Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (146)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zklamaní. Na film jsem se těšil, jelikož měl všechny předpoklady, aby z toho byla velká pecka. Zajímavý a opravdový příběh, výborný herci v hlavních rolí a Tobias Lindholm, který je scénáristický genius. Co by se mohlo pokazit?? Film sám osobě není špatný a objektivně nelze o něm mluvit špatně, protože má spoustu kvalitní filmaři. Můj největší problém je, že je to nudné. Čekal jsem, že s touto zápletkou a herci, bude film intenzivnější, napínavější a dostane se mi více pod kůži. A to se bohužel moc často nestalo - tedy až na poslední dvacetiminutovku. Jessica Chastain hraje dost dobře a podává soustředěný a uvěřitelný výkon. Eddie Redmayne parádně prodal svou postavu a jeho herecký výkon se mi líbil. Režisér Tobias Lindholm se rozhodl pro pomalejší tempo, šedomodrou barevnou paletu, a ponurost. Tohle rozhodnutí chápu, ale jako divákovi mi to moc nesedlo, a z mého pohledu to filmu udělalo medvědí službu. Problém je taky, že pokud znáte zápletku, tak jste ochuzený o moment překvapení. Dobrá sestra není špatný film, jen jsem od něho čekal trochu více. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Žádné velké mapování Cullenovi vražedné kariéry, pouze její závěr a především jejich vztah, získávání důvěry a rychlé vystřízlivění. Je to mrazivé a neosobní, bez thrillerového důrazu v těch zásadních scénách, což mi docela chybělo. Netlačí se ani v závěru filmu, snad mimo hereckého výkonu Eddieho Redmayna, který mi tady přišel až příliš, ale věřím v inspiraci originálem. Jessica Chastain výborná, obzvlášť silná je scéna uvědomění si a policejní závěr. Čistě nelehká policejní práce by dala na další film, to jak vyšetřovatelům pouze kvůli dobrému jménu nemocnice neustále házeli klacky pod nohy, je neskutečné. Od Tobiase Lindholma bych však čekal více, obzvlášť právě v thrillerových pasážích. Good Nurse však hodně stojí na ústřední dvojici, což je znát v komornějších vztahových scénách, kde je také nejsilnější. A mrazivé atmosféře, které přidává i kamerový filtr. 65% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Treti dejstvi se zda nedokoncene a vubec od pribehu odehravajicim se ve stupidnich nemocnicnich pokojich jsem cekal vice. Je zcasti osobni, zcasti socialni kritika. Prekvapilo me, ze neco takoveho mohlo trvat 16 let a bylo zodpovedne za smrt 400 osob. Chastain predvadi hluboce citlivy vykon a je stredem filmu. Cele to pusobi spis jako evropsky emelecky film nez americky politicky thriller a kriminalni drama. Usetrete cas a prectete si o tomto pripadu clanek v casopise. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivé komorní drama o vyšetřování neobvyklých úmrtí v nemocnici, měla jsem husí kůži při představě, že se tohle mohlo stát, resp. stalo.. Přístup vedení nemocnice a právníků zarážející a pro mě nepochopitelný.. Kriminalisté to ovšem nevzdali a za pomoci sestřičky, kterou skvěle zahrála Jessica Chastainová, se pustili do urputného boje.. Klobouk dolů, ta žena měla plno svých vlastních starostí a k tomu všemu se jí do cesty ještě připletl nový „kolega“, podivín Redmayne, rovněž výborný.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Staří nebo nemocní lidé umírají. Jenže řada Charlesových pacientů nebyla stará a zdaleka nebyla ani v kritickém stavu. Začínáme ovšem u přepracované zdravotní sestry Jessicy Chastain, která má doma dvě malé dcerky a nemocné srdce, na jehož operaci jí chybí peníze. Na noční směny nastupuje nová posila – empatický, obětavý a schopný Charles Cullen, který ovšem často postával u dávkovače léků a s medikací rád „experimentoval“. Asi netřeba připomínat, že v několika nemocnicích prokazatelně zabil 29 lidí, podle některých teorií ale možná stojí za smrtí až 400 pacientů. Eddie Redmayne ho hraje skvěle. Hošan s náročným dětstvím, který byl hospitalizován pro duševní potíže i se opakovaně pokoušel o sebevraždu, je v jeho podání plný minimalistických gest a nuceného úsměvu. Jeho chování je znepokojivé, postupem solidně děsivé a třeba při vazebním výslechu Redmayne připomene své umění z Dánské dívky nebo Teorie všeho. Chastain je stejně skvělá, stačí pouhé mrknutí oka a divák rozpozná její pochybnosti či soucit. Jenže to je tak trochu celé. Dva výborní oscaroví herci a pak jen náznaky silnější atmosféry, gradace či napětí. Od Tobiase Lindholma by divák čekal mnohem víc. Ve výsledku je to hrozně monotónní. A na emoce? Na ty skoro zapomeňte. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)
  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama