Stranger from Venus
Velká Británie, 1954, 75 min
Hrají:
Patricia Neal, Nigel Green, John Le Mesurier- komentáře
p6qwre
Britská variace na úspěch amerického "The Day the Earth Stood Still (1951)". V obou filmech hrála jednu z hlavních rolí Patricia Neal, v obou přilétá na Zemi návštěvník ze vzdálené planety s poselstvím, které zní: "přestaňte si zahrávat s jadernou energií a s jadernými zbraněmi, neb ohrožujete nejen sebe, ale i ostatní obyvatele galaxie a to se nám ani trochu nelíbí." Jedná se tedy o klasické téma sci-fi filmů 50.let. Stranger from Venus však kvalit svého vzoru zdaleka nedosahuje. Film si tak v klidu líně plyne, hodně dialogů, žádná akce, žádné triky, žádné monstrum "from outer space" ani robot, a když k tomu připočtu povinný románek, máme tu dobře zahrané, zcela neoriginální a ve všech ohledech průměrné scífko.___Doktor k mimozemšťanovi: "My friend, you have no pulse. There are only two possibilities: I am drunk, or you are dead":)(3.6.2007)
vitekpe
Silnejsi tri...Roztomile sci-fi becko z padesatek...:-) Videl jsem podstatne lepsi i podstatne horsi kousky. A Patricia Neal potesi vzdy, cili na zimni podvecer - spokojenost.(17.12.2009)