Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dnes už je tento "horror" trochu vyčpělý ... Osobně se zubařů už dávno nebojím, goreefektů ve filmu je málo, napětí nulové a děj v podstatě o ničem. Co je ale výborné, tak typický Yuznův humor a všelijaké narážky, které si člověk snad napoprvé ani neuvědomí. Ocenit se musí i na svoji dobu přítomnost nějaké té nahoty, i když pomálu ... Konec mi přišel až neuvěřitelně zbetečně natahovaný a zdlouhavý, klidně by šel zkrátit o dobrých 15 minut. Docela dobře byla také zpracována postupná změna hlavního "antihrdiny" pod vlivem psychického onemocnění a vysazení léků ... Dobře koukatelné, ale už to prostě dnes není ono... ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

chceme zmenit stomatologii na interaktivni medicinu... po techto slovech a naslednem vlozeni odsavatka do dutiny ustni to prislo... nechutna salva typicky yuznovskych detailu, ve kterych se zde primo vyziva, jeste umocnena neblahym prostredim ordinace... originalni snimek mistra hnusu (s mimoradnou osobnosti v hlavni roli) do nehoz se misty vkrada nejvetsi nepritel filmu - nuda ... 7/10 ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když jednoho dne zahlídne úspěšný zubař Dr. Feinstone (Corbin Bernsen) svoji mladou a krásnou manželku jak si užívá s čističem bazénů, všechno se v něm vzepře, a jeho pohled na celý svět se změní na pohled na ústa, plná kazů. A jelikož on je ten nejlepší zubař, musí se pěkně otáčet, aby svět té hniloby zbavil - začne se svojí manželkou a zrádného čištiče bazénů, pokračuje přes hříšnou sousedku, protivného daňového inspektora a svoji kolegyni v práci. Jenže zapomíná, že s čím kdo zachází, s tím většinou také schází ... Před nedávnem jsem se "rozplýval" nad filmem Arachnophobia, že je jak dělaný na moji fóbii z pavouků. Ale jestli dokáže pavouky ještě něco překonat, tak pak snad jen doktoři, v čele se zubaři (jak říká Dr. Feinstone - "Vždyť my jim pomáháme, tak proč nás tak nenávidí?"). Takže jsem úspěšně při zubařských scénách zavíral oči, a při ječení zubařské vrtačky i uši. Nicméně i tak jde o slušný thriller-horor, při kterém nelze nevzpomenout na výborný Hoffmanův Volný pád. Ale ten nebyl zubařem, takže tam to byla pohodička. Ale zpět .. Corbin Bernsen je jako šílený zubař perfektní, na první pohled takovej milej a sympatickej, ale na druhý, brr. Ale kdo má určitě můj obdiv je mladá Virginia Keehne - jestli ta ještě někdy šla k zubaři, to bych se divil :) A také pochvaluji skvělé masky, hlavně bezzubá zubařova manželka, snad se mi o ní nebude zdát ... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dentista je filmem, kterej jsem viděl poprvé ještě v době videopůjčoven kde okupoval místo v sekci novinek. A jelikož jsem si ho skoro nepamatoval. Tak jsem si dal po x letech repete. Určitě to není žádný převratný dílo ani nás nečeká přehlídka excelentních hereckých výkonů, ale i tak je to koukatelný. Prakticky sledujeme pár dní ze života zubaře, kterýmu se rozpadne jeho osobní život jako domeček z karet. Jenže to má za důsledek i jeho duševní rozklad. Kdo ale bude trpět víc než on jsou jeho pacienti, kteří poznají, že extrakce není to nejhorší co je může u doktůrka potkat. Jelikož ten vidí kazy všude a ve všem. A kaz je přece potřeba odstranit. Yuzna se s touhle sondou do duše labilního zubaře popasoval celkem dobře. Což ovšem stačí jen na průměr. S větším rozpočtem, pod zkušenějším rejžou a s pořádnou dávkou gore efektů ( který tady chyběly ) by z toho mohly být slušný jatka. Tahle forma je přijatelná pro širší publikum. Ikdyž slabší povahy budou mít problém i s touhle formou. Já jsem strach ze zubařů nikdy neměl a ani opětovné shlédnutí tohoto snímku na tom rozhodně nic nezmění. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Dentista. Časová kapsula pozdných 90s VHS, v podstate preslnený L.A. thriller, mixnutý s riadne čiernou komédiou, Yuznovskou bizarnosťou a bolestivými gore zábermi, ktoré stále dvíhajú z kresla. Neuveriteľné, čo všetko sa podarilo bez jediného digitálneho FX. Bernsen je vo svojej úlohe nedostižný, záver mohol byť dramatickejší(aj keď ten úplný je skvelý), a patrilo by sa narvať do toho ešte viac toho fantastického gore, ale aj tak. Táto jedinečná klasika je stale dobrá aj tak, ako je. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama