Reklama

Reklama

Pracovnice IT oddělení trpící agorafobií najde nahrávku násilného trestného činu a nahlásí ji svým nadřízeným. Uvědomuje si však, že bude muset opustit svůj byt, aby mohl být zločin vyšetřen. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (139)

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Soderberghovský pokus o dekonstrukci genia loci doby a snad i o mnohovrstevnatou, expresivní sondu všeho filmového i nefilmového. KIMI je komplexný, inteligentný thriller odohrávajúci sa vo svete po pandémií Covid-19.“ Ano, thriller se odehrává ve světě po pandemii COVID-19. Bylo by fajn, kdyby se tvůrci kontemporálních filmů přestali schovávat za umělými, metafyzickými dekoracemi typu postarší muž s RGB klávesnicí, prvoplánově předstírající rychlé psaní, zatímco je z gauče pozorován jeho snad ještě starším rodinným příslušníkem. A ty, diváku, hádej, co je úmyslná satira, co je naše nekompetence a co vzniklo z nedostatku financí. Pokud se ti scéna zdá nedotažená, byl to náš úmyslný komentář. Ta nejvíce vznešená interpretace je vždy ta správná. Titul nejvíc cool modré techno-hlavy ale stále drží Linda Hardy a já si jdu znovu pustit nedoceněného Mannova Hackera (2015). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Okno do dvora (1954) sa dočkalo ďalšej verzie. Zoë Kravitz je pre mňa zatiaľ neokukanou tvárou. Keď však za rok 2022 má na svojom konte film so Soderberghom a aj nového Batmana, tak je jasné, že kariéra mení parametre. KIMI je tuctový film pohrávajúci si s myšlienkami o dlhej ruke internetových vychytávok. Bohužiaľ zápletka je pomerne dosť predvídateľná a všetky negatívne postavy pôsobia ako priveľkí amatéri. Druhý problém bola agorafóbia. V určitých momentoch Zoë neotvorí dvere svojho bytu, pretože už len myšlienkou na to dostane panický záchvat a v iných momentoch už pobehuje po meste, a na agorafóbiu si skôr už len občas spomenie. Záver nabral akčnejší rozmer, čo bolo fajn, ale vlastne zasa len podtrhol spomínaný amatérizmus zloduchov. Nevyvážené, málo premyslené, kvalitne natočené a so zaujímavou Zoë. Z posledných 10 filmov, ktoré som od Soderbergha videl, radím KIMI medzi 3 najslabšie. Spolu s Informátor! a High Flying Bird. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pomerne jednoduchá zápletka, jednoduchý thriller, ktorý ale dokázal zaujať počas celej svojej dlžky trvania. Zoe to dala na pani a ja v kútiku duše dúfam, že si do židoboľševici sediaci v Akadémií všimnú a nominujú to na sošku za zvuk. Lebo ten zvukár by si to zaslúžil. Takže fajn snímok o moderných technológiách a ich zneužívaniu/pomoci? 3 z 5 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

S. Soderbergh má za sebou skvělý filmy, ale taky je fakt, že v poslední době (cca deset let) se mu nějak nedaří dosahovat předchozích úspěchů. A bohužel podobně je tomu i tady. Já vlastně nevím, co si z filmu KIMI mám odnést?! Za mě je to nudnej, nezáživnej a pomalej snímek naprosto o ničem. Ano, naráží na (post)covidovou dobu, naráží na metoo (to už začíná být v USA folklór), stejně jako moderní technologie, který nás neustále sledujou, popř. na přehlížení zločinů velkýma korporacema, aby nebylo narušený jejich PR. Ale nepřináší to nic novýho a ani nám to není předkládaný zajímavým způsobem. Na KIMI jsem se podíval a za týden zapomenu, že jsem to viděl a už to hlavně vůbec nebudu potřebovat vidět znovu. Tak to prostě je... ()

ad 

všechny recenze uživatele

Scénář je stokrát ohraná variace na Hitchcocka a Soderbergh to ví. Párkrát mu vzdá hold výborně vybudovaným napětím, ke konci už z něj má docela srandu a zbytek filmu se soustředí na to, co ho zajímá. A vybraná témata umí Soderbergh opět podat v audiovizuálně neotřelém a poutavém tvaru. Kdo bude film sledovat jen jako převyprávění neoriginálního příběhu, bude se nudit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických městech Seattle a Los Angeles. (BMW12)

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Reklama

Reklama