Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (146)

bozka10 

všechny recenze uživatele

Skôr sociálna dráma ako thriller,aj ked sa to miestami prehupuje do napínavejšej pozície.Tempo je pomalé a komorné,napriek tomu som sa zavŕtal dotoho,aj ked toto zrovna nevyhľadávam.Herecké duo výborné,tam to sadlo jak rit na šerbel.Kdo však očakáva nejaký strhujúci thriller o anjelovi smrti bude mierne sklamaný,za mňa spokojnosť. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Ale jo, určitou kvalitu to mělo, takže mě to bavilo skoro až do konce. Jessica Chastain je skvělá herečka, která dokáže hrát přirozeně, ale zcela přesvědčivě a sedne jí snad každá role. Zde jsem jí opět věřil každou sekundu jejího herectví. I Eddie Redmayne mě zde bavil – nepochopitelného a skrytého psychopata zahrál dobře, i když mě sem tam jeho přiblbé pohledy štvaly. Takže tento film je víceméně postaven na těchto dvou hlavních postavách. Celé je to takové sladěné po dramatické stránce, která funguje výborně. No, jen je škoda, že je film poměrně zdlouhavý a poslední cca třetina mi už nepřišla moc záživná včetně finále, které žádné velké rozuzlení nepřineslo, což se ale na druhou stránku dá pochopit, když je námět dle skutečné události. Ani se mi tomu nechce věřit, že se tohle stalo, ale co já vím …. Takže atmosféru to má takovou tíživou, nenudilo mě to, ale podruhé bych si to už nepouštěl, ty cca první 2/3 filmu mě bavily nejvíc, pak už moc ne, ale na 1 vidění je to obstojná záležitost, tak dávám nejsilnější 3*. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite dobrý film, len škoda, že v druhej polovici stratil paru, alebo ako my Slováci hovoríme "drajv". Potom sa z nádejného nábehu na thriller film otáča výrazne psychologickým smerom. A nabudúce by som prosil menej uplakaného Redmayna. Tu mu asi ostalo ešte z čias prezliekania sa do ženských šiat v The Dannish Girl. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Film byl skvěle zahraný a neměl jsem s ním problém, tedy až do závěru. Takže nechci spoilerovat, ale to nejzásadnější proč? Se někam vypařilo. Ono kdyby zabíjel jenom ty, co mají nesnesitelné bolesti a každý výdech je pro ně už jenom utrpení, tak by se snímek posouval do zcela jiné roviny. Takhle to sklouzává jenom do děravého přetíženého zdravotního systému, kde může řádit libovolně, kdoví jaký psychopat, tak dlouho, dokud mu to systém dovolí. A to je myslím škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem více. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

(Kino Viff) Tobias Lindholm natočil jeden z nejlepších filmů roku 2022. Jeho americká prvotina mísí mnoho žánrů od detektivního thrilleru po sociální drama. Zároveň ale zůstává komorní a víc než na celkový případ se soustředí hlavně na rozvíjející se vztah mezi oběma představiteli. To funguje skvěle hlavně díky představitelům, kteří by si zasloužili nominaci na dalšího Oscara. Film má sice pomalejší tempo, takže některé diváky možná odradí, ale byla by to velká škoda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)
  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama