Reklama

Reklama

Tři sestry: Já jsem Aleš

(hudební videoklip)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pieseň "Já jsem Aleš" je cover verzia songu "Hier kommt Alex", ktorý sa v roku 1988 objavil na albume "Ein kleines bisschen Horrorschau" nemeckej punkovej formácie Die Toten Hosen. Tři Sestry túto skladbu nahrali s českým textom a natočili ku nej oficiálny videoklip, ktorý režíroval Petr Orozovič. Jeho dej sa odohráva v Hospodě u Báby v pražskom Braníku. Hlavnú úlohu výčapníka Aleša stvárnil herec Aleš Háma. (MM_Ramone)

(více)

Recenze (2)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Zase se dokazuje, že Fanánek má ty staré punkové klasiky hodně rád. Svědčí o tom nejen covery na téměř každém řadovém albu, ale i dvě regulérní plnohodnotná alba předělávek jeho oblíbených hitů, na kterých, spolu s dalšími členy Sester, vyrůstali. Tady si vzali do parády německé Toten Hosen, mechanicky pomerančového Alexe nahradili výčepákem Alešem a vzdali hold svému věrnému nasávacímu zázemí, spolu s oroseným Braníčkem. Pro všechny, kteří mají (měli) své oblíbené putyky, bary nebo kluby, musí jít jednoznačně o song, u něhož nezůstane jedno oko suché. A Hámovo osamocené kopnutí panáku geniální. ■ AnanAss‘s Score: 8/10 ■ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2021 vyšiel album českej hudobnej skupiny Tři Sestry, ktorý nesie názov "Sex, drógy, rokenról". Obsahuje dvanásť skladieb. Všetko sú to cover verzie piesní od známych punk rockových kapiel. V poradí šiesty titul sa volá "Já jsem Aleš". Je to prerábka songu "Hier kommt Alex", ktorý sa v roku 1988 objavil na albume "Ein kleines bisschen Horrorschau" nemeckej punkovej formácie Die Toten Hosen. Tři Sestry túto skladbu odprezentovali s českým textom a natočili ku nej aj oficiálny videoklip, ktorý režíroval Petr Orozovič. Jeho dej sa odohráva v Hospodě u Báby v pražskom Braníku. Hlavnú úlohu výčapníka Aleša stvárnil herec Aleš Háma. **** ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o píseň z alba „Sex, drógy, rokenról“, na kterém skupina Tři sestry vzdává poctu svým punkovým vzorům, jakými byli například Varukers, Sham 69 nebo the Damned. „Já jsem Aleš“ původně nahráli němečtí Die Toten Hosen pod názvem „Hier kommt Alex“. (Olík)

Reklama

Reklama