Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do střední školy v malém městečku v Ohiu přijde nový spolužák Gene. Spřátelí se s Benjaminem, kterému se stále nedaří získat dívku jeho srdce Marilyn. Gene se zamiluje do Buny, o kterou však usiluje také syn místního obchodního domu Keny. Gene pomůže Benjaminovi sblížit se s Marilyn, ale sám musí po bitce s Kenym opustit město. Benjamin ale brzy zjistí, že Marilyn je povrchní, a je z toho rozčarovaný. Vrátí se Gene ještě někdy do města? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie na deštivé nedělní dopoledne. 1) Sledovat filmy, o nichž si předem nic nepřečtu, může vést k různým nedorozuměním. Tady například jsem si první půlhodinu myslel, že jde o drama, jak hodného chlapce Jonathana (o jakém Benjaminovi to distributor píše?) svede zlý chlapec Gene na scestí. Pak se tedy ukázalo, že ne, ale chvilkové náběhy do seriózna této lehce usměvavé pohodové komedii spíš škodí. 2) Filmoví apologeti Rebela bez příčiny s třicetiletým zpožděním oprašují klasické vizuální i dějové stereotypy. 3) 19letý svěží Doug McKeon (nesmělý Jonathan) a Chris Nash (motorkář Gene) tu vytváří stylovou, byť opravdu hodně neoriginální bromanci. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal ako prvé napísať niečo, čím by som mal nalákať ľudí na túto snímku, bola by to určite sex scéna s mladučkou Kelly Preston (Travoltova súčasná manželka) a že ukáže úplne všetko nemusím prízvukovať. Inak je to veľmi vydarený film z prostredia 50tych rokov a asi sa radí medzi moje úplne najobľúbenejšie z toho prostredia. V 80tych rokoch proste vedeli robiť filmy z prostredia päťdesiatok. Naozaj, zlaté osemdesiate roky. Tým dievčatám to tam fakt pristane a ani nemusia byť pod tonami mejkapu a farieb. Roztomilý teeneger filmík, plný rock n rollu a aj istých vtipných scén, oplývajúci súčasnou tvorbou. Doug McKeon bol v hlavnej úlohe výborný, rovnako ako jeho parťák Chris Nash. K tomu nádherné autá a sem tam s nimi aj nejaká automobilová cool naháňačka. Toto naozaj musíte vidieť ak ste tiež milovníkmi 50tych rokov. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších a koukatelných teenagerských komedií o dospívání, plesech a prvním sexu posazená do konce 50. let. Spolu se všemi stereotypy jako kluk-parchant, hezká holka, šedá myš, ... A k tomu dobrá hudba. # [viděno: monitor, EN sub] # příběh *** | hudba **** | humor * | akce * | napětí * | pustil bych si znova *** ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Co jinýho si po návratu domů pustit, když v noci na dálnici potkáte Cadillac z padesátek. Feel good film z dob, kdy neexistovaly facebooky a mobily a přesto to všechno nějak fungovalo. Dobrý si to připomenout. Zatímco Pomáda je taková pohádka s pokřiveným koncem, Mischief si na nic nehraje a ani se nemusí snažit, aby mu ty padesátky člověk věřil. RIP Kelly. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že Prci, prci, prcičky (1999) se staly hitem, protože jako první teenagerská komedie řešily bez obalu ztrátu panictví, ale ony se takové filmy točily už dávno v osmdesátkách. Darebák z roku 1985 je celkem povedená zábavná záležitost, která tím retrem 50. let a rebelem evokuje opravdu mix Návrat do budoucnosti a Pomádu, ale dneska to je unikátní jen tím, že je tady nahá Travoltova manželka Kelly Preston. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama