Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Inak to nejde, 5* je stále málo. Tento seriál som ako dieťa školoupovinné priam hltal a žil som na ňom. Príbehy o dobrodružstvách vesmírnych špeditérov boli často viac než len príbehy pre deti. Otázky života a smrti, priateľstva a zrady, lásky a nenávisti boli v tomto sci-fi anime podané absolútne dokonale a pri spomienke naň sa mi do očí derú slzy nostalgie. Preč so Star Trekom, preč s Babylon 5, vráťte mi moje detstvo... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě před Arthurem C. Clarkem, Vetřelcem, Hvězdnými válkami a jinými velkými jmény žánru sci-fi vstoupila do mého vesmíru posádka kosmické lodi Střelec. Bylo mi nějakých pět let, pachatelem byla již neexistující TV stanice OK3 a já si pamatuju spoustu fragmentů dodnes. Spolu s katalogem vesmírných modelů lega System zakladatel mé science fiction éry. ;-) ()

Reklama

Candid 

všechny recenze uživatele

Společně s Kačeřími příběhy patřil k seriálům, na kterých jsem si na základce ujížděla, když jsem byla nemocná. Oproti kačerům jsme ale zvládli nahrát jen jednu kazetu, která končila scénou, kde na nějaké planetě hlavní hrdinové padají do jakéhosi písečného víru... střih a šum :) Nedávno jsem si pro zajímavost zkusila Dobrodruhy zase pustit, ale nebylo to úplně ono, no jo, už mi není deset... jako malá jsem to ale milovala. Nostalgie vždycky vítězí :) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažko mi je hodnotiť niečo, čo je v istom ohľade úplný unikát. Neviem či sa toto dá zaradiť k anime, pretože na to je to dosť málo úchylné a málo dramatické, na druhej strane však nemôžem opomenúť fakt, že keď to šlo na OK3 tak sme na to všetci čumeli ako na ťažký hit. Príbehy troch kamarátov vesmírnych cestovateľov sú určené skôr menším divákom, na svoju dobu to však bol hit aj pre nás adolescentov. Hodnotenie je také "nízke" vzhľadom na to, že som videl hory kvalitnejších japonských animákov, tento však v časovom prvenstve nepredbehne nič. 8/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

První anime byla u nás přece Včelka Mája! Osvěžení téhle mlhavé a roztříštěné vzpomínky z tajemného kanálu OK3 určitě nelituju. Třináct příběhů jedné vesmírné party, co se starou vesmírnou plechovkou bez klimatizace skončila u instalace vesmírných záchodků a motivací pro jakékoliv dobrodružství jí je uživit rodinu. Každá druhá zakázka končí fiaskem, každé druhé přistání je nouzové a ze zachraňování jiných civilizací zbude tak akorát na opravu lodi. Celý čas zápasí s holou existencí, neshodami a ze všeho je musí tahat chlupatá okurka hrou na loutnu. Příběhy mají v sobě pokaždé nějaké poselství, často dobové (studená válka, jaderná hrozba, plukovník Dadáfí :D), ale ta jsou zabalena do fantaskních, nápaditých a barvitých prostředí a příběhů, se kterými naprosto bezbolestně splynou. A i když některé hodnoty poněkud zestárly, opravdové přátelství zůstává. Dobrodruzi jsou téměř ideální rodinný seriál, který myslí i na dospělé a děti rozhodně nepodceňuje. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Originální znělku v japonštině nazpíval Hironobu Kageyama, slova k písni napsal Aku Yuu. (geklon)
  • Ve 12. díle "Sibib Is Satan" je zmínka o bájném pacifickém kontinentu Mu, kde ležel, jak byl velký, jací tam žili obyvatelé, jaké měli technologie atd. Je to méně známý "bratr" bájné Atlantidy. (subic)
  • V 50. dílu se Gerardovi poprvé objevila vráska na nose (je to patrné při odlesku obličeje v navigačním radaru), od 57. dílu ji pak už má pravidelně. (geklon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno