foto

Kevin Kline

  • nar. 24.10.1947 (68 let)
    Saint Louis, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kevin Kline má všetky kvality, ktoré potrebuje úspešný herec - talent, vzhľad, ako aj inteligentný humor. Rôznorodosť prúdi nielen jeho kariérou, ale aj jeho životom, odkedy prišiel na svet. Narodil sa židovskému otcovi a katolíckej matke. Kline hovorí: "Moja matka bola skutočnou dramatickou postavou v našej rodine. Jej vplyv na nás bol dlhší, než jej život. Myslím, že som sa komédii učil pozorovaním môjho otca, ako na ňu reaguje. Musel mať zmysel pre humor, pretože moja matka bola hrozná."

Prvé dva roky svojej vysokoškolskej kariéry pobudol na Indiana University, kde študoval kompozíciu a dirigovanie. Ale zanedlho sústredil svoj záujem na dramatické umenie a stal sa členom divadelného súboru, ktorý sa venoval satirickej revue. Odišiel do New Yorku, kde sa v roku 1972 stal členom Houseman´s Acting Company spolu s Williamom Hurtom a Patti Luponem. Počas 70. rokov, kedy sa americký film tešil opätovnému dynamickému oživeniu, sa Kline naplno venoval divadlu. Hrával v mimo broadwayských divadlách v hrách ako "The School for Scandal", "Scapin" alebo "The Hostage". V polovici 70. rokov opustil Acting Company, pretože prijal úlohu v soap opere „Searching for Tomorrow“. V roku 1978 získal cenu Tony za úlohu v muzikáli "On the Twentieth Century" a v roku 1981 znova za predstavenie "The Pirates of Penzance". V roku 1982 sa Tonym ovenčený Kevin usadil v Hollywoode, kde zaznamenal značný úspech svojím filmovým debutom SOFIINA VOĽBA (1982). Za týmto filmom nasledoval ďalší v réžii Lawrenca Kasdana, tentoraz VEĽKÉ ROZČAROVANIE (1983). Obidva mu priniesli úspech a popularitu. Ale neodmietol zobrať aj malé úlohy vo veľkých filmoch ako napríklad Silverado (1985) - opäť v réžii Lawrenca Kasdana. Oscara získal za rolu vo skvelej pythonovskej komédii RYBA MENOM WANDA (1985).

V 90. rokoch dostal príležitosť uplatniť svoj komediálny talent vo filmoch DAVE (1993), kde zahral dvojrolu amerického prezidenta a jeho dvojníka a v pôvabnej komédii FRANCÚZSKY BOZK (1995), kde sa predstavil ako francúzsky zlodejíček, ktorý ukradol srdce krásnej Meg Ryanovej. V roku 1997 zaujal v komédii SVADBA NARUBY a v dráme ĽADOVÁ BÚRKA. Svoju príležitosť prejaviť sa a nedať nám na neho zabudnúť, dostal tiež v Shakespearovskej SEN NOCI SVÄTOJÁNSKEJ (1999). Od roku 1989 je Kevin ženatý s herečkou Phoebe Cates, s ktorou má dve deti.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2017 Kráska a zvíře
2016 Dean
2015 Nikdy není pozdě
2014 Podnájemnice
2013 Frajeři ve Vegas
Poslední láska Robina Hooda
2012 Darling Companion
Oscar Etiquette
Oscar Etiquette: Deleted Scenes
2011 Bobovy burgery (TV seriál)
Hlavně nezávazně
2010 Konspirátor
Poslední gigolo
2009 Šachová královna
2008 Příběh o Zoufálkovi
Určitě, možná
2007 Trade
2006 Jak se Vám líbí
Růžový panter
Zítra nehrajeme!
2004 De-Lovely
Jimmy Glick v Lalawoodu
2002 Klub vyvolených
Orange County
Zvoník u Matky Boží II
2001 Dům života
From the Ground Up
Character Building: Inside Life as a House
Nepovedený večírek
2000 Eldorádo
1999 Sen noci svatojánské
Wild Wild West
1997 Divoká stvoření
Ledová bouře
Svatba naruby
1996 Zvoník u Matky Boží
1995 Francouzský polibek
1994 Princezna Caraboo
1993 Dave
Louskáček
1992 Chaplin
Ochotní dospělí
1991 Bublifuk
Grand Canyon
Merlin and the Dragons (TV film)
1990 Hamlet (TV film)
Miluji tě k smrti
1989 Lednový muž
1988 Ryba jménem Wanda
1987 Volání svobody
1986 Modré fialky
1985 Silverado
1983 Piráti z Penzance
Velké rozčarování
1982 Sophiina volba
1980 Pirates of Penzance, The (TV film)
1976 Time of Your Life, The (TV film)

Dokumentární

2016 Broadway: Beyond the Golden Age
2010 Still on the Road
2009 Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000 - a.z.
2008 Theater of War
2004 AFI Tribute to Meryl Streep (TV film)
Imaginary Witness: Hollywood and the Holocaust
2003 Freedom: A History of Us (TV seriál)
2001 Making of 'Life as a House', The (TV film)
2000 Behind the Scenes: Road to El Dorado
Kennedy Center Presents: Speak Truth to Power, The (TV film)
1999 The Directors (TV seriál)
30 Years of Monty Python: A Revelation (TV film)
1998 Celebrity Profile: Danny Glover (TV film)
1996 Al Pacino - Richard III.
Shakespeare's Children
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
1993 It's the Monty Python Story (TV film)
1983 He Makes Me Feel Like Dancin'

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2012 Screen Junkies Show, The (TV pořad)
2009 Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 4Pop (TV pořad)
1987 Grand Knockout Tournament, The (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Will Smith Music Video Collection, The (hudební videoklip)

Režijní filmografie

1990 Hamlet (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(47)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace