Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vánoce jsou svátky klidu. Rudy (Ben Affleck) to tak cítí. Po letech konečně prochází vězeňskou branou jako svobodný muž. Ovšem kam čert nemůže, nastrčí ženskou. Tato (Charlize Theron) je nejen krásná, ale navíc disponuje agresivním bratrem ve vysokém stupni pošahanosti (Gary Sinise). Ten se svým kumpánem (Danny Trejo) právě plánuje velkou vánoční loupež. A Rudy má být její důležitou součástí. Tyto Vánoce moc klidné nebudou! A o velké překvapení pod kriminálním vánočním stromem rovněž nebudete ochuzeni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který snad nenechá nikoho chladným. Ale jak se tak dívám na ta hodnocení kolem, je tady pěkná kosa. Frankenheimer umí, Affleck se snaží, Sinise hraje, na Theron se pěkně kouká a celé to letí strašně rychle. Po chvíli je všemu konec a já chci přídavek. Výborný konec, takový film jsem nečekal. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čo sa vám na tom nepáčilo? Podľa môjho názoru sú aj dve hviezdičky vcelku málo. Falošná hra je veľmi dobre odvedená práca, Frankenheimerova (česť jeho pamiatke) réžia v podstate nemala žiadnu chybu, pri filme som sa nenudil, vydarených akčných scén som si užil tiež, zvratov rovnako požehnane a navyše hrá vo filme sexy Charlize Theron. Možno nie úplne pecka, ale výborný akčný film rozhodne. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som, ze to bude väcsia blbost podla hodnoteni, ake som tu nasiel, ale ono to zase az take zle nie je. Samozrejme pokial nemate radi Afflecka, tak sa ani necudujem. Gary Sinise si tu zahral zaporaka a dobre mu ta uloha padla, nakoniec ho z dlhymi vlasmi poznam asi len z FORRESTA GUMPA (1994) alebo este z filmu VYKUPNE (1996) taktiez v ulohe zaporaka. Co je ale dolezite, film ma svizny akcny dej, ani chvilu som sa nenudil, je tam par zvratov, ale zaver bol uz tak prehnany, ze mi to vsetko nedavalo zmysel. Charlize Theron je ako vzdy krasna, samozrejme okrem ulohy vo filme ZRUDA (2003) a preto sa divak pyta, preco by tak krasna zena mohla mat zaujem o nejakeho väzna? Ze by o nu nikto iny nemal zaujem? Reziser John Frankenheimer ma za sebou par skutocne kvalitnych filmov: napriklad MANDZUSKY KANDIDAT (1962), FRANCOUZSKA SPOJKA 2 (1975) alebo RONIN (1998)... 27.08.2009 ____Ben Affleck - (Rudy Duncan) +++ Gary Sinise - (Gabriel) +++ Charlize Theron - (Ashley) +++ James Frain - (Nick) +++ Danny Trejo - (Jumpy) +++ Dennis Farina - (Jack Bangs) +++ Ashton Kutcher - (College Kid) +++ Isaac Hayes - (Zook) +++ Produkcia: Bob Weinstein, Harvey Weinstein +++ Hudba: Alan Silvestri +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

V případě Ronina se rozhodl, že to těm mladým ještě za důchodce natře. A docela se to Johnu Frankheimerovi povedlo. Jenže pak si vybral ještě příběh vězně, který si kvůli ženské vypůjčil nebezpečnou identitu svého kamaráda z lochu. Podsvětí se začíná ozývat a tahle květinka s tváří Charlize Theron má psychopatického bratra, který se s dalšími kumpány chystá na vykradení kasina, ve kterém jeho spoluvězeň kdysi pracoval. Plány se začínají hroutit, útok na staromódní akční thriller s několika překvapeními stejně tak. Scénář Ehrena Krugera (stojí za třetím Vřískotem a několika Transformery) je sice efektní, ale se snahou šokovat tvůrci neumějí zacházet. Je to konstrukt jak Brno, když třetí pointu vystřídá čtvrtá a pátý zvrat další, je něco špatně. A navrch všichni mají tendenci vysvětlovat, jak to všechno dokonale naplánovali a jak toho druhého utáhli na vařené nudli. Veselé krvavé Vánoce si představuju jinak. Dietní tři hvězdy. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck tady má neskutečně komické ksichty - hlavně ke konci rozesmívá fakt pořádně :) Jinak je to film hodně hloupý, se špatnými postavami a scénáristicky nezvládnutý.. na druhou stranu to ale zase pěkně odsýpá a dobře se na to kouká. Blbý závěr se snaží být až moc inteligentní a přitom je hrozně blbý.... 6.5/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Gabriel (Gary Sinise) hází šipky na Rudyho (Ben Affleck), se mění pozice šipky na Rudyho rameni. V jednom záběru je šipka v rameni zabodnuta kolmo, poté rovnoběžně s ramenem a následně opět kolmo. (anezzik)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama