Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých ľudí je horrorom už len to, že majú íst k zubárovi. Niektorí sa boja aj obyčajnej každoročnej preventívnej prehliadky. V čakárni pred ordináciou sa potia a trasú strachom. Keď započujú zvuk vŕtačky začnú prepadať panike. Zubár je pre nich nočnou múrou. Jedincom, ktorí majú podobné problémy by som rozhodne odporučil, aby sa americkému filmovému horroru "Dentista" vyhli. Určite by ešte viac znásobil ich dentofóbiu. Pretože doktor Alan Feinstone je fakt nebezpečný sadistický psychopat. *** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavý, nudný horor, ktorý ani nevydesí ani neznechutí. Jediný klad filmu by som videl v hlavnej postave. Nijako ma to nebavilo, čakal som od toho oveľa viac, než len chlapa, ktorý zošalie kvôli nevere. Moje sklamanie je neopísateľné a tak nemám čo kladného by som vám k tomu napísal ..možno ... kto chce robiť psychológiu, možno mu to niečo dá ale inak neodporúčam. Zo začiatku pekelná nuda s blbo natočenými scénami, myslel som si že sa to napríklad ku koncu zlepší a bude to krvavejšie, nestalo sa tak. Nečakajte žiadne extra brutálne scény a ani kvalitný a zábavný dej, navyše je tu všetko ľahko predvídateľné. Toto bola neuveriteľná nuda, fakt ma to nebavilo, takto nekvalitný horor sa vidí málokedy. Som zvedavý, ako vyzerá druhý diel. Pozriem sa na to, pretože táto séria je známa svojim jemným nožným fetish pornom. Aj to ma sklamalo. Okrem vyzliekania pančušiek sfetovanej pacientky na zubárskom kresle sme sa toho veľa nedočkali. Príliš som očakával, málo dostal. Mierne gore s množstvom zbytočných scén. Dej je daný vopred, netreba nad niečím zbytočne bádať, len sledovať čo že za vtákovinu to zase bude a tiež že je. Proste strašná nuda, mimo pár slušných záberov v ústnej dutine. ()

Reklama

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Tady musím hodnotit kladně, ačkoliv to takový dopad vůbec nemělo.Tenhle film o masochistickém dentistovi, jsem viděla před lety na videokazetě, kterou jsem si s nadšením půjčila se svým bratrancem.Po shlédnutí tohoto filmu, ani jeden z nás k zubaři nešel a odmítal ještě nějakou chvíli, tam vůbec jít.Takže mladším jedincům a slabším povahám doporučuji si prvně zajít ke svému zubaři a až pak shlédnout tento film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mé znovusetkání s Dentistou po letech už nebylo stejné, jako kdysi. Na jedné straně jsem si uvědomil, že můj oblíbený Yuzna se příliš neodvázal, na druhé straně mě znovu potěšil jistý nihilismus snímku. Skvělý šílený Bernsen začne postupně vraždit téměř na potkání, a při tom mu (doufám) držíte palce, aby ho chytli co nejpozději. Dentální zákroky jsou báječné (i když vidíte, že se jedná o triky.... které se nápadně podobají těm z Akumulátoru 1 /1994/). Zabodnutí zubařské sondy do chlapcovy dásně, rozvrtání zubu největší vrtačkou, vrtání jazyka (,,Dejte ten jazyk na stranu!") a zpěv zubařské vrtačky bez konce (hned si jeden vzpomene na Maratonce). Osobně bych uvítal ještě bizarnější masomlejn, ale i tak zůstanu u původního hodnocení. Fajnové! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmových návratů, kde zjišťuju, že po těch letech vidím některé věci jinak. Kdysi mi na Dentistovi vadil ten ponor do psýché pana doktora a tím pádem určitá snovost vyprávění. Dnes jsem naopak ten řekněme mazlivější styl sdělování příběhu spíš uvítal, mazlivější i v typickém Yuznově opojení v nechutnosti. Tentokrát si navíc vybral zubařinu a ta má už sama o sobě pro některé hororové konotace, třebas mé manželce stačil i jen zvuk zubařské vrtačky, aby odvracela uši. Určitě se brzy pustím i do druhého dílu a jsem zvědav jakých jedinčných zubařských zákroků se ještě dočkám. Extrahuji čtyři stoličky bez lokální anestezie. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama