Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Prečo, dofrasa, ak mali tvorcovia krásny vizuál, techniku, nápady aj schopnosti, perfektné a atmosferické prostredie... dodrbali to debilným záporákom a banálnou pointou. O absencii gore už ani nebudem hovoriť, šlo by to aj s náznakmi, ak... Len rozvinúť fajn pribeh, mystery atmosféru a možno aj bizarnosť a rituály. Ale takto... Veľmi premrhaná príležitosť na jedno pozretie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Laciná kopie v laciné kopii.. Obytný vůz závodící s ďáblem pod dohledem hor, palice způsobující miseryi dolních končetin, sirény z hornických městeček, hostiny na čerstvém vzduchu na oslavu slunovratu.., to je jen část přiznaných inspirací, které měly diváka vlákat do pasti. Jenže když namazaná olejem sociálního přesahu scvakla, měl jsem pocit, že si ze mě dělají něco, co tvarem připomíná střešní okno toho domku na paloučku u lesa. To ti 2+1 režiséři nevědí, koho v klasickém hororu dostává špekoun s červenými rukávky k díře v plotu? A nebo vědí a já jsem stronzo.. ()

Reklama

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

"Tohle není les". Příjemné překvápko, u kterého jsem si předem ani nepouštěla trailer, abych nebyla zklamaná. Jak už tady všichni psali, pocta všem Masakrům, Pachům krve atd., atd., mně ale úplně nejvíc potěšila Matilda Lutz (která mě ve filmech docela baví) a její Revenge scéna s puškou. Sežrala jsem jim i legendu o Ossovi, Mastrossovi a Carcagnossovi, i když je vlastně v reálu pravdivá. Bavilo! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době závan něčeho zajímavého z nabídky Netflixu, navíc v žánru, kde je téměř zázrak narazit na něco kvalitního. Už když jsem zahlédl ukázku a navíc zjistil, že to je v italštině a hraje tam ta kočka z Pomsty, měl jsem jasno, že to musím vidět a že se mi to bude líbit, což se taky následně potvrdilo, byť Matilda Lutz už se mi zde bohužel nelíbila (btw. podobnost její postavy se zmíněnou rolí v Pomstě je nepřehlédnutelná), a taky jsem přijal poměrně s nelibostí ten zásadní zvrat, k němuž dojde v 69. minutě (resp. záleží na úhlu pohledu, protože důležitý zvrat přichází už dříve v 61. minutě). Vše, co tomu předchází, mě v podstatě naplnilo bezvýhradným nadšením - kamera, absolutně bezchybný soundtrack, speciální efekty, strašidelný vzhled chaty a masek, nádherně budovaná atmosféra a vývoj děje, který mi přišel jako velká pocta klasickým hororům a současně nejlepší důkaz, že dobrý horor jde i dnes vystavět v podstatě z ničeho (resp. z dokonale ohraných motivů), a srovnání s zde často zmiňovaným Slunovratem se podle mě přímo nabízí. Ale jak říkám, ten závěr mi zas tak nesedl, byť racionálně ho chápu a paradoxně jen umocnil můj respekt k tvůrcům, ale čistou žánrovku bez těch metafikčních píčovin bych prostě docenil víc. Btw. zde uvedená informace v obsahu, že v karavanu cestuje pětice přátel, je nepravdivá, neboť ti lidé se navzájem neznají a svedla je dohromady mobilní aplikace na sdílenou spolujízdu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dokud je to 'klasický horor', jde o silně neoriginální, i tak ale velmi napínavý a solidně strašidelný festival osvědčených žánrových prvků. Jakmile se však vyloží karty na stůl, opojné tajemno je vesměs v háji. Pointa není vůbec marná, některé z předchozích záhad ale dostatečně neobjasní a hlavně to přepnutí do trochu jiného stylu není pořádně využito. Jako hříčka pro fandy žánru ale vcelku fajn jednohubka. 65 % ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)
  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)

Reklama

Reklama