Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle pecku dávali na naší čt a já koukal na každý díl, pak už jsem ho nikdy neviděl ani o něm nic neslyšel až nedávno jsem něco vyhrabal na youtube, vždycky se mi líbila ta písnička co zpívala ta okurka:) u nějakých dílů jsem se i bál, třeba ten jak tam byli mechaničtí pavouci na které platil oheň a málem tam všichni zařvali, prostě mi tenhle seriál připadal hodně neobyčejnej a i to je důkaz, že jsem na něj ani po tolika letech nezapomněl. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Inak to nejde, 5* je stále málo. Tento seriál som ako dieťa školoupovinné priam hltal a žil som na ňom. Príbehy o dobrodružstvách vesmírnych špeditérov boli často viac než len príbehy pre deti. Otázky života a smrti, priateľstva a zrady, lásky a nenávisti boli v tomto sci-fi anime podané absolútne dokonale a pri spomienke naň sa mi do očí derú slzy nostalgie. Preč so Star Trekom, preč s Babylon 5, vráťte mi moje detstvo... ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okomentovat tento jedinečný seriál není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o můj nejoblíbenější animovaný seriál, bylo by hříchem k němu nenapsat komentář. Dobrodruzi z vesmíru jsou první Anime, které jsem kdy viděl a dodnes je považuji za raritu mezi animovanými seriály. V letech 1991-93 prolétli postupně TV stanicemi OK3, ČT i STV. Seriál byl sepsán a natočen tak, aby zaujal diváky všech věkových vrstev. Dětského diváka uchvátí poutavé a napínavé příběhy, které na různých planetách zažívá posádka kosmické lodi Střelec. Nespornou výhodou seriálu je, že každý příběh má dějovou linii v trochu jiném žánru a každý si tu najde to své. Střídají se zde příběhy akční, sci-fi, dobrodružné, ale i romantické a humorné. Dospělý divák zas pochopí a ocení hlubší myšlenku a poselství, obsažené v jednotlivých příbězích. V seriálu je kladen silný důraz na přátelství, lásku, mezilidské vztahy a skutečné hodnoty. Hlavní hrdinové, ale i epizodní postavy mají bravurně propracované charaktery se všemi pozitivními i negativními lidskými vlastnostmi. Jsou zde srozumitelnou formou probírána vážná společenská témata, jako např. protiválečná a protizbrojírenská politika, touha po absolutní moci a jiné rozmary vladařů, sociální rozdíly a kastovní systém, drogová závislost, otroctví, ale i to, že svět a lidstvo nelze vnímat pouze černobíle. Proto není divu, že Dobrodruzi jsou trnem v oku kapitalistickému vedení ČT i ostatním našim TV stanicím a je tudíž 100% jisté, že reprízy se na českých ani slovenských TV už nikdy nedočkáme.:( Přestože prvních cca. 10 dílů působí celkem nudně a leckterého diváka mohou odradit, postupně se děj stává napínavější. Každý další samostatný příběh srší originalitou a nápaditostí. Z hlavních hrdinů jsou mi nejsympatičtější Sibep a Topy (nejspíš proto, že jejich charaktery považuji za nejčistší). Z vedlejších postav samostatných příběhů mě nejvíc zaujala princezna Parbara (epizody 14-19), Pinta (ep. 25-26), Mína (ep. 50) a Lily (ep. 65-67). Dobrodruzi z vesmíru jsou nadčasový seriál, pro který je i 5 * málo a rozhodně má na mnohem víc, než současných 80%. Výstižný komentář napsal uživatel Trinculo. 100%Možnost hodnocení a komentování jednotlivých epizod! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Po kazdem dile jsem dostal silenou! chut, na zapekane nudle. Asi to budou nase flicky. Asi. :-))) P.s. K Addamosovi21, ja mel vzdy za to, ze to je kaktus. Nikoli, kiwi. :)))) Cituji wikipedii...antropomorfní rostlina, která připomíná kaktus.;-) Byla nehorazna prdel, sledovati ve 13ti, japonsky tv s. aka anime, s francouzskou zvukovou stopou, kterou vicemene prekryvala ta nase. :)) To dnes nikdo mladsi 40let, neda.:) A jak se tam na detsky tv s. resi socialneekonomicke problemy, to je total pridana hodnota. Neskutecne! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě před Arthurem C. Clarkem, Vetřelcem, Hvězdnými válkami a jinými velkými jmény žánru sci-fi vstoupila do mého vesmíru posádka kosmické lodi Střelec. Bylo mi nějakých pět let, pachatelem byla již neexistující TV stanice OK3 a já si pamatuju spoustu fragmentů dodnes. Spolu s katalogem vesmírných modelů lega System zakladatel mé science fiction éry. ;-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Na konci 47. dílu čte ve skladu potravinové pomoci Gerard štítky na pytlích z roku 2015 a 2016 s tím, že jsou tam již několik let. Dá se tedy usoudit, že seriál se podle autorů odehrává zhruba okolo roku 2020. (geklon)
  • V 50. dílu se Gerardovi poprvé objevila vráska na nose (je to patrné při odlesku obličeje v navigačním radaru), od 57. dílu ji pak už má pravidelně. (geklon)
  • Znělka seriálu neobsahuje žádnou scénu ze seriálu. (geklon)

Reklama

Reklama