Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 1

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (458)

Lima 

všechny recenze uživatele

V mých očích to Scott Derrickson opět dokázal, a ještě ani jednou za svojí kariéru nezaváhal a to včetně té řemeslné otročiny v podobě marvelovky. Je to prostě šikovnej kluk. Bez toho nadpřirozena tady bych se vlastně i obešel, ale chápu, že pro vývoj děje je kruciální. Hororově strašidelné to sice není, ale je to fajnově znepokojivé, sedmdesátková výprava šlape bezchybně a Ethanovy masky jsou dostatečně creepy, aby jeho osobnost byla odpudivá a zároveň přitažlivá. A navrch dvojité potěšení – z výkonu charismatického klučiny Masona Thamese a ze zjištění, že mimoň Jeremy Davies umí solidně zahrát, pokud ho k tomu režisér vede. Hubana na čelíčko pak posílám hudební dramaturgii za floydovskou skladbu ´On the Run´ (z alba ´Dark Side of the Moon´) v samém závěru. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Mým osobním favoritem na nejlepší horor za rok 2022 je bez debat Černej telefon Scotta Dericksona. Ten vypráví jednoduchej příběh o únosci dětí v 70. letech, kterýho ztvárnil Ethan Hawke. Unesenej chlapec Finney, kterej čeká na smrt ve zvukotěsnym sklepě je  kontaktovanej přes záhadnej odpojenej černej telefon únoscovo zavřažděnejma obětma. Ti se Finneymu snaží pomoct z onoho světa, aby mohl ze spárů únoce utéct. Možná že pro někoho to nebude tak silnej zážitek jako pro mě, ale já šel na film úplně naslepo bez znalosti příběhu nebo shlédnutí zbytečně spoilerovýho traileru. 70ková atmosféra na mě silně dolehla a nepamatuju si kterej film měl tak perfektně vygradovaný a napínavý finále jako Černej telefon. 10/10 ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekna pracicka, ale je tam toho mozno az prilis. Atmosfera je posobiva, postavy funguju a je to s chutou natocene. Nadsenie z jednotlivosti sa vsak aj tak nepretavilo v uzasny celok. Neviem, ci sa blbo adaptovalo alebo prilis strihalo, no tato story si zasluzila kosatejsiu stopaz, nech to vsetko viac vynikne a dokaze intenzivnejsie chytit pod krkom. 7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Letos se vyloženě točím v kruhu a neustále přemýšlím nad tím, jak asi může být těžké najít „beta-čtenáře". Chápu, že u klasických hororů se na logiku moc nehledí, ale Černému telefonu zejména v jeho poslední třetině sráží nohy nesmyslné scénáristické kolapsy, které by byl schopný smysluplně vyřešit i průměrný český Pepík. Protože díky tomu můžete mít nádhernou atmosféru, skvělé herce (Madeleine jako Gwen je neuvěřitelná) i výborný námět, ale na konci budete stejně za blbce. Já ten film na jednu stranu miluji, ale na druhou ho v koutku duše nenávidím za to, co s 5* potenciálem dokázal v závěru udělat. Přitom existovala spousta nenáročných cest, jak jednotlivé části poupravit tak, aby do sebe dokonale zapadaly... Držím se na skóre 7/10, ale mohlo to být podstatně pozitivnější. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Sedemdesiate roky, duchovia v podobe predošlých obetí, unesený outsider a jeho malá sestra, ktorej sa snívajú desivé sny a súčasne sa pretavujú do reality. Aj to ponúka americký triler reznutý hororom. Atmosféra je tak správne nepríjemná, dočkáte sa aj zopár jump scare scén, ktoré zafungujú, no na druhej strane nejde o nič vyslovene originálne či prevratné. Herecké výkony sú uveriteľné, snáď najviac by som vyzdvihla mladú Madeleine McGraw. Naproti tomu mi bolo Ethana až príliš málo. V tomto prípade nemožno hovoriť, že by bol potenciál jeho postavy dostatočne využitý, naopak, dostáva vskutku málo priestoru, čo je veľká škoda. Nájdu sa tu aj malé vykrádačky nápadov zo Stranger Things, It či Dark, no a najmä diery v scenári. Tých sa nájde viac ako samotných obetí. Napriek tomu si snímka dokázala udržať moju pozornosť prakticky po celý čas. Do kina sa ísť určite oplatí, strata času to nie je. Rátajte však s tým, že tam na vás ani žiadne filmové prekvapenie roka nečaká. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu v Severní Karolíně od 9. února do 27. března 2021. (noelcoward73)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama