Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh stojí za starou bačkoru, ale všechno je to tak stylově a zručně zabalené, že mi to bylo docela jedno. Hlavně že Bruce Lee byl očividně ve formě a celý snímek je jeho neutuchající exhibicí. Já jsem se tedy nikdy v takovýchto filmech nevyžíval a znovu bych si to asi nepustil, ale na to jedno zhlédnutí jsem se vůbec nenudil. 75% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kung-fu kult 70. let Bruce Lee mě po celé dětství míjel - slyšela jsem o něm mluvit, viděla jsem jeho fotky, ba dokonce jsem si nad postel vyvěsila plakát. Ovšem poprvé jsem více než útržek z filmu s touto akční ikonou viděla až včera večer a dopadlo to dle očekávání: "Drak přichází" se s rozpačitým odkašláváním (přesněji za směšně přehnaných zvuků úderů, všemožného povřískávání, chroptění, ječení a kníkání) prošoural okolo a odešel, aniž by vyvolal víc než pozvednuté obočí a pár pobavených uchechtnutí. Málo platné, už mi dávno není dvanáct: šablonovitý příběh, černobílé postavy, herecké výkony na úrovni maňáskového divadla, to v současné době osloví asi jen nejzatvrzelejšího nostalgického fandu. Jako kulisa k usínání film jakž-takž obstál... vlastně při té vzpomínce zívám ještě teď. 39% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee mohl být borec, jaký chce, ale nikdy mě nepřekoná v tom, že já jsem tento film na rozdíl od něj viděl. Jeho nesporný akční um byl totiž vykoupen daní nejvyšší - vlastním životem, kdy mu častá zranění udělala z mozku fašírku. Co se týče filmu samotného, tak akční scény byly luxusní. Všechno ostatní těžce kulhalo. Netroufám si říct, zda mě více sral totálně nesedící zvuk, který byl evidentně do filmu doplněn až v postprodukci dodatečně. Tenhle defekt nebyl obtěžující snad jen u všemožného pištění a skřehotání, či u ozvučení úderů. V rámci dialogů to bylo na poblití. Všechny neasijské vedlejší postavy byly k uzoufání špatně zahrané a snad i špatně napsané. Nejvíce mě iritoval ten negr s afrem, a to rozhodně ne z důvodu, že bych trpěl sklony k rasismu. Naopak hlásám, že každý by minimálně jednoho černouška měl doma mít. Příběh bylo taky jedno velké nic, ale to se dá u akčního filmu přežít, protože to není klíčovým aspektem. Opravdová one man show jednoho opravdového borce a akční ikony, která v sedmdesátých letech a možné ještě o chvíli později, musela být opravdu kultovním zážitkem. Dnes už se většina diváků nad snímkem jen lehce pousměje. Tohle je první film, který jsem s Bruce Lee viděl a vůči jeho postavě fakt všechna čest. Z každého záběru je cítit obrovská píle a snaha o naprostou preciznost a dokonalost. Velká škoda, že on je tím jediným tahounem. Lepší 2 hvězdy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee pro mě nikdy nebyl herec, ale mistr bojových umění. Sledovat ho je pro mě víc než koukat na nějakou hvězdu, jak předvádí oscarový výkon. Škoda, že Bruce žil v době, kdy se všechno dělalo trochu jinak než dnes. Některé scény už nejsou tak působivé, boje nejsou tak dech beroucí, jeho chvaty nejsou neznámé a on sám už je tak velkou legendou, že i bez jeho filmů každý ví co uměl. Pravdou také zůstává, že jeho filmy jsou naprosto pitomé a přímočaré, ale to v jeho případě není tolik naškodu, ale je docela hloupé se 20 minut nudit a čekat na první chvaty.Je to ďábel v podobě člověka, co bohužel shořel příliš brzo než, aby vytvořil nějaký nezapomenutelný snímek, na který se budou lidé dívat i po 20ceti letech a nebudou se ani chvíli smát či nudit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla hodnotit osobnost a um Bruce Lee, tak bych rozhodně neváhala s hodnocením nejvyšším. Drak přichází je prvním filmem, který jsem s tímto legendárním člověkem zhlédla. Vysoké hodnocení však nemohu udělit příběhu. Ten mi přišel místy nezáživný až plytký, a zde, hodně diskutovatelná závěrečná scéna v zrcadlové místnosti, mi také nepřišla natolik úchvatná, aby si vysloužila mou vysokou pozornost. Bruce má na svém kontě slušný počet filmů, v nichž předváděl své mistrovské kousky, a já věřím, že si mezi nimi jednou najdu ten, na který nikdy nezapomenu. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Snímka bola podľa rebríčka 500 najlepších filmov histórie magazínu Empire z roku 2008 zaradená na 474. miesto. (Peter-1307)
  • Úvodní bitka ve které se objeví Bruce Lee a Sammo Hung, byla natočena až po dokončení natáčení filmu, na žádost Bruce Lee. (Witta)
  • Po scéně, kdy se v souboji postava Bobyho Walla pokusí použít rozbité láhve, inkasuje od Bruce Leeho skutečný úder. I když Wall věděl, že tento kop přijde, byl sražen na muže za sebou tak prudce, že mu zlomil obě ruce. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama