dovedl Školu hada k dokonalosti. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Jackie Chanovi byl vykopnut při boji s Hwang Jang Lee zub a při natáčení jiné akční scény si rozřízl paže mečem. (CrypzzXD)
  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)

Reklama

Reklama