Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších středoproudových thrillerů který znám, s tím nejodpornějším Harrisonem Fordem kterého znám a s tou nej... Michelle Pfeiffer, kterou znám. Ale faktem je, že film opakovaným sledováním rapidně ztrácí na přitažlivosti, prospěla by mu tak o půl hoďky kratší stopáž, a hlavně trochu méně afektovaného přehrávání obou hlavních aktérů (třeba takové ty svůdnické a vášnivé manželské hovory a pohledy působí extrémně trapně, senilně a antieroticky). No ale díky Michelle (heterosexuální dámy prominou) se je aspoň stále na co koukat a dost hrozný středoproudový začátek je postupně zapomenut. Scéna halotanového topení (se) Michelle ve vaně je jedna z mých nejoblíbenějších thrillerových scén, kterou znám... Ty moje čtyři hvězdy jsou za první zhlédnutí, podruhé potřetí bych už hvězdu ubral. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od zbytku světa mě bavil naopak ten konec, kde se ten film najednou začal chovat jak obsluha porodního sálu v jednom Monty Python skeči, který kvůli návštěvě primáře navezla k porodu ty nejdražší přístroje. Vyplácnout totiž 100 mega (cca rozpočet jednoho dílu LOTRa) na to, aby kamera doposud jezdila kolem přehrávající Pfeiffer, co se plouží po baráku, není nejlepší způsob jak zamaskovat, že se díváme na film, který vznikl především jako tučná výplatnice herecké dvojice, protože jinak není moc důvod, proč by stál tolik. Připomínám, že o tři roky starší Contact stál 90 mega a o šest let starší Forrest Gump 55. Takhle milionářská nadutost z toho filmu nějak ční. A já nemám bohužel tu schopnost napojení na rozmazlenou středostavovskou paničku, co se vláčí po opravdu odporném bílém interiéru obřího baráku a ve volném čase dělá dárkové koše. Cenu za nejlepší scénu ve vaně bych ale filmu dal, to zas ne že ne. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford si asi raz zahral záporáka a rovnako mu to sekne ako vždy. Je vidieť, že dobrý thriller sa dá nafilmovať bez zabijakov, monštier a mimozemšťanov, navyše toto by sa pokojne mohlo stať. Pravda je, že vo vode už to bolo pritiahnuté za vlasy, no, kto toto dielo nevidel, prišiel o veľa. Prvé dve tretiny vynikajúci hororový thriller a to hlavne vďaka skvelej budovanej a postupne hustnúcej atmosfére napätia, ale bohužiaľ typický hollywoodsky záver veľa pokazil. Škoda, mohol to byť absolútne špičkový film. I tak veľmi kvalitný film z kategórie hororov. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis dokáže kvalitně natočit snad všechno a tahle duchařská historka to jen potvrzuje. Jistě, scénář není zrovna dvakrát originální, ale má to docela slušnou atmosféru, díky které mi nevadilo, že jsem často tušil, co bude dál. Silvestriho hudba měla také k Hermannově možná až moc blízko, ale fungovala parádně. Narozdíl od jiných nehodlám dělat z pozitiv negativa. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale k tomu príbehu mi to prišlo až príliš dlhé. Síce mi to prišlo v niektorých momentoch už ohrané a tak trochu predvídateľné, ale napriek tomu ma to bavilo a zároveň chválim Zemeckisovú réžiu a hlavne napätie a atmosféru, ktorú dokazal budovať a aj udržať po celý film. Za kameru, Silvestriho napínavú hudbu, Harrison a Michelle dávam o jednu navrch. 80% - 4* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Most ukázaný ve filmu je celkem blízko místa, kde byl postaven dům (Addison, Vermont, blízko State Park). Filmaři uzavřeli most na několik dní, což způsobilo spoustu problémů místním obyvatelům na obou stranách jezera Champlain. Most je totiž jedním z mála míst, které spojuje 120 mil dlouhé jezero. (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. července 2000 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Claiřina a Normanova loď je pojmenovína "Good Genes" (Dobré geny). (HappySmile)

Reklama

Reklama