Reklama

Reklama

Great White

  • USA Great White (více)
Trailer 2

Charlie (Aaron Jakubenko), morský biológ na dôchodku, ktorý prežil uhryznutie žralokom, jeho priateľka Kaz (Katrina Bowden) a kamarát Benny (Te Kohe Tuhaka) sa snažia udržať svoju malú firmu s vyhliadkovým hydroplánom nad vodou, a preto sú veľmi radi, keď si ich objednajú solventní dovolenkári Joji (Tim Kano) a jeho manželka Michelle (Kimie Tsukakoshi). Len čo však hydroplán pristane na piesočnatej pláži odľahlého Pekelného útesu, dôjde ku katastrofe a posádka sa ocitne uväznená v chatrnom nafukovacom záchrannom člne s obmedzenými zásobami. Bezcieľne sa plavia v tmavých hlbokých vodách obrovského oceánu a nie sú sami: obrovský, nenápadne sa pohybujúci veľký biely žralok už zachytil ich stopu a nezastaví sa pred ničím, aby sa nimi nakŕmil. Podarí sa im uniknúť pred mocnými čeľusťami najväčšieho oceánskeho predátora? (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (52)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Já bych chtěl být milý, ale občas to hold nejde. film o pěti lidech uvězněných v teritoriu velice mírumilovného žraloka už tady byl x-krát. Většinou se jedná aspoň o průměrné žánrovky, když neberu Mělčiny nebo odpadové Žraločí tornádo 84. Každopádně se jedná o úplnou klasiku, ale bez jakéhokoliv gore, napětí zde taky nefunguje a pokud se nic neděje, což je většinu stopáže, tak je to celkem nuda. Pozitivem je koukatelná hlavní hrdinka a žralok, který se sice ukáže 3x, ale nevypadá jako vystřihovánka z ABC. Solidní dvě hvězdy, ale na průměr mi chybělo víc části těl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pětice lidí uvízne v záchranném člunu na otevřeném moři. A kolem krouží lidožravý žralok. Pardon, vlastně dva. A režiséra nenapadne tomu otřepanému dějství dát náboj, tudíž to celé vyznívá umrlým způsobem. Žralok je pořádně vidět až po hodině, nevypadá špatně (digitálně). Útoků je ale pomálu, je celkem jasné, že někdo z ohrožené skupinky skončí jako jeho potrava. Je celkem škoda, že filmu všechno moc trvá. Přitom základ pro jednoduché hororové drama je dán. Ovšem režisér Martin Wilson si nedal práci hororově zapůsobit. Už úvodní sekvence, v níž zařve milenecký pár, je zoufale mdle natočena. Časy, kdy kolem pojídané a pod vodu stahované oběti jsou krvavé kruhy, už dávno vzaly za své. Takže se lze tomu neumětelskému pinožení úspěšně vysmát. Oproti tomu následně ukázané ohlodané mrtvoly vypadaly k světu. Pak se dostaví táhlý děj. Je milé, že zabité lidičky se moc neoplakávají. Slzné kanálky dostanou o něco více zabrat, když je zlikvidován protivný Asiat, oproti tomu se za celoživotního kamaráda neuroní ani slza. Oživení dějství se dostaví až ve finále. To celkem ujde, je ale třeba počítat s tím, že velká divácká satisfakce nehrozí. V hlavní roli dobře pos(o)loužila blondýnka Katrina Bowden. A rozdmýchala hrozící tvůrčí krizi. Tvůrci si nedají pokoj s vodní říší, kterou obývá žralok zabiják. Kéž by měli schopnosti přijít také s dobrodružstvím, co uvízne v paměti nějakým osvěžujícím prvkem. Tento výtvor "cosi" nevídaného zcela postrádá. 6/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Letošní rok není na horory zrovna moc plodný, jako tomu bylo poslední roky, ale i přes neslavný COVID se jich pár desítek přece jenom natočilo, nebo byly posunuty premiéry. Bohužel většina z nich za moc nestojí a ani tento žraločí kousek není zrovna dvakrát velká pecka. Od Australanů jsem už viděl mnohem lepší zvířecí kousky a přestože tohle není vyložená tragédie, moc velký dojem na mě tento film neudělal.   Martin Wilson není zrovna moc zkušený režisér a ani nedisponoval příliš velkým rozpočtem, přesto se mu nakonec podařilo natočit alespoň trošku snesitelnou podívanou, která po očku pošilhávala po průměrných vodách hororového žánru. K dobru mu musím přičíst, že se pokusil navodit dramatickou podívanou s několika atmosférickými momenty, žraloci taky nevypadali nejhůře a lokace kde se natáčelo, byla nádherná. Bohužel v dnešní době už moc lidí nevyděsí ani neohromí těch pár krvavých skvrn na vodě a útoky při nichž jsou oběti „jen“ staženy pod vodu nebo mimo záběr kamer už vůbec ne. Navíc žraloci řvoucí jako kočkovité šelmy působí ve finálním efektu dost směšně (no spíš trapně). Na to jsme spíše zvyklí u filmů od Nu Image, Asylum či Syfy.   Žádná výhra to nebyla ani s charakteristikou jednotlivých postav, nicméně na Katrinu Bowden se vážně pěkně dívá.40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První půlku nudné, kdy jsme odkázání pouze na nevýrazné postavy a náznaky hrozby. Druhou půlku už se začne něco dít, ale je to natočeno buď bez napětí nebo vyloženě špatně až směšně. Prostě další laciný žraločí film. Od Čelistí uplynulo 48 let a nevznikl film, který by se kvalitou dostal na jejich úroveň. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Včera jsem u toho usnul, tak jsem to teď rychle dorazil, ať to můžu hodit do koše a jet na vejlet. Protože jinam než do koše tohle "veledílo" nepatří. Film pro mládež na všední odpoledne, vysílaný nějakou podřadnou okresní televizní stanicí, asi tak. I když levná béčka mám rád a často si i ta špatná zvráceně vychutnávám, Great White není ten případ. Totálně nesympatické herecké osazenstvo a extrémně nenápaditý scénář s fůrou melodramatického patosu a telenovelické dialogové vaty, je totiž opravdu smrtící kombinace. Celou tuhle ubohou žraločí estrádu zachraňuje několik hezkých záběrů z dronu a trocha mizerně natočené akce v závěru. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (2)

  • Část tohoto filmu se natáčela na pláži North Queens Beach na poloostrově Redcliffe severně od Brisbane, Austrálie. (JasonCZ)

Reklama

Reklama