Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (453)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Klasicky problém žánru je, že se najdou scénáristi schopni napsat základní zápletku, ale už neví, jak s ní dál. Říkám si, jo, hezky rozehraný, nějak to teče, pak trochu nuda. A teď musí přijít velkej twist, úplnej mindfuck, finále. Jako v Tu druzí nebo v Šestém smyslu. Velká pointa, co byla celou dobu na očích, ale my ji neviděli. Jenže akorát tak hovno. Tak tohle tedy ne. To je něco jako ten nablblej seriál na HBO podle Kinga, kde po 10 hodinách hlavní démon říká, proč ji deti. "Protože jsou chutné." No fakt, s tím jděte do prdele. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý snímek, který si po celou dobu perfektně udržuje sedmdesátkovou atmosféru. Mason Thames v hlavní roli je absolutně výborný, jeho herecký výkon je bez jakékoli nadsázky srovnatelný s výkony dospělých herců. Scott Derrickson po celou dobu stopáže udržuje napětí a divácky jsem si Černý telefon užíval. Tyhle dětské horory mi dlouho chyběly a je dobře, že Černý telefon se k tomuto fenoménu s velkým úspěchem vrátil. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Takže, já jsem spoko. Především výborné jsou herecké výkony hlavních protagonistů. Hlavní dětští hrdinové si kradou film pro sebe po celou stopáž a hlavně malá holka v roli sestry, která hledá svého bratra je perfektní. Musím ocenit i ďábelský výkon Ethana Hawkea, který si zde střihl roli psychopata. Jeho herecký projev je opravdu nepříjemný a takového člověka bych potkat v noci nechtěl. Jediná škoda je tak to, že většinu filmu, kdy je na scéně, nosí nějakou masku. Důležité je zmínit, že se opravdu nejedná o nějakou tuctovou duchařinu, která sází na lekačky, ale spíše thriller založený na napínavém příběhu, který pomaličku směřuje k zajímavému konci. Samozřejmě, jednu či dvě lekačky zde najdeme a musím přiznat, že zasáhnou přesně. Suma sumárum jsem spokojený, pár výtek bych ale našel. Film má trošku pomalejší tempo a chvíli trvá než se rozjede. Za mě to problém osobně nebyl, ale snímku chybí tah na branku nebo něco, čím by diváka úplně odzbrojil. Najde se zde i pár věcí, které nedávají moc smysl jako např. Když se ztrácejí děti v jedné komunitě, proč nikde nejsou policejní hlídky atd. Asi největší výtka patří konci, který bych si představoval víc intenzivnější a rozhodně by neuškodilo leccos dovysvětlit.  Takže jestli váháte zda jít do kina, tak Vám mohu jen napsat, že pokud nebudete čekat ultimátní lekací festival a přistoupíte na to, že se více jedná o thriller se zajímavým příběhem a skvělými hereckými výkony než o regulérní horor, budete určitě spokojeni. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Letos se vyloženě točím v kruhu a neustále přemýšlím nad tím, jak asi může být těžké najít „beta-čtenáře". Chápu, že u klasických hororů se na logiku moc nehledí, ale Černému telefonu zejména v jeho poslední třetině sráží nohy nesmyslné scénáristické kolapsy, které by byl schopný smysluplně vyřešit i průměrný český Pepík. Protože díky tomu můžete mít nádhernou atmosféru, skvělé herce (Madeleine jako Gwen je neuvěřitelná) i výborný námět, ale na konci budete stejně za blbce. Já ten film na jednu stranu miluji, ale na druhou ho v koutku duše nenávidím za to, co s 5* potenciálem dokázal v závěru udělat. Přitom existovala spousta nenáročných cest, jak jednotlivé části poupravit tak, aby do sebe dokonale zapadaly... Držím se na skóre 7/10, ale mohlo to být podstatně pozitivnější. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený, poctivý horor. Přečetl jsem si původní povídku a ta je taky moc fajn, ale tento film je lepší v tom, že má fakt dobré postavy. Jsou velmi dobře napsány, aby si je člověk hned zapamatoval a dokonce jim fandil a zároveň jsou velmi dobře zahrané mladými herci. V povídce jsou postavy obyčejnější a spíš jen letmo načrtnuté, což ale vzhledem k její krátkosti dává smysl. Samozřejmě museli autoři filmu ale také rozšířit děj, což se jim v lecčem podařilo... a v lecčem ne. Úplně si vymysleli tu stylovou masku (je vtipné, že nyní vyšel Černý telefon i v souboru povídek s maskou z filmu na obálce, ačkoliv ji v povídce nemá) a dost rozšířili děj - ale překvapivě se přitom obvykle drží vize Joea Hilla, a především rozšiřují to, co už tam je (např. i v povídce má ségra hlavního hrdiny nějaké zvláštní schopnosti, jen je moc nevyužije). Přimysleli si ale ještě třeba to, že má hlavní hrdina otce alkoholika, což ale do filmu krásně sedí. Je to další dobrá postava a není úplně černobílá. Ve filmu si toho hlavní hrdina stihne hodně zažít ještě před svým únosem. V 70. letech USA to asi pořádně rozjížděli se šikanou a dalšími krutostmi ve škole i mimo ní. Jak tvůrci pěkně rozšiřují děj, tak bohužel se jim sice všechno podařilo nějak dotáhnout do zdárného konce, ale zanechali taky tímto rozšiřováním za sebou mnoho nezodpovězených otázek a věcí, které by se daly považovat za nelogičnosti. Například je vrah příliš slepý k chlapcovým pokusům o útěk a linka ohledně feťáka dává taky větší smysl v povídce, zde už je to trochu přehnané. V každém případě jsem si tenhle horor fakt užil. Dají se v něm najít chybky, ale není vůbec hloupý, naopak. Přináší děsivý, zajímavý příběh s výbornými postavami. (8/10) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Během telefonních hovorů mluvil Mason Thames (Finney) skutečně s dalšími dětskými herci po telefonu. (NiWi)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama