Zdánlivě komplikovaný příběh o pátrání po vrahovi dvou mrtvých, kteří jsou zprvu nalezeni, aby krátce nato opět zmizeli, slouží samozřejmě především k tomu, aby se diváci upřímně bavili, jednak peripetiemi nalezených "řešení", ale hlavně situacemi, do nichž dostává paní Piperová celý vyšetřovací tým svojí neúnavnou činorodostí a zasahováním. Ať se snaží komisař Baxter sebevíc, jeho vyšetřování je stále narušováno její "pomocí", která pramení nejen z jejího pocitu důležitosti, ale i z faktu, že před mnoha a mnoha roky měla s tehdy mladičkým Baxterem poměr. Řemeslně dobře zvládnutá zápletka i vtipný dialog, spolu s komediálním herectvím Jiřiny Bohdalové by měly být zárukou diváckého úspěchu této televizní adaptace. (oficiální text distributora)
Renton
Slušná detektivní inscenace o převážně neskutečně vlezlé bábě, která do všeho strká nos, ale nakonec to možná k něčemu bude.. Ztvárnění její postavy mi ovšem přišlo jako slabší článek jinak nadprůměrného hereckého obsazení. 65%.(27.7.2005)
Oskar
Výtečná detektivní komedie s Jiřinou Bohdalovou, jak ji máme rádi, Viktorem Preissem, jak ho neznáme, Janem Hrušínským, jak ho nenávidíme (další trapné pokusy o komediální kreaci) a Václavem Postráneckým, jehož málem nepoznáme. :-)(2.5.2003)
flanker.27
Příjemná a kvalitní televizní zábava, i když paní Piperová mi lezla na nervy tak, že bych asi ušetřil vrahovi práci a zavraždil ji sám :)(3.10.2005)
hippyman
jindy skvělá bohdalová mi ztvárněním zdejší protivné hlavní role bohužel vadila v tom jinak vcelku příjemném filmu úplně nejvíc... 60%(20.5.2008)
WANDRWALL
Komisař Baxter to má hodně zapeklitý, když mu do toho zasahují různá kouzla a on má hledat reálné vrahy. Paní Piperová je až nebývale přemýšlivá a činná, následkem čehož se dějí nevšední věci.(29.5.2011)
packa
Byly doby, kdy i Česká televize dokázala natočit zábavné, ale přitom vkusné televizní filmy. Paní Pipperová je jedním z nich. Bohdalka je jako tornádo, Postránecký úpí, divák se směje. Můj verdikt - zasloužené 4*(2.10.2009)
Allien.9
Skvělá kriminální komedie, ale Piperovou bych asi přizabila.;-)(4.7.2008)
Marthos
Zdeněk Zelenka kdysi slíbil Jiřině Bohdalové vlastní komedii, kde by měla možnost zazářit v plném lesku a všetečná uklízečka Piperová ji naplňuje beze zbytku. Její one-women-show je jeden velký gejzír s detektivní zápletkou jako bonusem a skvělým Postráneckým v roli komisaře Baxtera, která má nervy nadranc z neustálé asistence paní Piperové. Skutečně doporučuji.(11.7.2010)
fantoci
Určitě se mezi námi najdou tací, kteří si rádi podílejí na vyšetřování případů. Ovšem tento případ se mi prvně zdál neřešitelný a pak jsem si uvědomil že bych na to ani nepřišel. Předvádění Jiřiny Bohdalové před manželkou nezemřelého pana šéfa to bylo vinikající.(12.8.2005)
otík
Velmi pěkné zpracování, výborná Jiřina Bohdalová, ale jinak celkem hodně unylé. Čekal jsem od toho více zábavy. Hudba: Václav Fiala(25.8.2004)
Rodriguez
Z paní Piperové bych se asi zachvíli zbláznil :-D(16.1.2012)
Cruise
Sednul jsem si k televizi a jen tak koukal, ale najednou jsem zbystřil, Jiřina Bohdalová svým naprosto skvělým výkonem spolu s Václavem Postráneckým tvoří dou, které Vám roztáhne koutky, jak jen to je možné!(25.4.2007)
honz
Jedna z rolí, která byla Jiřině Bohdalové ušita na tělo. Výtečná komedie s kriminální zápletkou o neuvěřitelně vtíravé uklízečce, která "pomáhá" policejnímu komisaři s vyšetřováním vraždy. Úžasné Jiřině Bohdalové - uklízečce Piperové - neméně bravurně sekunduje Václav Postránecký coby komisař Baxter.(27.1.2012)
pfa
Opravdu zábavná detektivní inscenace s excelující Jiřinou Bohdalovou. [8/1O](1.4.2007)
Ghoulman
Velice příjemná a odpočinková komedie, nicméně nic přelomového. Pro odreagování super záležitost.(1.6.2007)
klúčik
Pán Zelenka je výborný televízny režisér. V mnohých prípadoch ma nesklamal, je to dobrá zábava. Ani táto inscenácia nesklamala. Jeho herci podali presvedčivé výkony. 65%.(29.11.2010)
Macik
Nepřišlo mi to nijak zvlášť dobré,sice jsem pořád přepínal,ale přislo mi to takový uřvaný ze strany pí. Bohdalové. Chraň bůh že bych chtěl znevážit její talent,ale holt to nebyl můj šálek kávy....(8.9.2004)
mirkaaa
Vynikající detektivka, která stojí a padá na samotné Jiřině Bohdalové. Ostatní herci jsou tam spíše "do počtu." Film má dobrou zápletku a nepostrádá vtip. Sledovat Jiřinu Bohdalovou, coby agilní paní Piperovou, jak se s vehemencí a zvědavostí sobě vlastní plete do vyšetřování vraždy, to zkrátka nemá chybu.(12.7.2009)
IpsiDixit
Fantázia, rola napísaná presne pre jednu z hlavných predstaviteliek generácie najlepšieho českého humoru. Samozrejme, že v niektorých pasážach bol až príliš očividný fakt, že sa jedná o one-woman show a personál firmy sú kulisy odriekajúce svoje texty. Komédia plná fantastických dialógov o niekoľkých dňoch života jednej firmy okorenených minulosťou...(27.8.2006)
Véronique
Skvělý film, jakých u nás moc není a které má v malíčku snad jen jediný režisér u nás - Zdeněk Zelenka. I když převládají komediální prvky v čele s Jiřinou Bohdalovou a Michalem Dlouhým, nechybí tam ani to pověstné tajemno a překvapivé odhalení vraha... Příjemná byla i tźv. studiová, divadelní atmosféra. Jako by herci byli na divadelních prknech a vystačili si jen s jednou či dvěma místnostmi, přesto to nepůsobilo nudně. 80%(16.10.2010)