Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (146)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Cítím trochu subjektivní rozčarování, že jsem se jako divák nedozvěděl, proč to ten psychouš dělal. Ale budiž, neví se to ve skutečnosti, tak by asi nebylo vhodné, aby si do příběhu podle skutečných událostí tvůrci vymýšleli vlastní psychologické pozadí. Ale objektivně je to odhalení systémové chyby, která psychoušovi dovolila, aby dělal, to co dělal, minimálně stejně zajímavé. Rád jsem zase jednou viděl Jessicu Chastain v dobrém filmu, a Eddieho Redmayna v roli, v níž mě neštval. Na tyhle postavy se typově hodí a měl by u nich zůstat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z nekonečné řady filmy opřených o skutečné události, který ovšem navzdory tématu a dobrým hercům nedokáže naplno vtáhnout a chytnout za srdce. Good Nurse má tu smůlu, že podobných filmů jsme už pár viděli a že ono téma vraždícího zdravotního bratra není - bohužel - zas tak ojedinělé a i v našich končinách sme jednoho podobného měli. Jakkoliv je hrozné co Charles Cullen dělal a 400 je extrémní číslo, tak tady to zdaleka nefunguje tak jak by mělo a nejspíš i chtělo...60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že film vypráví příběh sériového vraha podle skutečné události, to tu ze začátku vůbec nevypadá. Spíš to na první dobrou vypadá na film dle námětu, který jste viděli už tisíckrát. Jessica Chastain a Eddie Redmayne se tu nicméně hned z kraje fantasticky předhání v tom, kdo urve lepší herecký výkon. Jenže zatímco u Jessicy s tím počítáte a tak nějak se to i potvrdí, tak Eddie tu vystřihne psychopata jak vyšitého, což byste po všech těch Fantastických zvířatech, Dánských dívkách a Teoriích všeho vůbec nečekali. Horší je to ale s příběhem samotným, který je vyprávěný hrozně chladně a bez emocí. Tak moc bez emocí, až mi těch hereckých výkonů bylo líto. Pro ně ale stojí za to tento film vidět. I tak budete překvapeni. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Dobrá sestra -  blbej film. A to při tom mám Jessicu hodně v oblibě, dokonce i toho divnýho týpka Eddiho. Tady byl jještě divnější než obvykle. Jessica povětšinou filmu nenamalovaná, což i samozřejmě nejde vyčítat, ale zas tak uplná sexy top kočka to zde není, což je asi záměr. No, děově nuda a konec sem snad ani nedokoukal, páč sem si cca uprostřed řek, hele, dyť je to uplná ztráta času... ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Česká televize vyrukovala s Podezřením, Netflix s Dobrou sestrou, která bohužel narazila na nedobrého bratra. Z tvůrčího hlediska zůstává Tobias Lindholm trochu tušen v pozadí, přesto je jeho osobní vklad v porovnání s dosavadní tvorbou dosti limitovaný. Atmosféra je místy tísnivá, ale ne dostatečným způsobem a v poslední třetině je to už vyloženě nudné. Nejzajímavější je linka se systémovým selháním nemocničního aparátu a jako vždy skvělá Jessica Chastain, přesto bych od takového námětu (a od Tobiase Lindholma dvojnásob) čekal mnohem více. Ve výsledku je to jen takový o něco trochu lepší spotřební netflixovský materiál, což je na takhle ambiciózní počin zoufale málo. [55%] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)
  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama