Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Jackieho štandardne vtipno-akčný film. Nasmial som sa neúrekom. Kombinácia Hadieho zovretia a Mačacieho pazúra bola vynikajúca. Páčila sa mi scéna ako chcel šéf Jackieho Chana stúpiť zo zaprášenými topánkami na čistú podlahu a nijak raz sa mu to nepodarilo. Vynikajúca choreografia. Mám rád tieto klasické kung-fuovky, ktoré sú vlastne Chenovky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

OFF TOPIC : Když k tomuto filmu napíšu několik kund, nějakou tu piču a okořením to svým okopírovaným čurákem, zřejmě si bodově nijak nepolepším. Zvysoka seru na facebook i 99% jeho uživatelů, to procento si nechávám pro několik nešťastníků z řad mých kamarádů, kteří jsou onou autistickou sociální sítí bohužel postižení také, nemám Vám to za zlé, přátelé i já tam mám, tuším, nějaký zahnívající profil. Komentáře píšu obsesivně od té doby, co jsem se již před lety registroval na téhle pomomilné databázi a vždy jen pro svou osobní radost, zda mi některý z těch téměř 1900 kvalitativně různorodých výpotků přinesl některý z mých současných 37 bodů vlastně ani netuším, možné to i je, kdo ví. Každopádně je mi to zcela virálně u prdele. Každý jsme nějaký, já se na čsfd nerealizuju, to ale neznamená, že ji nemám rád. To že nejoblíbenějším uživatelem je prachobyčejný pisec, který to má jen za vytrvalost je ale furt lepší než současných Padesát odstínů pubertálního ČUrÁKa, z kterých mi je tak trochu smutno. Ale spíš na obecné rovině, co z těchle pablbů (fans) jednou bude?...Ach jo. ŠKOLA HADA: Klasické choreograficky dokonalé kung-fu s vynikajícím Chanem, který místy předvedl i embrya později rozvinutého hereckého talentu. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Spojení s Woo-ping Yuenem bylo pro Jackieho dost zásadní. Díky jeho filmům se stal hong-kongskou akční hvězdou a zároveň se zbavil nálepky Bruce Lee 2. No ani Yuen z toho nevyšel s prázdnou. To že je dnes kapacitou ve světě choreografie asi málo kdo ví (filmy na kterých se podílel ani nestojí za řeč). Snake in the Eagle's Shadow je jen o vlásek slabší než jeho opilé dvojče (jediné v čem podle mě předčila Škola hada Drunken mastra je ústřední hudební motiv), dějem a obsazením si je ale tato dvojice nestárnoucích klenotů martial artu velice blízká. Snejk je kung-fu hostina s celou řadou bizarních bojových stylů a s tolika souboji, že kdyby jich bylo jen o 2,3 více, tak už by děj ani nedával smysl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V predhollywoodskej tvojbe Jackieho Chana mám veľké medzery, no po tomto filme si ich určite doplním! Vidno, že Jackie hral vo filmoch vždy hravé kung-fu, posplietané s komickými bojovými scénami a že ich v tomto filme bolo od začiatku až po samý koniec! Opäť príbeh úplne jednoduchý, no bojovo komickým scénam, plných extra chmatov sa nedá odolať! 80%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před mnoha a mnoha a mnoha lety, stará Čína. Mistr školy Orla chce vyhladit ze světa všechny, kteří používají styl školy Hada. Již zbývá jen starý učitel, kterému se ale nemůže dostat na kobylku. Ten v nestřežené chvíli potkává mladého (kapku zaostalého) Chien Fu, který působí v jedné kung fu škole jako uklízečka (a fackovací panák), který jej zaujme a tak se ho starý učitel rozhodne naučit starodávnému umění. A konečně dochází k finálnímu souboji dvou stylů, kde (pro jistotu) Chien Fu svůj styl hada okoření stylem kočičí pracky... Ehm, ve své době to musela být naprostá bomba, ale dneska tento film působí hodně hloupoučce - ať již hodně naivní scénář, trapné dialogy, díry ve scénáři a protivná hudba. Ale za co si tento film zaslouží alespoň dvě hvězdičky, je (již tenkrát) perfektní Jackie Chan nebo jeho učitel Siu Tien Yuen, a jejich dokonalá choreografie (tenkrát ještě nepodpořená počítačovými triky, ale všechno pěknou dřinou). Takže aspoň tak.. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)
  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)

Reklama

Reklama