Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (72)

Falko 

všechny recenze uživatele

Pekny dobrodruzny animak, kde nechybal humor, ale ani piesne od Eltona Johna. Asi tak v polovici filmu som sa zacal trosku nudit, ale nebolo to az tak zle, aby si film nezasluzil 4 hviezdicky, pricom uznavam, ze film sa bude asi viac pacit detskemu publiku... 03.02.2009 ____ Kevin Kline - (Tulio) +++ Kenneth Branagh - (Miguel) +++ Rosie Perez - (Chel) +++ Armand Assante - (Tzekel-Kan) +++ Tobin Bell - (Zaragoza) +++ Elton John - (Vyprávač) +++ Produkcia: Jeffrey Katzenberg +++ Hudba: Hans Zimmer, John Powell +++ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vtipné to bylo, hlášky nebyly vůbec špatné, animace pěkná, hudba na úrovni, jen to někdy po polovině začalo ztrácet dech. Dojezd do konce už byl téměř na okraji nudy. S nabízenou legendou o El Doradu šlo udělat rozhodně více, než nám předvedla trojice režisérů. Těch pětadevadesát milionů vražených do filmu není nikde vidět, a nakreslit zlatý palác přece stojí stejně jako nakreslit jej nepozlacený :P ... Celé to působí nedotaženě, uspěchaně (mimo první polovinu) a proto přes průměr jít nemůžu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $50,863,742Tržby Celosvetovo $76,432,727║na tržbách je vidieť ako v novom tisícročí začala ubúdať záujem o animované rozprávky, nech boli akokoľvek kvalitné, je to smutné, lebo CGI nemôžu zabávať večne _Dobrodružne ladená rozprávka, čo má svoje čaro a vtipnosť vďaka výborne zostavenému príbehu. /70%/ ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámy animák (aspoň ja som o ňom veľmi nepočul) a začal som ho pozerať len preto, že momentálne nič iné nešlo. Nakoniec sa mi veľmi zapáčil a v tej dobe som ho považoval za jeden z najlepších animákov. Krásna vizuálna stránka a kúzelná atmosféra, to sú dve hlavné klady, ktoré z tohto filmu robia výbornú záležitosť. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si okamžik, kdy jsem jako malé děcko ty dva chlapíky viděla v jednom AMV a od té doby jsem po nich pořád pátrala. Pak jsem nejspíš přestala, a aniž bych to čekala, na dovolené v zahraničí jsem viděla celý film ve španělštině. Zapsala jsem si španělský název. A když jsem ho konečně našla, skákala jsem radostí, jako malá. Tolik let jsem se snažila ten film najít a spatřit.. Jsem spokojená. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Hra s loptou vo filme má reálne základy. Išlo však o rituálnu hru, v mayskom dialekte nahuatl zvanú pitz. Zosobňovala posvätný súboj božských dvojičiek Hunahpu a Xbalanque proti dvojici pánov Xibalby - mayského podsvetia. Hra sa v oblasti mezoameriky vyskytuje dodnes, prevažne pod názvom Ulama. K chybe však došlo pri zmene pravidiel - v reálnych hrách sa nesmeli používať ruky a chodidlá, ale iba boky, hlava, kolená a trup. (toi-toi)
  • Ve hře s míčem, kterou hlavní hrdinové hrají proti domácímu mužstvu, bylo nezřídka mužstvo, které prohrálo, obětováno bohům. (dienow)
  • El Dorado nehľadal Hernán Cortes, ale iný conquistador, Francisco Pizarro. (toi-toi)

Reklama

Reklama