Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (146)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Váš život v jejich rukou. Tobias Lindholm je solidní švédský režisér, jeho filmy mám hodně rád ( Především R a Hon- doporučuji dohnat, kdo neviděl), ale tentokrát si za mne vybral slabší chvilku, možná i proto, že tu chybí jeho severský rukopis a natočil film pro Netflix. Námět sám o sobě se mohl pojmout mnohem mrazivěji a nepříjemněji, jelikož zdejší sériový vrah má na kontě víc obětí než Dahmer s Bundym dohromady, ale jelikož zabíjel aniž by se obětí dotknul, tak to na filmovém plátně nevypadá příliš atraktivně. Film se soustředí na sympatickou Jessicu Chastain ( nezvyklé ji vidět blond), která je obětavou mamkou i sestrou a právem má nickname Good Nurse. Dostane na oddíl nového kolegu Eddieho Redmayna, s kterým si ze začátku dost rozumí, ale jakmile záhadně začnou umírat pacienti, začne nabírat na podezření jejich vztah se začne pomalu oddalovat. Kriminální vyšetřování je podáno relativně zajímavě a to patří k těm světlejším chvilkám filmu. Jessica s policisty spolupracuje a snaží se najít díru v docela inteligentním zločinu. Film stojí převážně na hereckých výkonech obou představitelů a má mrazivý epilog, ale to je za mne bohužel vše. Je velmi monotónně natočen ( vizuál je podivně šedý po celý film), nic vzrušujícího ani napínavého se zde nestane, emociálně mi přišel chladný, víme jak to dopadne, takže ani zvratu se zde nedočkáme a taky je to docela dost nezáživné. Na to, že jde o true story, tak to mohlo mít větší koule, ale i přes tyhle nedostatky, se na to dívat dá a vyloženě nudou jsem neumíral, takže na čistý průměr to vyjde. 5.5/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z nekonečné řady filmy opřených o skutečné události, který ovšem navzdory tématu a dobrým hercům nedokáže naplno vtáhnout a chytnout za srdce. Good Nurse má tu smůlu, že podobných filmů jsme už pár viděli a že ono téma vraždícího zdravotního bratra není - bohužel - zas tak ojedinělé a i v našich končinách sme jednoho podobného měli. Jakkoliv je hrozné co Charles Cullen dělal a 400 je extrémní číslo, tak tady to zdaleka nefunguje tak jak by mělo a nejspíš i chtělo...60% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tak skvelé obsadenie a príbehu natočenom na základe skutočných udalostí som mal asi prehnane vysoké očakávania. Po hereckej stránke super, ale E. Redmayne je stále ten niekde vzadu, niekde za závesom, pán nenápadný, ok pre personál nemocnice by mal byť, snažil sa byť nenápadným , ale ak o ňom točím film tak sa snažím o jeho osobe divákovi predať čo najviac. Podstatne viac priestoru dostáva J. Chastain čo nevadí, je to režisérov pohľad na vec, ale Redmayne mal určite dostať väčší priestor. Celkovo film neprekročil priemer, niečo tomu chýba..., hĺbka, emócie...neviem, jednoducho to nie je celkom ono. Filmu nepomáha ani zvolený temný filter, neostrý obraz. Určite to bol zámer, ale filmu to nepomohlo, podľa iných možno ani neuškodilo každopádne to nič nemení na priemernom výsledku. 60%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Good Nurse" je zaujímavým filmom, v ktorom mi tak vnútorne asi len chýba pocit, že by som nejako mohol pochopiť Charlieho konanie. Pretože vysvetlené to nikdy nebolo a tak je to dokopy obrovskou záhadou. Každopádne je zaujímavé vidieť ako mu to všetko prechádzalo, ako to dokázal zamaskovať a čo sa vlastne dialo v pozadí toho všetkého. Herecké výkony sú v každom prípade excelentné. Na oboch stranách. Aj Eddie Redmayne aj Jessica Chastain do toho dali maximum. Plus je to skvelý príbeh, kde sa dočkáme aj trošku charakterovej štúdie. A práve vďaka vzťahu medzi Amy a Charliem máme možnosť vidieť, že v jadre má Charlie aj svoje dobré stránky, ktoré však slúžia asi aj na to, aby dokázal maskovať svoje skutočné činy. To priateľstvo a spôsob ako sa začne meniť je podľa mňa skvelý. Pôsobí to na mňa veľmi uveriteľne. Keby mal film ešte trošku spád a keby som nejakým spôsobom aspoň mohol pochopiť Charlieho konanie, išiel by som s hodnotením vyššie, no minimálne jedno z toho nie je chybou samotných tvorcov. Za pozornosť určite stojí. Takéto príbehy je potrebné hovoriť. Hodnotenie: B+ ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelé jsou zárukou kvalitního zážitku. Příběh o to hrozivější, že předlohou byly skutečné události. Tu bezmoc si nedokážu představit. Uvažovala jsem o pěti hvězdách, které by měl film zaslouženě. Většinou se snažím nemít žádná očekávání, ovšem nemůžu se zbavit dojmu, že jsem přeci jen z principu anotace příběhu čekala trochu vygradovanější hru kočky s myší a pak hon na kočku. Na kvalitní podívané to ovšem nic nemění. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)
  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno