Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (455)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Asi som od toho očakával priveľa, bol som nadmieru sklamaný. Ak máte radšej hlbšie výlety do temnoty sadistovej duše, prípadne mystickejšie príbehy, nedajbože filmy s nejakou pointou, potom tu budete asi sklamaní, pretože záver nás zanechá s pár otázkami, ktoré sa vôbec neobťažuje vysvetliť. Atmosféra je sľubná a záver výživný, ale bohužiaľ, podčiarknuté a sčítané - málo Ethana Hawkea a veľa nezmyslov alebo odbytých dejových liniek. Tento hovor zostane najskôr zmeškaný. ..Čierny telefón vznikol na základe poviedky Joea Hilla, syna Stephena Kinga, ktorá však v origináli má len sotva tridsať strán. Ako z toho postaviť scenár k celovečernému filmu? No, nie je to úplná hračka, ako nás presvedčí režisér Scott Derrickson. (25.7.2022) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to zlobivej kluk, ten Ethan, ale přiznejme si, že bez jeho masitýho glam rockera by tohle byla sotva trochu strašidelnější epizoda Macha a Šebestový, který průběžně dochází kredit. Nápadů je tam pár, ale nejsou úplně nejvíc dotažený. U Derricksona trochu překvapí kolísavost tónu, ty goofball elementy jsou fakt úplně mimo. Celkově z toho fakt nejsem nijak unesenej, dávám spíš černej balónek. Deliver Us From Evil bylo možná corny jako prase, ale mělo hutnou atmošku. Tohle osciluje mezi roztomilou Stranger Things baladou a nanicovatým žánrovým hybridem. Příště už mu to nevezmu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„HALÓ? NEZAVĚŠUJ…“   V hlavní roli (opět) děti…., ale celkem mi to tady štymuje. Jejich postavy jsou zajímavý… a prej co tě nezabije, to tě posílí. Takže v podstatě taková únikovka (s mrtvou nápovědou…), která je dost na pohodu. Je to vůbec horor?…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou povídku, kterou v roce 2004 napsal syn Stephena Kinga, Joe Hill, jsem nečetl.  2.) Furt mi volaj mrtvoly.  /// Thx za titule „num71“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidni retro psychologicko-detektivní-supernatural Kidnap Thriller. O Black Phonu se mluvilo jako o jednom z potenciálních hororů roku, to se bohužel nekoná, ale i tak je to solidní podívaná, která patří k tomu lepšímu. Scott Derickson je v hororovém žánru zběhlý a patří mezi ty kvalitnější tvůrce poslední dekády, ale jeho předchozí hororová novinka Deliver us from Devil mi přišla být říznější. Black Phone od začátku zaujme sychravým 70´s vizuálem, který přidává na dusné atmosféře pochmurného Denveru, kde je tzv. Grabber, který unáší místní děti a zabíjí je. Má to takový feeling poctivých kriminálek, škoda, že samotného vyšetřování si divák moc neužije. Film oficiálně není dle pravdy, ale vychází z reálných událostí. Mezi hlavní hrdiny patří sourozenecká dvojce Gwen a Finney,kde oba zaujmou silným dětským hereckým výkonem. Především Gwen v úvodu filmu si krade všechny scény pro sebe a takový rozhovor s otcem je vyloženě nepříjemný a emocionálně silný až oscarově hmatatelný a Finney je chlapec, který je unesen a ikdyž působí zpočátku jako poseroutka, tak v průběhu filmu předvede šikovnost i talent. Film plyne pomalejším tempem, hororové scény jsou zde čistě jen 2, ale za to 2 slušně vykonstruované lekačky, Ethan Hawke v roli záporáka solidní, ale souhlasím, že mohl mít více prostoru a mytologie kolem něj mohla být s divákem obeznámena do detailů a bavil mě i samotný koncept, kde Finney má schopnost komunikovat skrz černý telefon s předešlými Grabberovými oběťmi. K nadprůměru to u mne tahá pěkně vygradované finále, kde došlo i na trochu násilí v dobře vymyšleném vzájemném duelu. Celkově vzato film staví spíše na atmosféře, hereckých výkonech a sebejistou režií, kdo očekává prvoplánový horor může být lehce zklamaný. Příběh 4/5. Akce 2/5, Humor 2/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Paradoxně se mi nejvíc líbily všechny části, které se neodehrávaly v doupěti perverta. Bylo to totiž tak dobře natočené, že bych klidně koukal na školní příhody hlavního hrdiny a jeho fajn ségry. Samotné věznění a to kolem mi bylo nepříjemné. Nemám tohle rád, tak jsem byl vděčný, že měl alespoň nějakou pomoc. Dost mi taky vrtá hlavou, že si ten zkoksovanej brácha nevšiml, že tam Ethan Hawk běhá po baráku polonahej, se strašidelnou maskou na ksichtě a mlátí malé chlapce... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu zazní celkem 11x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Podlouhlá skvrna nacházející se ve sklepě, kde je držen Finney (Mason Thames), je odkazem na plakát k filmu Sinister (2012). (NiWi)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama