Reklama

Reklama

Městečko prokletých

  • Česko Vesnice prokletých (více)
Trailer

Na anglické městečko Midwich zapůsobí tajemné silové pole, které způsobí, že všichni v dosahu jeho účinku usnou. Každá žena v produktivním věku poté otěhotní, včetně dospívajících dívek a žen, jejichž muži nebyli v té době přítomni. Všechny porodí blonďaté, mimořádně inteligentní děti, které ale trpí naprostým nedostatkem emocí. Když se pak vesničané ve strachu spojí, děti prokáží neobyčejnou schopnost kontrolovat jejich vědomí a semknou se proti všem, kdo by je chtěli ohrožovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je veľmi zaujímavý a pôsobivý.Herci boli tiež veľmi dobrý a Blonďaté potomstvo z nich išiel trocha strach.Film mal dlhý rozbeh a keď sa už konečne rozbehol,tak už aj skončil.Mystérium okolo narodenia tých detí je veľmi dobre rozvinutý.Ako psychologická dráma funguje dokonale ale ako horor určite nie.Ale nemôžem sa ubrániť pocitu,že sa stala niekde chyba a to asi v scenári.Lebo dosť často nad dianím vo filme som sa pousmial a naozaj to na mňa často vplývalo dosť Srandovné a tak o atmosfére nemôže byť ani reči.Ale hlavne to bolo brané nudnou formou.Keby to bolo záživnejšie spracované išiel by som aj na vyššie hodnotenie ale takto len silný priemer. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když stělesňují zlo ti nejmenší, přijde mi to vždycky hodně děsivé. Mladí caparti, kteří si ještě nestačili vybudovat v sobě kousek soudnosti a zásahem prazvláštních jevů shůry postrádají v sobě navíc jakékoliv emoce, ve svých uskutečnitelných představách, jak se zbavit lidí kolem, téměř neznají mezí... Tyto staré černobílé horory z Anglie či Ameriky mě skoro vždy dostanou perfektně vybudovanou atmosférou. Po úvodních mysteriózních událostech ve městě sice na nějakou dobu sice napětí utichne, ale vyvrcholení v druhé polovině mě opět spolehlivě naplno přikovalo a pronásledující pohledy na bloňdaté chlapečky a holčičky se svítícími okály mě dokázaly po celý čas mrazit. Originální mysteriózní zápletka, působivě napínavá atmosféra, přímočáré vyvrcholení a celkově příjemná stopáž mají podíl na tom, že jsem v rámci žánru spokojen. [75%] ()

Reklama

J_Fiu 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne v jednom městečku usnou všichni místní, zvířata i náhodní příchozí. Za 9 měsíců už mají všechny ženy (i panny) novorezeně. Dětičky vyrůstají v malé stvůry, se svítícíma očima. Moc jsem se při tomto filmu nebála a přitom jsem se na film dívala docela pozdě v noci, ale i tak celkové zpracování se mi líbilo. Ty děcka opravdu nebyla roztomilá. Zvlášť ten chlapeček, který hrál vlastně za všechny děti. Pokud si vzpomínám tak v celém filmu ze všech dětí mluví pouze on. Ostatní si jen svítí očkama:) ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Joj, tuhle britskou školu scifi horrorů mám rád :) Zatímco amíci se nechali nahánět zmutovanými gumovými monstry, tady máme velmi civilní, mrazivě reálné pojetí. Je už zde cítit náznaky nových časů - snad nejsilněji hned v úvodu, kdy kamera kličkuje skrz nebo se vznáší nad vesnicí uvrženou do podivného stavu strnulosti. Invaze blonďatých démonků. Skvělé. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ani bych nevěřil, že mě dokáže takto starý horor nějak víc zaujmout. Ale musím uznat, že tohle byla parádní sci-fi podívaná. Co se atmosféry a příběhu týče, tak můžu jen chválit. Pro tento film se skvěle hodí přívlastek tajemný! Po sci-fi stránce se jedná o velmi zajímavý nápad, který mě velmi zaujal. Ke konci mi tam sice úplně neseděly některé události, ale jinak jsem si film užil a hlavně ty děcka byly vážně velký psycho. 80% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou pro film byla kniha "The Midwich Cuckoos" od Johna Wyndhama. (Chatterer)
  • Film chtěl již v roce 1957 natočit Ronald Colman, ale MGM zrušila projekt kvůli kontroverznímu neposkvrněnému početí dětí. (Chatterer)
  • Film byl natočen v obci Lechtmore Heath poblíž Watfordu. Asi 12 km od Londýna. (Chatterer)

Reklama

Reklama