Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (116)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

"Já nejsem žádnej kněz. Jsem bojovník. Z Ruska!" Komedie s tradičně idiotskými zvukovými efekty při soubojích, při které se tvůrci vykašlali na vyprávění příběhu a spokojili se s obvyklým soupeřením o nejlepší školu kung-fu. Co je skutečně k neuvěření je dabing. Vytvořený byl údajně v roce 1997 a nevěřím, že překladatel vůbec věděl, jakým jazykem se ve filmu mluví a ve vytváření dialogů také nebyl příliš zběhlý. Paradoxně tenhle styl dabingu (přestože občas postavy povídají nesmysly a občas dabéři zkoušeli břichomluvectví) dal vzniknout těm nejlepším hláškám a technikám jako Útok na hada. Nejlepší byl ale ultimátní zápas kobra vs. kočka (s umělou prackou). ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Klasický Jackie Chan připomínající film Mistrův syn. Scénář jako kdyby z oka vypadnul ještě pár dalším filmům, ale to vůbec nevadí, na takový film se stejně moc nekouká kvůli příběhu. Soubojů je plno, vlastně skoro celý film a i když nejsou tak originální jako v novějších filmech, tak rozhodně nenudí. ()

Reklama

Sancty 

všechny recenze uživatele

Kung-fu a humor, poznávacie znamenie Jackieho Chana. V detstve som podobné filmy žral, pravidelne ich sledoval na nemeckých kanáloch alebo na VHS. Teraz, po viac ako dvadsiatich rokoch, som opäť narazil na Hada v tieni orla a bavil ma rovnako (len sa už nedostavovalo nutkanie robiť uzle rukami a skúšať kopy z otočky). Vidieť aj nedostatky (nešikovné strihy) a chyby (v jednom zábere má postava doráňanú tvár, v ďalšom ani škrabanec), ktoré detské oči vo väčšine nepostrehnú. Dialógy sú miestami tiež poriadna amatérčina. Ibaže to vôbec nevadí, choreografia súbojov a osudy postáv sú solídnou protiváhou spomenutým nedostatkom. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Jackieho štandardne vtipno-akčný film. Nasmial som sa neúrekom. Kombinácia Hadieho zovretia a Mačacieho pazúra bola vynikajúca. Páčila sa mi scéna ako chcel šéf Jackieho Chana stúpiť zo zaprášenými topánkami na čistú podlahu a nijak raz sa mu to nepodarilo. Vynikajúca choreografia. Mám rád tieto klasické kung-fuovky, ktoré sú vlastne Chenovky. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Asi bych si měl dát s kung-fu filmy na chvíli pauzu, už ani nevím, jestli sem to už viděl nebo je to jiný film:-D Ale v tom je to geniální, většina si drží laťku hodně vysoko a je těžké je od sebe odlišit, natož pak napsat něco jiného:-D A v tomto případě to platí dvojnásob, protože je to opravdu vynikající a zábavný...řekněme již několikátý díl kung-fu série Jackieho Chana:-D 85% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)

Reklama

Reklama